"מכתב רשום"

מצב
הנושא נעול.

T i g e r R o n

New member
"מכתב רשום"

"מכתב רשום"
יש לך דבר דואר רשום, כך נכתב בפיסת נייר שחיכתה לי בתיבת הדואר. כאשר נגשתי לאסוף את המכתב נדהמתי לגלות כי המכתב נשלח על ידי עו"ד המייצג את דודתי המודיע לי על פטירת סבתי ואף ציון מספר פריטים אותם ירשתי. יש לציין כי עד למועד אותו מכתב לא ידעתי על פטירתה. האם עו"ד מטעם אחד הצדדים רשאי להודיע לי על חלקי בירושה או שמכתב כזה חייב לצאת ממשרדו של רשם הירושות או על ידי צו קיום צוואה. ואיך ניתן לערער על צוואה?

תשובה

"מכתב רשום"
יש לך דבר דואר רשום, כך נכתב בפיסת נייר שחיכתה לי בתיבת הדואר. כאשר נגשתי לאסוף את המכתב נדהמתי לגלות כי המכתב נשלח על ידי עו"ד המייצג את דודתי המודיע לי על פטירת סבתי ואף ציון מספר פריטים אותם ירשתי. יש לציין כי עד למועד אותו מכתב לא ידעתי על פטירתה. האם עו"ד מטעם אחד הצדדים רשאי להודיע לי על חלקי בירושה או שמכתב כזה חייב לצאת ממשרדו של רשם הירושות או על ידי צו קיום צוואה. ואיך ניתן לערער על צוואה?
תשובה
יתכן שהדודה ביקשה צו קיום צוואה. פנה לעו"ד ודרוש מס' התיק והעתק מהצוואה.

תשובה מלאה

"מכתב רשום"
תשובה מלאה
קיימת חובה של מי שמבקש להוציא צו ירושה או צו קיום צוואה, להודיע לכל היורשים, למעט המבקש/ת או מי שויתרו על חלקם בעיזבון. ניתן לתקוף צוואה על פי הכללים המנויים בחוק הירושה. הסיכויים הסטטיסטיים, נמוכים. עליך להיוועץ בעו"ד על מנת שתוכל לברר אם יש טעם לתקוף הצוואה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה