מכתב פרידה...

יודיX3

New member
מצד אחד אתה אומר שהתורה היא

תורת אמת ותורת חיים. תורה- מלשון הוראה- כיצד על האדם לנהוג. מצד שני אתה מודה שאין לך פתרון עבור ה"מגזר" המסכן. כלומר התורה לא נותנת פתרון. זה לא היה גורם לך לפקפק אם התורה היא באמת אמת? או לפקפק בדרך בה אנו מפרשים אותה? כמו"כ לו התורה נגד הומוסקסואליות בגלל מצווה ליישב את העולם- כיום הרבה מההומוסקסואלים מביאים ילדים לעולם. אני בהחלט מתכוון להביא ילדים לעולם, כנראה דרך עמותה הנקראת "הורות אחרת" או משהו בסגנון.

אחדל

New member
לי אין שום פקפוק

אני באמת חושב שאני בחור הגיוני, ואני אומר לך שחשבתי על הסוגיה הזו הרבה זמן, אבל זה עדיין לא גורם לי לפקפק בתורה! או להגיד שאין בה אמת! אני יכול להגיד לך - ובאמת שזה לא תשובה מתחמקת - שיש דברים שלא מובנים בתורה, וגם אני לא מבין! דעת ההלכה היא להיות סובלניים להומוסקסואליים ובמקביל - לדבר איתם על הקמת משפחה וזוגיות עם אישה. ואם זה ככה פני הדברים - אז אולי לפי ההלכה שהוסכמה ברבים על ידי כ-ו-ל-ם (בעניין הזה כמובן) - זה הפיתרון ואפשר להניא אנשים מלהיות עם בני אותו מין. אני לא יודע כמובן את התשובה. זו השערה. אתה בטח יודע, שעד כתיבת שורות אלה, עדיין לא יודעים אם הומוסקסואליות נרכשת או מולדת. ואם ככה - אני אומר שהלוואי והיו יודעים שזה גנטי, או אז היה יודע כל אחד אם הוא כזה באמת או לא (ויש ה-מ-ו-ן הומואים שהם כאלה מהסיבות הלא נכונות, כמו: אהבה נכזבת, התנסות, לא הולך עם בנות, חיים רק בנים וכדומה). אולי בכלל זה חברתי, ואז ההלכה צודקת בכך שאפשר לגשר על הענין (אני מניח שלפחות אצל רובם). על כל פנים, הפסיכולוגיה המודרנית כיום מדברת על אינטרקציה בין גורמים תורשתיים לבים גורמים חברתיים, דהיינו: הומוסקסואליות תתפתח רק כאשר החברה תאפשר את זה. ומכיוון שכיום הסביבה מאפשרת באבו אבוה - לכן יש היום הרבה מאוד הומואים. וכן - אני באמת חושב שפעם היו פחות. לא בגלל שלא מקובל לדון על זה בפומבי ואנשים פחדו, אלא בגלל שהסביבה לא אפשרה את זה ברוב המקומות בעולם ולכן זה לא התפתח. גם אנשים שהיו לו משיכה מינית לגבר - "נרפאו" וחיו חיי אישות רגילים לכל דבר. בשורה התחתונה: אין ספק, וכבר הדגשתי את זה כל כך הרבה פעמים בהודעות הקודמות, שבעיית ההומוסקסואליים עדיין ואולי אף פעם לא תהיה פתירה. מהסיבה הפשוטה שאף אחד בזרם האורתודוכסי לא חולק על איסורים ברורים מדאורייתא!!!! מי ייתן והפיתרון יתקבל במהרה, לילה טוב.

יודיX3

New member
כמה נקודות בעייתיות בדבריך

דעת ההלכה היא גם לא הונות, ואני סמוך ובטוח שדעת ההלכה לא תרווה נחת מבחור הומוסקסואל שלא נמשך לאשתו ועומד להקים בית "נאמן" בישראל. אני חייב לחלוק על הקביעה ש"הומוסקסואליות תתפתח רק כאשר החברה תאפשר את זה". המשפט היה נכון אולי לו היית מוסיף את המילה "גילויי" בתחילת המשפט. תופעות הומוסקסואליות חוצות מגזרים, דתות, ארצות ותרבויות. אבל למה ללכת רחוק? קח את החברה החרדית, בה בוודאי היא אינה מאפשרת הומוסקסואליות, עדיין תמצא בגנים ציבוריים, במקומות מפגש או באינטנרנט חרדים שמחפשים פורקן למיניות שלהם. גם בישיבות חרדיות שמעתי על תופעות הומוסקסואליות ממקור ראשוני. פעם היו פחות מכיוון שלהיות הומו זה היה לעבור על החוק, אבל מדובר בגילויי הומוסקסואליות בלבד. ובקשר לאנשים ש"נרפאו"- עוד לא שמעתי על מחקר אחד שנכתב בצורה מדעית ומבוססת על אדם שהיו לו נטיות מניות הומוסקסואליות, ונהפך להיות סטרייט. דעת הארגון הפסיכולוגים בארה"ב הוא שמכוני ההמרה של נטייה המינית עלולים לגרום לנזק נפשי חמר יותר עבור המשתתפים בניסוי שלהם, ואין אף הוכחה אחת להצלחה.

אחדל

New member
במפורש

שלום שוב ידידי, שאלה: האם אתה חושב שיש איסור מפורש לגבי הומוסקסואליות בתורה? אם כן - אז אני לא מבין מה הויכוח לגבי הונות,הלכה וכדומה. אם לא - אז יש לך קצת בעיה, כי משכב זכר הוא אחד האיסורים היותר מפורשים בתורה. על "לא תבשל גדי בחלב אימו" עוד אפשר לחלוק ולתהות, אבל על הומוסקסואליות -לא. מה לעשות? זה המצב. מה עושים עם זה? לא יודע. פשוט לא יודע. גדול עליי. קטונתי.כאן אתה צריך לעצור ולחשוב מה בעצם יש לעשות, כי זה פשוט סוגיה לא פתירה אני חושב. לגבי זה שאתה חלק על הקביעה וכו' וכו': לא הצגתי את דעתי כמובן. אני לא נביא עדיין. מה שהצגתי היה דעת הפסיכולוגיה המודרנית למשכב זכר. בנימה אישית, אומר לך שאני לא חושב שיש כל כך הרבה הומוסקסואלים אמיתיים כמו שאומרים (10%).זה נראה לי הרבה ויותר מידי. קשה לי להאמין שאלוקים ברא כל כך הרבה אנשים כאלה, אלא אם כן זה משהו חברתי, יעני: נרכש, ואז אולי זה ניתן לשינוי... לא יודע. אין לי מושג. נקודה למחשבה, לילה טוב.

יודיX3

New member
שוב שלום

ברור לי שהתורה אוסרת משכב זכר. אני לא בא למצוא את הפתרון לקונפליקט המדובר כי לדעתי- אין פתרון אלא אם כן שוברים את הכלים. כשם שלמדתי בזמנו שספר תורה שחסר בה אפילו אות אחת פוסלת את כל התורה, מבחינה פילוסופית כאשר יש מצווה אחת שנוגדת את קיומי- מבחינתי כל התורה על כל מצוותיה פסולה. ומצחיק אותי שהתורה מתיימרת להיות תורת חיים. גם לך ברור שאין כאן פיתרון. אבל "אין פתרון" זו תשובה שלא מתקבלת על הדעת מכיוון שאדם לא יכול לעצור את חייו ולומר: "טוב אין פתרון. אחכה למשיח ויהיה בסדר". אדם חייב למצוא פתרון אם ברצונו לשמור על שפיות. אז מה עושה "הממסד" הדתי עם הסוגיה? 1. מספר רבנים קטן מודה שיש פה בעיה- כבר התקדמות, אבל עדיין אין פתרון 2. החלק הארי של הממסד מתעלם- ועל כך מגיע להם בעיטה בתחת שיתעוררו 3. הקמת "מכוני המרה"- סוג של התמודדות, כן- שמגיע למקימיה להכנס על כך לכלא.

אחדל

New member
מיהם הרבנים האלו?

שלום שלום! לא הבנתי את הבחינה הפילוסופית שלך שאם יש מצווה אחת שנוגדת את קיומך - אז מבחינתך כל התורה פסולה על כל מצוותיה. איזו פילוסופיה זו? אישית ? ? ? ? ? חוץ מזה, גם אני מודה שאין לי פיתרון לדרך החיים של המגזר. פשוט לא יודע. עכשיו - מי הם הרבנים האלו שמודים שיש כאן בעיה? הייתי שמח לקרוא במו עיניי או לשמוע את דעתם זו (שנשמעת לי מוזרה קצת ...אבל הייתי שמח מאוד אם אכן יש כאלו שאומרים כך). אני כמובן מבין שאתה ממורמר קצת על הממסד, אבל זה לגיטימי מאוד. לא צודק - אבל לגיטימי לצעוק. מחכה לתשובה.

יודיX3

New member
קרא את דברי הרב שרלו

בלינקים של הפורום תוכל למצוא 2 תשובות שלו לאנשים. פילוסופיה- שלי. רק שלי. אישית.

יום.

New member
../images/Emo41.gif

איש יקר. אני יושבת פה ואני קצת חסרת מילים, בחרת באורך חיים מסוים ובין אם אסכים לכך ובין אם לא, זאת הבחירה שלך ואני מקווה בשבילך בכל ליבי שהיא תגמול לך על שבחרת בה. אני מקווה שאתה שלם איתה, כי בכל מקרה נקלעת לצומת דכים שבכל צד שלא תבחר תאלץ לבצע וויתורים כואבים. אני מקווה שבחרת בשביל הנכון לצעוד בו. יום.

religious7

New member
שלום סבבב ../images/Emo24.gif

קודם כל, אני חושב שאתה עושה את הדבר הנכון. אני לא מתכוון לגבי נושא ההחלטה, אלא להחלטה עצמה.... כלומר, עדיף שתלך לפי מה שאתה חושב שנכון ולא לפי מה שאחרים מצפים ממך... נקודות בעייתיות: 1. מה גורם לך לחשוב שכל חייהם של הומוסקסואלים מתבססים רק על הנאות זמניות? 2. אפשר להבין ממה שכתבת שהקשר עם אשתך לא הכי חשוב לך, אלא יותר נושא הילדים. אם כן, איך אפשר לבנות כך מע' יחסים?

bisly3

New member
לפני הכל יש לי הצעה..

לפני שאתה בוחר בהחלטה שתשפיע על המשך חייך, אני ממליץ לך בחום ללכת לראות סרט..סרט שהצפייה שלי בו שינתה את חיי.. גם אני חשבתי שאתחתן עם אשה ואביא איתה ילדים לעולם, למרות הנטייה המינית שלי, מפאת הפחד של ``להיות גלמוד ובודד``, ואז ראיתי את הסרט הזה שתפס אותי כל-כך חזק, וגרם לי לחשוב על הנושא הזה שוב.. הסרט נקרא ``brokeback mountain‏``‏ (בעברית הר ברוקבק).

למעלה