מכתב פרידה מכם.

danigl

New member
מכתב פרידה מכם.

chataka, ציפי, בארס, wee man, drall, new_chance היקרים אם פסחתי על איזה שם – אתכם הסליחה. אני נפרד מכם בזה מעל דפי הפורום. לא. אינני נפרד מהפורום כולו, כי יש בו הרבה גולשים שאוהבים לשמוע, לנסות להבין, לא רק להשמיע. אמשיך לכתוב על מחקרים אובייקטיביים על TM, כי את זה אני מכיר. לא אקרא את דבריכם, אלא אם בכותרת תציינו במפורש 'דניאל' או 'דני'. אגיב אך ורק אם תתבקש ממני תגובה, אם תשאלו אותי שאלה איזו שהיא. הסיבה מאוד פשוטה. אני מבין כעת, שבכל כתיבה שלי אליכם, שתאמינו לי נעשית עם הרבה אהבה, ורצון להסביר נקודה מסוימת, להציג זוית מבט שונה אולי ממה שאתם רגילים לה, כתיבה בה אני משקיע הרבה מהזמן המאוד יקר שלי - במקום להאיר עיניים, היא מעלה אצלכם כל כך הרבה כעס, שליליות, ותסכול. הדבר האחרון בחיים שלי שאני רוצה זה להיות צד כלשהו, בשליליות. עברו על הפורום כולו, בדקו אם מתי שהוא, במה שכתבתי בו, פגעתי במישהו, האם העלבתי, האם הצגתי את השלילי בדבריו. לא תמצאו כל זכר לאלו. אבל, תוצר הלוואי הישיר של דברי בפורום מעלה אצלכם כל כך הרבה בוץ – אין לי שום רצון להיות חלק בזה. עבורכם TM היא משהו קשה לתפיסה. אתן לכם דוגמא (שאולי כבר נתתי פעם בעבר בפורום הזה או באחר): לצי האמריקני היתה בעיית תקשורת. לעומת חילות השדה, שמתחו קווי טלפון מנקודה אחת לשניה ובכך יצרו תקשורות ביניהם, בים, באוקיאנוס, אי אפשר לפרוס קווי טלפון. בחור איטלקי בשם ג'וליאלמו מרקוני הראה לפני כמאה שנה, לכל האדמירלים של הצי האמריקני, בניסיון חדשני ומבריק, איך הוא מעביר תווי מורס מאירופה, מעבר לאוקיאנוס האטלנטי, ואלו נקלטים בארה"ב. תגובת הצי: 'כן, תודה, אבל אתה מדבר על איזה שדות אלקטרו מגנטיים מוזרים, שאי אפשר לראות בעין, משהו מיסטי, משהו דמיוני. אנחנו נשאר עם אמצעי התקשורת הבדוק והטוב – יוני דואר'. ההמצאה של מרקוני פשוט היתה גדולה עליהם. כנראה ש-TM גדולה עליכם. אולי אני מבין כעת את מהרישי, למה העלה את המחירים בצורה כל כך דרסטית לפני כמה חודשים (אגב דמי החבר לכל החיים, הם 7,630 ₪ ולא 7,600.) ילכו ללמוד מדיטציה רק אלו שבאמת רוצים את זה. אלו שזה חשוב להם. לא מישהו שלמד, כי זה לא היה מאוד יקר, ולא תירגל, או שתירגל רק לפני מבחנים, כדי לקבל בהם 100, או כשיש לו כאב ראש והוא רוצה להיפטר ממנו. היום הולכים ל-TM אלו שהארה היא באמת מה שחשוב להם. שאיכות חיים נפלאה היא הדבר אותו רוצים. ויש רבים כאלו. אלו שמבינים שיש TM ו....יש כל השאר. הצדקנים יאמרו שיש בארץ אנשים שאין להם 7,630 ₪. מה אתם? מה אם הם באמת רוצים? בחלוקה לתשלומים, אפשר להגיע לסדר גודל של מעט יותר מ-300 ₪ לחודש. את זה יכול להרשות לעצמו גבר כמעט כל אחד. ומלה להארי. ראשית תודה לך. אם לא הייתי מכיר אותך, הייתי מרחם עליך, עם מה אתה צריך להתמודד. אבל, אני מכיר אותך ויודע שכושר ההתמודדות שלך הוא אדיר. אני מכיר את האושר הפנימי שלך, ולכן אני לא מרחם עליך. אין לך צורך ברחמים. העבודה שאתה עושה בפורום היא נהדרת. אני לא יודע אם מישהו אחר היה יכול לשמור על פורום כל כך ערני, כל כך מעניין (לרוב), כל כך נמרץ, כל כך דינאמי. אני קורא, שוב ושוב, את התשובות שלך – בחן, בשקט אתה מראה למשמיצים מה נכון ומה לא נכון. משום מה, ההשמצות בפורום מכוונות בדרך כלל ל-TM (קראתי בזמנו מילים מאוד לא נעימות של מישהו מכם, בפורום אחר, על ויפאסנה. אני משוכנע שאם זה היה מופיע בפורום הזה, והארי היה יודע שיש במילים הללו חוסר אמת, הוא היה מתייחס גם לזה, בדיוק כמו שהוא מתייחס לכל חוסר אמת אחר בפורום.) שאו ברכות שיהיה לכולם נפלא ונהדר בחיים דניאל

Rinor

New member
תודה

דניאל היקר תודה לך על עזרתך ותרומתך לפורום מאחל אני לך אור ואושר בכל אשר תלך...והכי חשוב הייה מודע...ופשוט תהיה! בתקווה לשמוע ממך בקרוב... אהבה ואור ניר...

ככה חושבת

נושבות פה המון רוחות, מרגישה אותן. יש רגעים שאני ממש מתבוננת, מתבוננת כשאני שמה את עצמי בחוץ (לא יודעת למה זה חשוב, אבל זה מה שמרגיש). לא שהגעתי לאיזה מסקנה, לא שאני יודעת אם בכלל המסקנה חשובה, אבל התהליך... הוא מעניין.

danigl

New member
גישה מאוד נכונה

חיפוש ית יקרה שאנחנו מודעים למשהו שלילי בסביבה שלנו, והוא מפריע לנו, הטוב ביותר, באמת, לנתק מגע. אם את מרגישה שיש רוחות, שהן לא בריזה מכיוון הים שנעימה לך, אלא רוחות מסוג שאינו נעים, למי שמעורר רוח כזו כדאי לא להתייחס. לא לקרוא כל מה שהוא או היא כותבים.. מאוד נכון ונבון. אז בריזה נעימה דניאל

wee man

New member
אישי היקר (לדני, אם תעדיף)

אני לא יודע מה בקשר לשאר, אבל אני אתייחס בקשר לעצמי. את כל מה שכתבת בפורום, מה שיצא לי לראות, קראתי, ובטח שבטח את מה שהופנה אליי בין השאר, ככה שעליי את זמנך אינך מבזבז (אלא אם אתה מרגיש שזה בזבוז, ואז כבר זה נושא אחר). אמרת שכשאתה מנסה להאיר עיניים אנחנו מרגישים כעס, שליליות, ותסכול. אני רק רוצה להבהיר לך שזה רחוק מלהיות נכון. כשאתה כותב לי אני מרגיש הבנה, התיחסות, כבוד, הערכה, ופתיחות ראש (שזה לא בדיוק רגש אבל בכל זאת). אני תמיד מנסה להיות כמה שיותר פתוח לאופציות חדשות, ואני לא יודע אם שמת לב, אבל באף אחת מההודעות שלי לא רשמתי ולו מילה אחת לא טובה על הTM ואמרתי שאין לי בכלל מילה בנושא כי לא יצא לי להתנסות בה. אמרתי שכל אחד מה שטוב לו, ואם לך זה טוב מי אני שאמנע ממך אושר?! וגם אמרתי שלי זה לא טוב ולא רע, כי לא חוויתי את זה ככה שאין לי חוות דעת. סתם שתדע, אני לא יועד אם קראת את זה אבל זה היה בסוף אחת מההודעות שלי: כתבתי שבתקווה שיהיה לי את הכסף הזה (כי לא כל איש יכול כמו שכתבת, לא בנאדם בן 15 וחצי בכל מקרה, שצריך לחסוך גם לשיעורי נהיגה שאוטוטו מגיעים, וכמובן לדברים אחרים שמסביב), בתקווה, אני אלך לקורס TM. כי כמו שאמרתי אני לא שולל עד שאני לא מתנסה, וכשאני אתנסה, אני אנסה להיות כמה שיותר פתוח לאופציות חדשות. בתקווה שאכן יהיה לי כסף, אני רוצה לעבור את הקורס כבר שנה הבאה, אם לא אז עוד שנתיים, אבל הכל תלוי בכסף. אם לא, אז מה לעשות שאני אצטרך לדחות את זה עד אחרי הצבא, ואז זה יהיה ממש חבל, אבל בכל מקרה, יש בי תקווה לעבור קורס TM, סתם שתדע. לסיכום, אני מעריך אותך מאוד, ולא שולל כלום בקשר ל TM . רק טוב! ינון

danigl

New member
מאוד שמחתי לקרוא את דבריך

wee man יקירי אני שונא ריבים. מה שקרה, כמו שכתבתי, זה שדברים שנאמרו באמת בתום לב, ולא כמקדמי מכירות, יצא מהם הרבה רפש. בזה מעולם (לא מעולם, מאז אני מודט) לא היה לי רצון להיות חלק. היה משהו ספציפי שכתבתי, מתוך הרבה אהבה ורצון להסביר, שהביא מין 'עליהום' מאוד לא חיובי. אם הכנסתי את שמך לרשימה, ואתה מרגיש שאתה לא מהווה חלק ממנה, אני מתנצל מעומק הלב שלי. מאוד מרשימה אותי הכנות שלך, הבגרות, ההבנה העמוקה של דברים שלפעמים אנשים בגיל כפול, משולש או יותר מגילך, לא מבינים בהם כלום. אז שוב - התנצלותי. אני מאוד מקווה שכשתחליט שאתה מעוניין ב-TM, תוכל לקחת חלק בפרוייקט מאוד גדול שקם וצומח, ואז הלימוד שלך יסובסד בחלקו או אפילו במלואו. או שתקבל זאת בסל הבריאות של קופת החולים אליה אתה משתייך, כששם יבינו עד כמה חסכון לא רק בסבל ובחולי, אלא גם בכסף, יוכל להביא הטמעת TM במערכת שלהם. קשישים כמוני, יכולים לנסות ולעשות. זה הדור הצעיר של בני גילך שצריך להחזיק את מושכות התודעה בארץ ובעולם. כי תודעה היא הדבר האמיתי. ממנה הכל קורה. הדור שלך הוא העתיד של כולנו. רישיון נהיגה הוא דבר טוב וחשוב. רישיון הנהיגה בחיים שלך, בהגשמה של כל רצון שלך, עם ההבנה והניסיון שלי בנושא היום, הוא דבר שאני לפחות, הייתי שם בסדר עדיפות גבוה יותר. אגב,ראיתי בעבר, כשמישהו מחליט שהוא רוצה לקדם את ההתפתחות הרוחנית שלו, גם מישהו מאוד צעיר, ויש איזשהו מכשול בדרכו - אם ההחלטה שלו מספיק חזקה, זה פשוט קורה. המכשול נמס ונעלם. אני יכול לספר כאן סיפורים על מקרים כאלו מכאן ועד להודעה חדשה. כל מיכשול פשוט מסתלק מדרכו. המשך ככה ושיהיה בהצלחה דניאל

wee man

New member
תודה לך :)

ואם נפגעת או הרגשת מותקף מהודעותי, אני מצטער! להבה אני אקרא פעמיים מה שאני כותב. ובתקווה שאכן יקרה משהו, ואני לא אצטרך לשלם את הסכום במלואו, הסיכוי שאני אלך יגדל בהרבה! רק טוב ינון

danigl

New member
לא נפגעתי - לא מדובר במשהו אישי

ינון שלום אני מזמן לא לוקח דברים באופן אישי. אני בדרך כלל מוצא את הדרך להוציא את הטוב מכל מצב. יש סיפור מאוד יפה של מהרישי, על קדוש (ואני רחוק מלהיות קדוש), שלא היה מסוגל לחוות משהו שלילי. אנשים ניסו אותו בכל מיני דברים, לקחו אותו למקומות בהם יש דברים נוראיים, והוא לא היה יכול לראות את השלילי. יום אחד, נדרס כלב (בגירסה אחרת של מהרישי זה היה חתול). המראה היה באמת נורא. ותלמידיו של אותו קדוש החליטו שבדבר כזה נוראי, לא יתכן שאפילו הוא, יראה בו רק את החיובי. אז בכוונה הל הוליכו אותו דרך אותו מקום שגווית הכלב המסכן היתה מוטלת. הם עוברים ו....כלום. אז הם הסבו את דעתו לכלב: "באבא ג'י, תראה, איזה דבר זה. אוי נורא!!!". הוא העיף מבט ואמר: "איזה יופי. תראו את השיניים הלבנות היפהפיות שלו..." זה עניין של תודעה. אצל אחדים זה עניין שח מה שהגדרתי פעם כ-mood making יש אנשים שמשתדלים כל הזמן להיות חיוביים: "איזה יופי, כמה נפלא..." אבל בתוך תוכם המתח הורס אותם. אנשים נהדרים. הם עושים משהו נשגב ויפה. מי שנמצא בסביבתם, נהנה מאוד מחברתם. הם מביאים את החיובי לכל דבר. אבל... ושמעתי זאת פעם ממישהי כזו, כשהם באים הביתה, והטוב הזה לא בא להם מבפנים, הם סחוטים מרוב עייפות. אז מה הטעם? נכון הם עשו אולי את היום למישהו אחר, אבל לעצמם הם הרסו אותו. הנכון הוא, כשזה בא מבפנים. האדם חיובי משום שזה מה שזורם בתוכו. יום יפה דניאל

new_chance

New member
דניאל,

מאחר שהזכרת את שמי (יותר נכון כינויי) ברשימה, אני רוצה לומר שמבחינתי שום דבר שכתבת לא העלה כל רגש מסוג כעס, שליליות, ותסכול. לא תמיד הסכמתי לכל מה שקראתי, אבל לרב זה היה מעניין ומחכים. אם זה הרושם שהתקבל מתגובותי אני מצטער. יום נעים ומואר לך.

danigl

New member
כמו שכתבתי לינון, מאוד שמחתי לקרוא

new_chance היקר ביקורת בונה היא דבר נהדר. ועל כך אני מודה לכל מי שמבקר אותי. אז כמו שכתבתי לינון, יצא הרבה בוץ בפורום הזה. וזו לא המטרה שלי בחיים, לכסות ברפש, או לדאוג למישהו אחר שהוא/יא

danigl

New member
משום מה זה הלך ל'שלח/י לפני שסיימתי

....יכסו בבוץ. בעיקר זה היה כך לאחר דברים שכתבתי. לי עצמי מאוד טוב עם החיים שלי, והמטרה היחידה שלי, לכתיבה בפורום, היא להציג גם לאחרים שיש אפשרות לחיות טוב יותר. אז סלח לי מאוד אם היית ברשימת השמות. יום נהדר גם לך דניאל

barak001

New member
לדניאל

היי, אני חדש פה בפורום. לא היתה לי כוונה להשפיע על עזיבת אדם מהפורום. אני רוצה להבהיר שאני מודע ליתרונות הTM אך מתחבר אישית יותר לויפאסנה ולכן קשה לי לראות מלל אינטנסיבי שגורס כי TM היא הדרך היחידה. מעבר לזה, אני אוהב לקרוא הודעות ודיעות ואני בעד שתחזור בך מכוונתך לעזוב.

danigl

New member
לא היתה לי כוונה לעזוב הפורום

barak001 יקר יש בפורום, לעיתים קרובות, הרבה חכמה. לא עוזבים משהו עם חכמה. אתה מביע את דעותיך בפורום, והן לגמרי לגטימיות. יכול להיות שאני מסכים איתן, שאני מסכים עם חלקן, או שאני אפילו לא מסכים איתן. לא זה העניין. לעולם לא אמרתי שויפאסנה היא טובה או לא טובה. זו הדרך שלך והיא הדרך שמתאימה לך. אין לי כל בעייה עם זה. אמרתי, טאני ממשיך לומר, שיש ל-TM מספר יתרונות שברבות המהדיטציות לא תמצא. אני חוזר ואומר כל הזמן: אין זו הדרך היחידה. יש הרבה מאוד דרכים. מה שכן, נמאס לי להתעמת עם אלו שאחת ממטרותיהם היא להכפיש, בכל הזדמנות אפשרית, את TM. אתה לא היית מעולם ברשימת האנשים הללו. בעבר, הייתי מתמודד מולם. הגעתי למסקנה שזה בזבוז משווע של זמן ואנרגיה. לגבי, בפורום הזה, הם אינם קיימים יותר. ירצו להשמיץ - חופשי על הבאר. אני לא קורא יותר את מה שהם כותבים, כך שאם הכפישו - שיבושם להם. כל מי שקורא בפורום, יודע שהחל מתאריך מסויים, כשאני לא מתייחס להכפשות, אין כאן שתיקה כהודיה. פשוט, לגבי, דברים אלה לא נכתבו. אשמח להמשיך ולקרוא את חכמתך כאן בפורום. העיקר, תהנה מהחיים. לשם כך אנחנו חיים. החיים הם אושר עליון. עד שאנחנו לא חיים 24 שעות של אותו אושר עליון, אנחנו למעשה לא חיים. דניאל

למעלה