עזוב, אל תטרח לענות לי שוב. טיפוס כמוך, שמשווה לנאצים את מי שאוכל בשר (אולי לא בפורום זה אבל בפורומים אחרים כן)... בוא נאמר שאתה לא כוס התה שלי. ובוודאי שלא תהיה ארוחת הבוקר או הצהריים שלי או ארוחת הערב שלי. חלב הוא חלב, והוא טוב!
מטומטם חושב שהגיע סוף העולם, מטומטם הולך לקנות דברים שהוא לא צריך בכדי להרגיש טוב יותר. מטומטם עושה הלבנת שיניים. מטומטם רוצה להיות מפורסם. מטומטם מפחד מחומוס. דור שלם של מטומטמים שצופים בטלוויזיה ומשלמים על זה עוד כסך. מוות למטומטמים!
קודם כל, עכשיו זה ה-זמן ללכת לאכול חומוס ודווקא במסעדות המוזכרות. הם עכשיו יעשו מאמצי על בשביל להראות ש "הנה אנחנו בסדר". וחוצמיזה, תכין חומוס לבד. לא רק יותר בריא - זה גם יותר טעים
חצי קיול גרגירי חומוס חצי מיכל טחינה איכותית (רבע קילו) מלח/פלפל 2-3 שיני שום לימון כמון (לא חובה) פטרוזיליה. משרים את הגרגירים לילה שלם במים. שוטפים את הגרגירים ומסננים ממי ההשריה. שמים בסיר עם כמות כפולה של מים וכפית סודה לשתיה- ומבאים לרתיחה (כשמגיע לרתיחה נוצר קצף, יש לסלק את הקצף...) מורידים לאש בינונית ומבשלים עד התרכחות מלאה. בנתים בצד מכינים טחינה- מטבלים לפי הטעם עם- לימון מלח/פלפל, שום מיץ לימון ופטרוזילה. מעבירים את הגרגירים למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה- מעבדים עד לכבלת מרכם טוב (כל אחד לטעמו... אני אוהב שזה חלק מאוד) אם אתם רוצים לשמור את החומוס לאכילה לא ישר אחרי הבישול כדאי לעשות כך שהחומו יצא טיפה יותר דליל ע"י הוספת שמן זית/מים ממי הבישול (החומוס סופח את הנוזלים..)
מתכונים-נטחומוס להמונים ברוב המתכונים שאני ראיתי אומרים לערבב את הטחינה הגולמית ישר לחומסים עצמם במעבד המזון (ולא להכין אותה מראש...) אני מצאתי שככה אני יכול לשלוט יותר טוב בתיבלון של החומוס וגם אםמכינים יותר טחינה זה לא מתבזבז כי אפשר עדין לאכול אותה בנפרד.....
רק לזכור להשרות לילה קודם. מתרגלים , זה נכנס לשגרה. ואפשר לאכול את הגרעינים המבושלים שלמים. כחטיף, או בתוך תבשלי דגנים וקטניות אחרים. כמובן בתוספת ירקות. זול , קל להכנה,טעים ובריא. גם לבני שנה וחצי....