מכתב פיטורין

gross

New member
מכתב פיטורין

עבדתי 3 שנים במקום עבודה. ביום חזרתי מחופשת הלידה הודיע לי המעסיק כי סיימתי עבודתי בחברה, למרות שהפיטורין אינם חוקיים. הוא שילם לי 45 ימים במשכורת וצריך לשלם עוד חודש נוסף (עבור הודעה מוקדמת), אולם מסרב בתוקף לתת לי מכתב פיטורין, דבר המונע בעדי קבלת אבטלה . האם אני יכולה להכריחו לתת לי מכתב? האם בית המשפט לענייני עבודה יכול לכפות עליו מתן מכתב פיטורין?

לפי החוק החל מלפני חצי שנה ...

הוא חייב לתת מכתב פיטורים. לפני כן - לא היה חוק כזה והיה ניתן, עקרונית, לתת הודעת פיטורים גם בעל פה, אף שזה לא היה נהוג. לכן, אם הדבר היה בחצי השנה האחרונה - את יכולה להגיש נגדו תביעה ולבקש לחייב אותו לתת מכתב פיטורים. אני רק רוצה להעיר שהזכויות שלך בלשכת התעסוקה ובביטוח לאומי, לא יכולות להיות מותנות בקיומו של מכתב פיטורים.

gross

New member
האם לו חובה להציג בלשכה

מכתב פיטורין? איך יאמינו לי שפוטרתי ולא התפטרתי?

אין חובה להציג מכתב פיטורים בלשכה.

הזכות לדמי אבטלה לא תלויה בקיומו של מכתב פיטורים. למעשה, הזכות לא תלויה גם בקיומם של פיטורים. גם מי שהתפטר זכאי לדמי אבטלה. אם הוא התפטר בנסיבות שהחוק קורא להם "ללא הצדקה" אז הוא זכאי לדמי אבטלה רק החל מהיום ה-91 לאבטלה, אבל גם הוא זכאי. כל דורש עבודה זכאי להתייצב בלשכת התעסוקה ולדרוש עבודה. ביטוח לאומי אמור לשלם דמי אבטלה למובטל שמתקיימים בו תנאי הזכאות לדמי אבטלה. אם בביטוח לאומי לא יאמינו לך שפוטרת - ובגלל זה לא ישלמו לך דמי אבטלה ל-90 הימים הראשונים - אז אתה יכול תבוע אותם וסביר להניח שתזכה, כי הם יצטרכו להראות על מה מבוססת הטענה שלהם שהתפטרת "ללא הצדקה", ואם היא מבוססת רק על כך שאין מכתב פיטורים - זה לא ביסוס מספיק.

למעלה