מכתב פיטורים

• פותח הנושא erann
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

erann

New member
מכתב פיטורים

מכתב פיטורים
שלום אני עבדתי שנתיים וחצי ופוטרתי עבדתי במשרה מלאה. עברו כבר שבועיים ממועד הפיטורים ועדיין לא קבלתי מכתב פיטורים. שאלתי היא תוך כמה זמן אני אמור לקבל מכתב פיטורים? איך מחשבים את הפיצויים שמגיעים לי לפי החוק? ותוך כמה זמן מהפיטורים או מקבלת המכתב אני אמור לקבל את כספיי הפיצויים? בתודה מראש.

תשובה:

מכתב פיטורים
שלום אני עבדתי שנתיים וחצי ופוטרתי עבדתי במשרה מלאה. עברו כבר שבועיים ממועד הפיטורים ועדיין לא קבלתי מכתב פיטורים. שאלתי היא תוך כמה זמן אני אמור לקבל מכתב פיטורים? איך מחשבים את הפיצויים שמגיעים לי לפי החוק? ותוך כמה זמן מהפיטורים או מקבלת המכתב אני אמור לקבל את כספיי הפיצויים? בתודה מראש.
תשובה:
1. על המעסיק לתת לעובד מכתב פיטורים מיד עם סיום עבודתו. 2. פיצויי פיטורים ישולמו לעובד עם סיום עבודתו או מקסימום עד 15 יום מיום העבודה האחרון שלו. מעסיקים רבים משלמים לעובד את הפיצויים ביחד עם השכר האחרון ולמרות שזה לעיתים מועד זה עולה על 15 יום מיום העבודה האחרון, זה עדין בסדר. 3. פיצויי פיטורים = שכר יסוד + תוספת ותק + תוספת יוקר המיחייה + תוספת משפחה וכל תוספת פיקטיבית אחרת, לרבות עמלות, אם שולמו לך. בונוס, ימי חופשה ומחלה, דמי נסיעה אינם נכללים בחישוב פ"פ. בגין שנתיים וחצי עבודה, הנך זכאי לפיצויי פיטורים בסך 2.5 משכורות אחרונות לא כולל התוספות שציינתי לעיל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה