מכתב פומבי לדוד170

qwerim

New member
דויד170 וכל השאר

הרי זה די ברור כי המכתב הזה מפוברק ונערך ביד פעיל חופש כלשהוא (וגם מציאות היא ש"רונן" פרסם אותו דווקא כאן לשווא בעוד יכל לשלוח לך אותו אישית) אל תתייחס ברצינות. ("אינם רוצים לראות את האור"... הרי בדיוק כך הטמבלים האלה רוצים להציג את היהדות, כיאיזו אקסטזה... {ועיין עוד לשונות מסגירים})

erez zon

New member
qwerim-האתר שלך גורם לי פחות להאמין

בדיוק כמו ההפניות של דוד.בלופים,בלופים ועוד בלופים...בדוק!

חגי חגי חגי...

עד מתי לא תשכיל להבין שלא כל דבר במחנה שלך שאתה לא מסכים איתו הוא לא באמת מהמחנה שלך? כן, יש הרבה חוזרים בתשובה ש"ראו את האור", לא רק ביהדות. אומנם זה בדרך כלל לא כך אצל דתיים לאומיים, אבל זה בהחלט אפשרי. חבל שאתה בוחר להדחיק את הנושא במקום להתעמת איתו.

גם אם הוא פיברוק של "חופש"

ואני חושב שזאת רק ההדחקה שלך לעובדה שיש אנשים במחנה שלך שלא חושבים כמוך בדיוק ושמדברים במושגים אחרים ממך, אז אתה צריך להתעמת עם הטענה. אתה לא חושב שאנשים כמו דוד ושות´ משניאים את הדת? מכוון לכל החרדים והמחזירים בתשובה בפורום.

begone

New member
שקרן עלוב, גועל נפש לקרוא אותך

אתה מפזר האשמות כמו גבלס ומתנהג כמו בריון אינטרנט טיפוסי. בא לי להקיא על המוניטור שלי כשאני קורא את הודעותיך החוצפניות. מי אתה בכלל, ילדון קטנטן? מי אתה שתפיץ דברי הכפשה ותקבע "עובדות" על פיברוק של מכתבים לכאורה? מי אתה, שתפיץ שקרים בלי ביסוס כאילו היית איזה תועמלן נחות? השקרים שלך שקופים, הטיפשות שלך זועקת. אין לך מה למכור - אתה משקר ללא הפסקה, כל הזמן, לכולם. וזה לא עובד, ילדון. זה פשוט לא עובד.

מעבר להתנשאות כלפי אתאיסטים

אני מסכים איתך בהחלט. אנשים כאלה הם בושה לדת היהודית (שהיא אומנם לא טלית שכולה תכלת, אבל לרמה כזאת היא עוד לא ירדה) ועליכם, הדתיים, מוטל לבער את הנגע הזה. אנחנו איננו "לא מעוניינים לראות את האור", אנחנו פשוט לא רואים אותו ולא מאמינים בקיומו. ההצגה שלנו כעיוורים מיותרת, במיוחד לאור נכונותו העקרונית של המכתב. אתה מייצג נאמנה את הגישה היהודית הקלאסית, הקובעת שיהדות נעשית מרצון, אבל עם זאת מי שלא יהיה יהודי ייענש ("כפירים רשו ורעבו ודורשי ה´ לא יחסרו כל טוב"... מתוך ברכת המזון). אני אינני מסכים עם החלק השני של הגישה הזאת, אבל היא עדיפה בעיני על ההחזרה המכוערת בתשובה. בגלל אנשים כמו דוד שנאת הדתיים והחרדים בארץ הזאת גואה, וחבל. אני לא שונא חרדים, אבל יש חרדים כמוהו שמשניאים את עצמם.

begone

New member
מכתב פומבי לרונן רונן

"אנשים אלו שאתה מתכתב עימם אינם מעונינים לראות את האור" מה שיפה באור, מר רונן רונן, הוא שלא צריך כלום בשביל לראות אותו: הוא פשוט קיים. רק צריך לפקוח עיניים. ה´אור´ שאתה מדבר עליו, ככל הנראה, הוא סוג של עונג מקריאת הגות ופילוסופיה יהודית. ובשביל להנות מן ההגות היהודית לא צריך להיות מאמין או דתי. אפשר להנות מכתבי היהדות גם כאשר אתה חילוני. דן וצופיה מלר מוכיחים בספרם האחרון שגם חילונים יכולים להנות ´מן האור´ בלי להאמין באלוהים שרוצח שישה מליון יהודים בשואה. מספיק לפתוח ספר ולקרוא את הספרות הדתית, שחלקה באמת מעניין ומהנה. לכן עזוב אותי מן הדת שלך. יש יהודים שיודעים לכתוב יפה ומעניין, ואין קשר בין הדת (ו´אלוהים´) ובין הספרות הזו. שלום וביי.

Hagai חגי

New member
עוד נקודה

הרי כל אשר בשם "דתי" יקרא מחוייב לדעת שניתן להוכיח את עיקרי האמונה בהוכחות שכליות, אף "דתי" לא יחלוק על פסוקים מפורשים בתורה (" וידעת היום, והשבות אל לבבך") או על דברי הרמב"ם המוסכם על כל הפלגים ה"דתיים" (מצווה לידע שיש שם מצוי ראשון" וההמשך) או יתר הראשונים שמדברים מעניין זה, או למשל הגמרא שמדברת מעניין "וכי משה קניגני היה או בליסטרי (צייד) שידע בדגים ועופות אלא שמכאן תשובה לאומרים אין תורה מן השמים" ושאר מקורות כגון בנביא "וידעתם (ואח"כ) והאמנתם" וכו´.

begone

New member
ילדון קטן ומסכן

אני ממליץ לך לבקר בקהילה הרפורמית בארה"ב. תתפלא, אבל כל מה שכתבת ש´דתיים´ לא עושים אף פעם - הם עושים. בגלל זה הרפורמים משגשגים בארה"ב, והקהילה היהודית שם מתקדמת ומסתגלת למציאות המודרנית. הבורות המטורפת שלך בכל מה שנוגע ליהדות מתקדמת - גורמת לי בחילה קשה.

notafish

New member
שאלה לי אליך, מר ronen^2../images/Emo19.gif

האם הטענה שלך כלפי דוד000 היא על האמצעי או על המטרה? על הטקטיקה או על האסטרטגיה? למה אתה מתכוון "לקרב את הצדדים אחד לשני כישראלים"? האם אתה באמת מוכן "לתת לאיש ואיש לחיות באמונתם" או שאתה רק רואה את זה כדרך הנוחה והיעילה יותר להביא לכך ש-"כאשר הם יראו את האור הם יבואו לבד לחפש את הדת." במילים אחרות, מר רונן2x, למרות שהטענות שלך נגד דוד666 (ובמרומז, נגד כל תעשיית החזרה בתשובה) נעימות באוזני, התפרצויות ההתנשאות שלך מזכירות לי את ההתפרצויות של Dr. Strangelove בסרט של סטנלי קיובריק המנוח. אולי האמונה שלך פחות מיסיונרית ופונדמנטליסטית משל דוד-1 וחבר מרעיו, אבל ההתנשות-דמוית-רחמים שלך ("אינם מעונינים לראות את האור (כרגע)) מקוממת לא פחות מהשטויות שהוא מוציא בטונות.

למעלה