מכתב מבית הדין הרבני

Star_Dust

New member
מכתב מבית הדין הרבני

זה קטע ממכתב שקיבלתי היום מבית הדין הרבני. מה הם רוצים ממני בכלל?!? Dear Ms. L.: After careful investigation, and confirmation of the medical examiner´s identification of your beloved husband, the Beth Din of America has concluded that as a matter of Jewish law, S. L. died on September 11, 2001 corresponding to the 23rd day of Elul on the Jewish calendar. As a result of the Beth Din´s determination, you are permitted to remarry according to Jewish law and have the status of a widow. You should be aware that there are certain Jewish law guidelines regarding how much time must lapse before the mother of an infant child is permitted to remarry .It is therefore possible that you will need to obtain special permission to remarry if 24 Hebrew calendar months have not yet elapsed from the birth of your child. If necessary, you can consult with either the Beth Din of America or with your local Rabbi with respect to this issue. אני

BooBee

New member
ליאת יקרה ../images/Emo39.gif

אני מבינה שקיבלת אישור רשמי על הכרתך כאלמנה. זה הליך רשמי מקובל. בהחלט חסר טאקט ההסברים על מתי מותר לך להתחתן בשנית ומה צריך לעשות בשביל זה... עם כל הצער, גם דברים כאלה קורים... ליבי איתך. אני זוכרת כמה היה קשה לקבל בדואר תעודת פטירה רשמית של אחותי אחרי כמה חודשים(אחרי שסודרו כל הנהלים עם הרבנות והאישורים על סיבת מותה מאבו כביר). אם את צריכה משהו, תגידי לי. שלך, רויטל.

זה סתם

להגיד לכן היי וחיבוק.. לא ממש להתייחס למכתב ההוא.. חה! זה מה שהיה לי להגיד. מה לא הבנת מפזרת אבקת הכוכבים?
אז היי וחיבוק ושיהיה הבוקר טוב.

Star_Dust

New member
מה לא הבנתי?

בואי נראה.... טוב, בעיקר לא הבנתי מתי בעצם מותר לי להתחתן שוב?
זה די קריטי, כי תכננתי למצוא מישהו השבוע ולהתחתן איתו, ועכשיו אני לא כל כך משוכנעת שזה יהיה אפשרי...
אני.

אה!

אני עוד שוברת את הראש מה הקשר.. נניח את באה עם זה שמצאת.. (בשבוע הזה-בשבוע הבא.. קחי לך ת´זמן שלך.) כל הדודים והדודות אמרו בסדר. לא צ´קצ´קו בלשון. אף חברה שלך לא שמה ווטו.. עכשיו את באה אל הרבנים ומבקשת אישור. הם בודקים את תאריך הלידה של הבת שלך.. ו..מה?.. זאת אומרת.. מה? אה.. טוב. נו.. נעזוב את זה.. חתונות אף פעם לא היו הצד החזק שלי
ותגידי.. התמקמת?

Star_Dust

New member
אני בתהליך

ההתמקמות. לומדת דברים חדשים על צבע, סורגים, קירות, מנעולים, ומה לא. מקווה לסיים בשבוע הבא. אני.

nypx

New member
טוב אז אפשר אולי...........

להיתחתן שבוע אחרי ?........ ומה אם כל המוזמנים? היית צריכה לשאול את הרבנים קודם,, טוב אז שרק יבואו לאכול

נוס נוס

New member
הפרוצדורות הדתיות

שלום אני בחורה דתיה ואלמנה צעירה גם אני ניתקלתי בפרוצדורות קצת דומות והרגשתי שעולמי חרב עלי פעם נוספת- התעסקות עם המוות והאובדן שוב. אבל אולי כדי למנוע אי נעימויות בעתיד, חשוב לקבל את הדברים מראש. ממני ניסו בהתחלה למנוע את הפרטים כדי "להגן עלי" אבל כשגיליתי אותם בעצמי, הרגשתי שחבל שזה לא היה מסודר מראש. אז אולי הכל לטובה אני איתך ומבינה...

danitra

New member
חוצפה

פשוט חוצפה....איך מוסד זה חושב שהוא יכול לקבוע כללים מסוג אלו? ליאת, שולחת לך
שיהיה לנו שבוע שקט.

למעלה