מכתב מביטוח לאומי

kenolo1

New member
מכתב מביטוח לאומי

אז הופתענו לטובה מבט"ל. הגשנו את המסמכים בתיבת שירות לפני שלושה וחצי שבועות. קיבלנו אחרי יום סמס שהתקבלו מסמכים. אחרי יומיים נוספים מכתב שהתקבלו המסמכים. אחרי עוד שבוע סמס שהתקבלה החלטה, והיום קיבלנו מכתב שאושרה קצבה עבור הילדון בן החמש וחצי שאובחן לאחרונה. כתוב שזה עד גיל 7 ושאז נצטרך להמציא מסמכים עדכניים. עד כאן מעולה. האבחון חתום מינואר וקיבלנו רטרואקטיבית על ינואר, פברואר ומרץ ונכתב שכל חודש נקבל ב- 28.
אני הבנתי מהכותבים כאן שאוטמטית מקבלים שנה רטרואקטיבית? האם נכון? אני צריכה לכתוב מכתב לבקש את זה?

חוץ מזה שאמנם לא השתנה כלום, אבל הכותרת ילד נכה קצת צרבה וצרמה.

והכי חשוב, הילדון כל כך נהנה בחופש. יש לו שקט מהצורך התמידי להתמודד עם ילדים בגן. יצאנו לכמה ימים לחופשה והוא כל כך נהנה. ואתמול היה עם סבתא במפעל קוקה קולה וישב עם כולם בהדרכה, ושאל כל כך הרבה שאלות על המכונות ועל התהליכים, כל כך התעניין במילים של המדריך ואני יודעת שחלק מזה זו האובססיביות שהוא חייב לדעת בדיוק מושלם מה אומרת כל מילה אבל אותי זה דווקא משמח כי אני אוהבת גם את הדיוק וחשוב לי שהוא שם לב לדייק לעצמו את העולם. והאמת שהוא מוביל אותנו לחקור:) איך להסביר לו מה זה סירופ?ומה בין תהליך חיובי לשלילי? את הכל הדמתי לו בבית בעיקר על ידי בישול. והוא מקסים.וגם מוציא מהדעת עם החפירות האין סופיות שלו

dina199

New member
הילד מקבל קצבה שתעזור לו.

זה שהביטוח הלאומי החליט שלקצבה הספציפית הזאת קוראים 'קצבת נכות' , לא אומרת שאתם חייבים לראות בילד אדם עם נכות.(הביטוח הלאומי , אם היה רוצה היה יכול למצוא שם אחר לקצבה
).

וזה טוב להיות מדוייק. אני מניחה שהרבה אנשים שעובדים בייצור קוקה קולה חייבים להיות מאוד מדויקים
. הרי הנוסחה שלה היא מאוד סודית. ואני חושבת שיש גם נוהלי ייצור מאוד מדוייקים. אז היום השאלות שלו נחשבות אובססיה ו'חפירות' , אבל ייתכן מאוד שדווקא התכונות האלה יעזרו לא מאוד מבחינה מקצועית בעתיד
.

dina199

New member
אני לא חושבת שמי שצורם וצורב לו בהתחלה

זה בגלל שהוא מתבייש בנכות.
אלא בעובדה שהרבה הורים באמת לא רואים בילד א"ס מישהו נכה. ולמרות שהההורה לא רואה את זה כך , והילד צריך עזרה . אז מבחינת החוק צריכה להיות הגדרת נכות כדי קבל את העזרה.

TikvaBonneh

New member
בגלל שהם רואים בנכות משהו שלילי

ולא רוצים להשתיך למגזר.

dina199

New member
או בגלל שיש הרבה האשמות

שהם (ההורים) למעשה מנצלים את כספי הציבור למטרתם האישית וגוזלים אותם מנכים אמיתיים (זו לא דעתי, אני רק אומרת שזו האשמה קיימת).
יש הרבה אנשים שמרגישים רגשי אשמה על עצם קבלת הקצבה בגלל האשמות האלה ,ללא קשר אם הם חושבים אם הילד נכה או לא .

לי די קשה לראות את הביטוי קצבת נכות

כלומר צירוף המילים הזה די מזעזע, אם חושבים על כך. הילד שלי, נכה? איך, מה פתאום, לא יכול להיות... אני זוכר שקיבלתי את כרטיס הנכה של הילד, רק בן שנתיים וחצי - וכבר נגזר עליו להיות נכה?

אבל די מהר מבינים שמדובר בכותרת בלבד, וכמו שנאמר כאן - זה רק שם, אפשר היה לקרוא לזה - מענק ממשלתי חודשי, או משהו אחר. הילד נשאר אותו ילד מתוק, ללא קשר לכינויים שהמציאה לו המדינה.

kenolo1

New member
ממש לא רואים אותו כנכה

אמנם יש הרבה דברים שלא יודע לעשות או לא יכול או לא רוצה, אבל באותה מידה יש גם הרבה דברים שאני לא יכולה או רןצה או יודעת לעשות וזה לא הופך אותי לנכה. גם זה שהוא צריך תמיכה במקומות מסויימים לא הופך אותו לנכה. גם אני צריכה תמיכה בהרבה מקומות וזה הופף אותי לבן אדם שזקוק ליד מייעצת או מכוונת או תומכת ולא לנכה.
אני מניחה שגם העובשה שכאילו עד גיל 5 היה לי ילד "רגיל" איפשהו ההסתכלות שלי עליו הוא לא כמו שאני מניחה שאם היו מאבחינים אותו בגיל שנה וחצי.
וממש לא משנה איך הם קוראים לקצבה אבל השימוש במילה נכה מיותרת לטעמי. אולי כי הפכה לסוג של "קללה". באופן אישי בעבודתי רואה המון אנשים בגל מיני מצביפ שמוגדרים כנכים בעיקר פיזית עקב תאונות, מחלות וכאלה. יש מבינהם כאלה שזקוקים ליותר ופחות עזרה או תמיכה. אני חושבת שאני כל כך רגילה כבר למראות האלה וכל כך רגילה לאנשים מאחורי ה"נכות" שגם עליהם המילה נכות צורמת לי.
בכל אופן חייבת להודות שמילים מפריעות לי. כמו לילדון המספוקטרם הדיוק חשוב לי מאד ובעיניי סמנטיקה היא המצאה. חשוב לי לדייק לו , חשוב לו לדייק את עצמו באמצעות המילים ועכשיו שחושבים על זה אולי גמני קצת על הספקטרום???

למעלה