מכתב מאמא מעט עייפה

orne15

New member
מכתב מאמא מעט עייפה

(לבשתי אדום לחיזוק והרגשת יציבות) בשנה האחרונה חשפתי את עצמי לרייקי ולדמיון מודרך שלקחו אותי להבנות מדהימות. אני פותחת בזה כי מעצם הפתיחות לנושא אני מנסה לראות את הדברים קצת אחרת, להשיל מימני את השיפוט למעשים ולבחירות של אחרים, לקבל את הדברים בקצת יותר סבלנות - סובלנות - הבנה והחיבור של גוף נפש. אך, בסוף היום אני אמא של ט. בת 11 עם כשל קשב וריכוז שמלווה במטען ריגשי חזק מאוד. באותו סוף יום אני חוזרת לאותם דילמות וקשיים שמותירים אותי עם סימני שאלה. זה שילדנו הם בחלקם השתקפות שלנו ולעיתים קשה לנו לקבל אותם במלואם כי הם משמשים מראה על עברנו או/ו הווה ע"כ אין ויכוח זה שברייקי ממליצים לטפל בעיקר באזור הבסיס (גב תחתון, ישבן) לחיזוק היציבות, השורשיות נשמע לי נכון והגיוני. ילדי אינדיגו-(בני 10-12) הם אלה שבאו כדי לשבור מוסכמות ותבניות שאנו גדלנו והתבגרנו לתוכם ילדי קריסטל- (מתחת לגיל 9) הם בעלי איכויות ורטטים אחרים ממה (שאולי) אנו אף פעם לא נהיה. אתם בטח שואלים איך הכל קשור? האמת היא שגם אני מנסה להבין אנו כבר מעל 3 שנים במסגרת של איבחון וטיפול והיום במבט לאחור כלום לא השתנה. ילדתי היקרה והמקסימה עדין ללא חברות, חוצפנית, כוחנית, כועסת, בעלת תחושת קיפוח נוראית ובוחרת את צג המחשב על פני חברה. השבוע כשיצאתי מפגישת מעקב עלתה בי ועודנה קיימת תחושת עייפות ותהייה, לאן הולכים מכאן??? עשינו טיפול פרטני וגם ניסנו קבוצתי ואנו לא זכאים (דרך המרפאה) למשהו נוסף כמו ריפוי בתנועה או אומנות, אז שוב עולה השאלה, מה עכשיו? האם לתת קונסרטה וזהו? אז היא לא תקפץ והיא תקשיב אך מה עם הבפנים? האם האפשרות היחידה היא פרטית? ואם ידי אינה משיגה? בי"ס לא רואה את הילדים שלא פוגעים ומפריעים לאחרים ועם התקציבים המגוחכים אין סיכוי לקבל שם עזרה ואף היעוץ לא ממש מספק. קופות החולים לא ממש מספקות אלטרטיבה ואנו ההורים נותרים תוהים ומבולבלים. כאן אני חוזרת לאלטרטיבי והרצון של המטפלים לוותר על הריטלין ולטפל ברפלקסולוגיה, רייקי, דמיון מודרך (שכבשו אותי בסערה ובעוצמה נפלאה) אך לצערי הרב לא יכולות לטפל ADHD אלא (הלוואי) רק בתופעות המתלוות הבעיות הריגשיות, תחושר חוסר ביטחון, בעיית תדמית נמוכה מאוד ועוד... לבוא ולומר "לא לקחת כדור" יכול לומר רק אדם שלא מתמודד יום יום עם הנושא ולא חיי איתו בבית!!! מתחילת החופש הגדול בחרנו לא לקחת ריטלין וזה קשה, קשה מאוד. חלומי הוא להקים מרכז שווה לכל כיס, שיאפשר להורים ולילדים לבחור את הדרך הטובה להם, מרכז שלא ישמש כמרפאה אלה כמלווה. מרכז שישלב בין הרייקי, הדמיון המודרך ודרכים אלטרנטיביות נפלאות נוספות יחד עם הריטלין. מקום שישמש כבית חם לאותם הורים וילדים מבולבלים. אני קוראת את שכתבתי, קוראת את הבילבול והתהייה תודה ולילה טוב

05 מיכל

New member
מה עם הבפנים?

אכן, נשמע שיש המון בלבול וסבל, אצל שתיכן. אבל אני אהיה מרובעת ואתמקד בדבר אחד: הכדור. אינני יודעת למה לא נתת עד עכשיו, אבל אני רוצה לומר לך שהכדור הוא לא על חשבון הבפנים ולא במקומו. הכדור מסלק מהדרך הרבה מכשולים שמפריעים לטפל בבפנים. את אפילו כמעט לא יכולה לדעת מה מכל מה שהזכרת לא יסתדר בעצמו בעקבות הכדור. בהחלט ייתכן שיפור במצב החברתי; ירידה בכעס ובחוצפה יכולה לבוא גם במישרין מהכדור וגם בעקיפין עקב הורדת רמת התסכול, ואם תהיה התאוששות בכל אלה ייתכן שתבוא אפילו הקלה ברגשי הקיפוח. נורא נורא קשה להיות ילד ADHD בלי טיפול תרופתי! אני ממש ממליצה לך לתת לה את הכדור (אם הומלץ ע"י רופא, כמובן) ולעשות את זה ממש לא כצעד של ייאוש, אלא כצעד אמיץ לקראתה!

orne15

New member
קונסרטה 36 מג'

את צודקת, פרט חשוב מאוד שלא ציינתי בהודעה הראשונית שלי, אבל לאורך כל התקופה ביתי קיבלה ריטלין ובמהלך השנה האחרונה קונסרטה 36 מג'. רק במהלך חופשות היא לא לוקחת את הכדור.

zivadina

New member
אני לא תומכת בגישות מסטיות כאלה

כי שבעתי מכל הדיבורים הבלתי מועילים על ילדים ADHD. בעיני, המיסטיקה באה לצבוע את החיים שלנו בצבעים זוהרים, ואולי מזינה את הצורך שלנו בחויות רוחניות. לעומת זאת, טיפול מועיל בילד עם הפרעת קשב דורש הבנה שמדובר בבעייה בתפקוד המוח שלא "באשמת" אף אחד, אבחון מסודר של כל היבטי הלקות התפקודית הזאת, ולבסוף: טיפול תרופתי שבא לתקן את הכימיה למספר שעות, טיפול התנהגותי שבא להקנות דרכי התנהגות יעילות יותר, וטיפולים נוספים לפי הצורך. הגישות שמניתי כבר מוכיחות את עצמן עשרות שנים, ואילו הגישות המיסטיות והגישות שהאשימו את החינוך של ההורים לא הועילו עדיין לאף אחד. סליחה אם אני נשמעת בוטה, אבל שבעתי מן הסיפורים הקסומים שטוחנים את המוח מבלי להביא תועלת. אני חושבת שאם המיסטיקה נותנת לך כוחות, תשתמשי בה לעצמך, אבל לא לילדים שלך. מקווה מאוד שלא פגעתי בך, כי לא זאת כוונתי.

מלמלה

New member
כתבת הרבה וצריך

לקרוא להפנים ובנתיים העייפות היא מובנת והתהיות גם השלת השיפוט שייכת לנסיון ולגיל שלנו... השימוש ברייקי, דמיון מודרך, קריסטלים ותזונה הם רק משלימים לטיפול תרופתי ולדעתי הם יכולים להועיל מאוד הבת שלי לא סובלת שאני עושה לה רייקי (גם מתוך שינה היא דוחפת לי את היד)ואנשים אמרו לי שזה יכול להיות בגלל שיש לה אנרגיות מאוד חזקות נסי אולי ללמד את הבת שלך להגיע לרגיעה דרך דמיון מודרך ורייקי

רויהלה

New member
../images/Emo121.gifעולם הרוח ורטלין../images/Emo101.gif

בוקר טוב לך אז אני כותבת בתור מורה ומטלפת ומטופלת מסורה של רייקי מטפולת של דמיון מודרך- מטופלת של פרחי ובך ומה עוד... ניסיתי הכל לא עזר כמו הכדור. אנחנו ממשיכים גם בשבת וגם בחופשות עם רטלין.. ואני לא מתביישת לשבת ולספר על הנפלאות שהכדור הזה עשה לבני.. וכמובן בכייף הרוח נמצא מסביבה,, הרייקי "גם לימדתי את בני רייקי" הנשימות הנכונות והלאה.... אבל הגעתי אחרי מלחמה עניקת עם עצמי ל"רטלין" וממשיכה עם הכדור.. אז יקרתי אם היא צריכה את הכדור תני לה.. אל תתני לה ולעצמך להגיע לעייפות נפש... אחרון חביב הלואי שהחלום שלך ושלי יתגשם והיה מקום שכל אחד יוכל להרשות לעצמו לטפל בתקציב הנכון.. מחזיקה לך אצבעות ושולחת לך אור ואהבה רויה

מלמלה

New member
מסכימה

וגם כתבתי הם רק משלימיםלטיפול התרופתי אין לי שום התלבטות לגבי הטיפול ולא היתה לי מראש הבנתי שהטיפול המומלץ ע"י המערכת הוא תרופתי ןלא הייתי מתחילה איבחון אם היו לי התלבטויות בנושא

כמוני כמוך

כל כך קל להבין את מה שעובר עלייך, לרגע נדמה היה שאת כתבת את דברייך מתוך המחשבות שלי. שבתוך מחשבותיי מנצנצים ארבעה כוכבים ,כאשר שלושה מתוכם זוהרים באור
וההתמודדות היום יומית מיא כל כך מבלבלת,ומעייפת אז גם אני שואלת בבילבול היש בית חם ותומך לכל המבולבלים?

orne15

New member
../images/Emo51.gif

עבור כל התגובות. אנו לא בחרנו (ושימו לב כי אני בוחרת בלשון רבים!!!) באלטרנטיבי על חשבון הריטלין אלה יחד איתו. אני לא מאמינה רק בטיפול תרופתי אלה בשילוב של הכדור יחד עם עבודה על הרגש-נפש ומיכוון שטיפול פרטני והקבוצתי לא ממש עשו משהו אז נותר לי לנסות משהו אחר, שונה. בחרנו בבחורה צעירה ומקסימה,ילדתי בוחרת לשתף פעולה ומחכה למפגשים וכעת אני ממתינה מלאת תקווה. הרייקי עבורי הוא עולם חדש ומדהים שבכל טיפול מרגש אותי מחדש. העיקצוצים בכפות הידים, החום והפידבקים מאחרים מפליאים שוב ושוב. אך הרייקי זו הבחירה שלי ולא של ט. היא יודעת שזה כאן ובהישג ידה אך, היא בוחרת שלא וזה בסדר. זו זכותה למתוח את הקו ולקבוע את הגבולות בתחום הזה. להבדיל, ילדתי הצעירה שגם היא אובחנה לאחרונה אוהבת ובכל הזדמנות מבקשת טיפולים. הדמיון המודרך גילה לי את עולם התת המודע, היכן אנו תקועים והיכן אנו פורחים ותקוותי היא לפזר את זה מסביבי. התחלתי מהמקום הסקפטי, הלוגי והלא מאמין ואני שמחה לדעת כי טעיתי. אני עדין ריאלית ולוקחת את הדברים בפורפורציות (הרי לא ויתרתי על הריטלין) אבל אני בהחלט מספיק פתוחה ומלאת רצון לנסות דברים נוספים. סוף שבוע נפלא וקריר

למעלה