מכתב לצבא

meni1234

New member
מכתב לצבא

היי אני רוצה לקבל פטור מהצבא כל מה שרשמתי במכתב למטה נכון תגידו לי מה אני צריך להוסיף ומה הפרוצדורה כדי לקבל פטור לכבוד מפקד לשכת הגיוס תל השומר הנדון:בקשת פטור מגיוס לצה"ל אני מעביר לידך את בקשתי לפטור משירות הביטחון מטעמי מצפון,בעיות במשפחה. אבקשך להעביר את הבקשה לידי ועדת הפטור המוסמכת. אני לא מעוניין להתגייס לצבא מפני שאני לא מסוגל להיות במסגרת שכזאת,אני כותב את המכתב הזה כדי לצאת בטוב מהצבא מפני שאני לא יודע מה אני יעשה אם אני אתגייס לצבא. יש מספר סיבות שבגללם אני לא רוצה להתגייס לצה"ל 1.בעיות במשפחה-כפי שכבר אמרתי לכם והייתי אצל משקית ת"ש,אבא שלי קיבל לפני חצי שנה אירוע מוחי והוא צריך עזרה בתפקוד יומיומי. מפני שאבי לא עובד ואימי עובדת בחצי משרה בשכר מינימום אני עובד ועוזר בפרנסת המשפחה. אני יודע ששירות צבאי ואפילו אם אני יחזור כל יום הביתה יקשה על משפחתי,ויגרום למצבים לא נעימים. את הנאמר הנ"ל ציינתי במדור פרט בלשכת הגיוס 2.מצפון-לאחר שחזרתי בשנה שעברה מטיול במזרח והייתי בהרצאות שונות. הבנתי שניתן לפתור כל סכסוך בדרכי שלום ונועם. בלי להשתמש באלימות. ארגון צה"ל הוא ארגון שפועל באלימות ופוגע באנשים חפים מפשע ואינני מעוניין להשתייך לארגון כזה. 3.הרגלים-אני לא מעוניין לעשות צבא מכוון שאני תיפוס דיכאוני-דבר שמקשה עליי לפתח קשרים חברתיים ומסגרת כזאת של צבא לא תתאים לי ואני לא יודע מה אני מסוגל לעשות אם אני אתגייס לצה"ל.אני גם רגיל לישון 12 שעות ביום וללא שינה כזאת אני לא מסוגל לתפקד במשך כל היום דבר שיפריע לי במהלך השירות ובטירונות. חשוב לי לציין שלא פסלתי את שירותי הצבאי ללא חשיבה מעמיקה וניסיתי לבדוק האם אני יכול להשתלב בצבא. גם הלכתי למיונים של מדני"ם ושם הבנתי עד כמה יהיה לי קשה בארגון ועד כמה הארגון מנוגד לדעותיי. איני מתחמק מחובתי לתרום למדינה. אני רוצה לעשות שירות לאומי בארגון כל שהוא שלא מנוגד לדעותיי. כמו מד"א או בתי חולים לדוגמא. מקווה שתקבלו את מכתבי בהבנה

Mיקי_

New member
ככה לא כותבים מכתב

אתה מערבב פה מים ושמן, ולא ככה פועלים מול גופים בצבא. מכתב מצפון הוא מכתב מצפון, אתה יכול לציין בו בקטן בסיכום שפנית גם למדור ת"ש עקב בעיות משפחתיות, אך אי אפשר לערבב במכתב המצפון את הסיבות המשפחתיות. כמו כן ציון בעיות נפש (דיכאון) ואי התאמה למסגרת איננו מתאים למכתב מצפון, הוא הופך את בקשתך לסובייקטיבית, דברים שכאלו צריך להפנות לקב"ן. אתה יכול לפעול בשלושת המישורים שציינת בבת אחת, אבל בהחלט לא לערבב בניהן בפניות לצבא. (לקב"ן אתה יכול לומר שיש לך גם בעיות נפשיות ומירב הסיכויים שמצבך הנפשי יעורער בנוסף לנטייתך הטיבעית לכך במידה ותאלץ לפעול כנגד מצפונך, אבל בהחלט לא לכתוב דברים כאלו במכתב מצפון, זה מרחיק אותך מוועדה במהירות על סובייקטיביות) מעבר לבעיתיות העירבוב, הניסוח שלך לחלוטין לא רישמי ולא כך מנסחים מכתב. עלייך להדגיש ביותר משורה מה הן הדעות שאתה גיבשת (זה בסדר גמור לומר ששמעת הרצאות ושהן השפיעו עלייך ואפילו רצוי) אך עלייך לנסח בפרוטרוט כל דעה רעיון והבנה שניסחת לעצמך (אתה מוזמן לעיין במאמרי הפורום במכתבים אחרים, כדי לראות איך בערך עושים זאת - חשוב מאד לא להעתיק את הנוסחים המוצאים בכל מקרה). עניין המדנ"ים, אפשר להשמיט אותו מהמכתב ישאלו אותך על זה בוועדה, אם בכל זאת תרצה להכניסו לא כך יש לנסח זאת, אשמח להציע נוסחים אחרים לעניין. שירות לאומי הוא דבר חשוב ומצויין שאתה רוצה לעשות אותו ומציין אותו, אך אל תציין מקום שירות ספציפי, זה יוצר רושם שאם לא תגיע למד"א גם לא תעשה ש"ל, או שהצבא יציע לך מסגרות חסרות מדים כתומך לחימה (נוסח שירות בבי"ח כחייל) אשמח לעזור לך אישית, להעלות את הדברים החשובים והאישיים שמתאימים לך, שכדאי לך להכניס למכתב, ולהסביר לך איך מנסחים מכתב שכזה. צר לי אך כמו שהמכתב מנוסח עכשיו הוא מכניס אותך ליותר בעיות מאשר עוזר... בברכה,

מממ..

מסכימה עם מיקי לגמרי, אבל לא מבינה איך אתה יכול להגיד שאתה לא יכול לשרת בצבא בגלל שאתה צריך להיות בבית לעזור (שזה מובן, כן?) אבל אז להגיד שאתה רוצה לעשות ש"ל.. מה ההבדל בעצם? זתומרת יש הבדל מהותי ביניהם כמובן.. אידאולוגית מצפונית, ברור.. אבל עצם העניין שאתה לא יכול לשרת בגלל שאתה צריך להיות בבית.. קצת לא הגיוני, לא נראה לך?

Mיקי_

New member
ש"ל מתיר יותר זמן עבודה

אם מקבלים אישור עבודה (אני קיבלתי) מאשר צבא, ועם זאת חיילים מקבלים עזרת ת"ש הרבה יותר גדולה, ולעיתים גם מימון כספי שיכול לסייע למשפחה, ובמובן הזה התנאים הצבאיים הרבה יותר טובים.

Mיקי_

New member
כן,

אבל אי אפשר לעשות את זה בלי שתספר על עצמך יותר, על האידיאולוגיה שלך והרעיונות שלך, ותעלה דברים שיכולים להיות רלוונטיים למכתב, סה"כ כדי לעזור צריך להכיר. האם הסתכלת במכתבי הדוגמא? במידה וכן מה בתוכם נראה לך קונקרטי לגבייך? צריך לעזור ספציפיט לכל אדם ואדם, כי המחשבות והאדיאולוגיה של כל אדם ואדם הם שונות, לכן אי אפשר לנסח משהו אחיד. זה יצריך מצידך שיתוף פעולה. אשמח לעזור לך על גבי הפורום, או בדוא"ל או במסרים, מה שנוח לך.

למעלה