מכתב לעצמי...

מכתב לעצמי...

לירז... כשמשהו חשוב לך באמת, כשמשהו חשוב לך מאוד, אסור לך לוותר עליו. לא משנה מה יקרה!!! ואת יודעת עד כמה זה חשוב, את היחידה שיודעת עד כמה זה חשוב. אז למה, למה את לא עומדת בהחלטות שלך, למה את נותנת לדברים להיות שונים ממה שהם צריכים להיות? למה את מוותרת על המילה שלך? את מנסה להסביר לעצמך... את מפחדת לפגוע באנשים, את שונאת לפגוע, להרגיש רעה, להכאיב. כל זה נכון, אבל את לא שמה לב עד כמה את פוגעת בעצמך!!! את כ"כ משתדלת לא להכאיב למי שסביבך, ובדך, את נפגעת מכך, את מוותרת על מה שחשוב לך, ואז את כועסת על עצמך...! כן, את כועסת על עצמך עכשיו, מאוד. את יודעת שזה היה צריך להיות אחרת, אבל... עשית את זה רק כדי לא לפגוע... עד מתי זה ימשך ככה, לירז, עד מתי? כל החיים תשאירי את עצמך בעדיפות שנייה? כל חייך תמשיכי להגן על אחרים ולהפגע מכך? המצב חייב להשתנות! את חייבת לומר מה שאת מרגישה! גם אם זה כואב. האמת הרבה פעמים כואבת, אבל היא עדיפה על כל דברי בכזב שבעולם. המצב חייב להשתנות, אבל את יודעת שהוא לא ישתנה, הלא את מכירה את עצמך לא מעט שנים. תמיד שנאת להרע לאחרים. כולם אומרים שיש לך לב אוהב, לב טוב, אבל רק את יודעת עד כמה טוב הלב הזה הוא רוע כלפי עצמך, עד כמה טוב הלב הזה בא לעיתים על חשבונך. ואת תמשיכי לכעוס על עצמך... ואת תמשיכי באותה דרך למרות שאת יודעת שאינה נכונה... אבל זה לא משנה לך, נכון? כל זמן שאחרים לא נפגעים את לא תעשי שום דבר! למה? למה?!?! אני. נ.ב. תסלחו לי, הייתי חייבת לכתוב את זה...

deep ocean

New member
ללירז היקרה

אני יכולה להעביר שיעור מצויין ל-"איך להתחיל לחשוב על עצמך" כל חיי פחדתי לפגוע באנשים ודאגתי אם אני פוגעת או לא פוגעת זהו, נגמר חלאס הקולקציה נמכרה וגם מכירת החיסול נגמרה ועכשיו את מתחילה לחשוב רק על עצמך! תתפלאי ברגע שהתחלתי ממש לחשוב על עצמי עוד ועוד ועוד יותר אנשים אהבו אותי אף יותר למה? כי אז את מגשימה את עצמך בדיוק כפי שאת רוצה ועושה מה שאת עושה=את יותר מאושרת=מקרינה את זה!!! ולחברה של לירז אחלה את נהדרת!

deep ocean

New member
אני כזאת מעופפת-זאת השעה

פשוט קלטתי אחרי שיגור ההודעה שאת כותבת את זה לעצמך חשבתי שזאת חברה כותבת לחברה אחרת אוקיי, זאת השעה סלחי לי חיבוק גדול ובהצלחה בתהליך אם את מודעת לבעיה זו-עשית את הצעד הראשון להחלמה ממנה הצעד השני-תתחילי לחשוב על עצמך ותראי שעדיין אנשים אוהבים אותך מאד :)

מיכל (אני לא טועה, זה השם נכון?!)

"איך להתחיל לחשוב על עצמך"... כמה אנשים ניסו להסביר, לשכנע שזה הדבר הנכון ביותר. אבל לא כל מה שנכון הוא גם קל... במכתב הפכתי את עצמי למן "צדיקה" כזו שלא פוגעת באחרים, אבל זה לא בדיוק ככה. קרה שפגעתי באנשים. לא פעם אחת. רק שבכל פעם כאב גם לי. תמיד אם אני פוגעת במישהו אני מסתגרת בחדר ומתחילה לבכות, אני מרגישה רעה, אני מרגישה נורא... המכתב הזה נכתב אמנם אחרי מקרה ספציפי אבל הוא נכון לגביי תמיד. אז מה? אני אחשוב על עצמי? ואחר כך... אשב לבכות? אני לא מפחדת לפגוע באנשים, כי הם יאהבו אותי פחות, כי הם יסתכלו עליי בצורה שלילית, בכלל לא. אני מפחדת להכאיב לאחרים כי זה בסופו של דבר כואב לי! כשאחר סובל בגללי, אני סובלת איתו.

deep ocean

New member
גם לי כואב שאני גורמת סבל לאחרי!!!!

אני רואה אחרים סובלים אפילו לא ממני למשל-וכואב לי פיזית!!!!!! דוגמא מלפני חצי שנה שאני זוכרת כרגע: הייתי בקניון ובאתי לשבת ושום שולחן לא היה נקי-הכל היה מטונף. טוב, אז ביקשתי מהמנהלת האחראית שם אם יכולים לנקות שולחן אחד. סבבה. עכשיו, אני לא ידעתי שיש שם מנקה אחד על 50 שולחמות! (חרפה אגב!). מה קרה? המנהלת באה אל המנקה וצעקה עליו אבל ממש צעקה עליו בהיסטריה שימהר בעבודה (בני זונות, הוא מנקה כל כך הרבה לבד!). אין לך מושג כמה הרגשתי רע!!!! המשכתי להרגיש רע מזה במשך שבועות. הוא בא אלי לשולחן וניקה אותו ואמר לי למה עשיתי את זה, ניסיתי להסביר לו שלא ידעתי שהוא מנקה לבד, ולא חשבתי שאני אעשה משהו רע. בכל אופן, מפה לשם אני קיבלתי מזה דיכאון. חשבתי על זה כל היום. הגעתי למסקנה שלפעמים לא מתכוונים לרע אבל אנשים נפגעים אבל אנחנו לא יכולים לקחת אחריות על כל נפגעי העולם כי לפעמים אנחנו פוגעים באמת בלי כוונה! אל תשאלי המנקה הזה כמה חודשים אחרי שישבתי שם באתי לקניון. שוב ראיתי אותו אבל הפעם ראיתי שהוא מנקה, ושכל המלצרים מסתודדים ומסתכלים עליו. פתאום כולם באו אליו ושרו לו מזל טוב והביאו לו עוגה!!!! את היית צריכה לראות את הפרצוף שלו!!! עולות לי שוב דמעות מהפרצוץ הסתכלתי עליו והוא עשה כזה פרצוף מופתע+מלא אושר+מכיר תודה+המום ואני התחלתי לבכות בכיתי שם בהיסטריה פשוט הדמעות נזלו ונזלו כל כך התרגשתי בשבילו... אז את באה לעשות איתי תחרות מי יותר רגישה? :)))))))) בקיצור תחשבי על עצמך לפעמים אנשים נפגעים לא בכוונה מה לעשות!

מיכל

כן, אני לא אחראית לכל נפגעי העולם אבל, אם היית יכולה למנוע את הכאב של אותו אדם, היית עושה זאת? התשובה ברורה לי מראש... אבל את צודקת, אני אשתדל לחשוב גם על עצמי (אבל לא רק, כמובן) את יודעת משהו? יש אנשים שלא מבינים למה אני כואבת על אחר שסובל, הם טוענים שזה מטופש לבכות כי לאחר כואב. אני חושבת שהם מדברים שטויות וטוב לדעת שאני לא היחידה... תודה רבה אני.

deep ocean

New member
אני שמחה שכתבת פה וראית שאת לא

היחידה שכואב לה על אחרים , וזה לגיטימי!!! תשמעי, אם הייתי יכולה למנוע את אותו הכאב של העובד נקיון הייתי מונעת אותו-אבל יקירה שלי, אין סיכוי שאני ואת נמנע את כאבם של אחרים כי יש כל כך הרבה משתנים שאנחנו לא מודעות לקיומם, כל כך הרבה כאבים פרטיים שאין לך מושג עליהם, כל כך הרבה עולמות ששונים משלנו-שאין סיכוי קלוש למנוע את הכל. כל מה שנותר לך זה להיות בן אדם ישר, הגון, רגיש וטוב ולפעול לפי מה שאת מרגישה. אם מישהו יפגע-אין מה לעשות את לא אחראית לכל נפגעי העולם ואני לא סתם חוזרת על זה את לא אחראית לכל נפגעי העולם את לא אחראית לכל נפגעי העולם!!!!!!!!!!!!!!! את יכולה להשתדל להיות בן אדם טוב ובסדר אבל לא למנוע כאבים של אחרים כי לא הכל תלוי בנו!! עם הרבה אהבה מיכל!! הולכת לישון מתוקה

מיכל.

אני לא אחראית לכל נפגעי העולם!!! אני פשוט משננת לעצמי...ואני אזכור... תודה. עם עוד יותר אהבה, אני.

deep ocean

New member
:) נפלאה שכמוך

הורים שלי בדיוק חזרו מתורכיה!!! חיכיתי ערה עד שהם הגיעו סוף סוף הביאו מ-ל-א מתנות לאחיינים שלי, לעצמם הם לא קונים כלום! זה משהו רק קונים לאחרים לא חושבים על עצמם מאיפה את חושבת שלמדתי לחשוב על אחרים?
אוהבת והולכת לישון מיכל :)

לא שטויות..

הרבה פעמים כאב לי על שהכאבתי.. אני מתנצלת המון גם שיודעת שזה לא אשמתי..

אז מה שנעשה.. מקווה שתצטרפי..

נאהב. גם כשנראה שיש כעס על עצמנו, זה כי אוהבים. נסלח. לעצמנו. אנחנו אנושיים. ולא נאשים עצמנו כל הזמן, אם לא נסלח על העבר ההווה והעתיד. נחזק. את הקשר ביננו לבין עצמנו. את הקשר ביננו לסביבה העוטפת אותנו. נדע. שלפעמים טעויות הן טעויות. שלפעמים הכאב שלהם יכול גם ללמד אותנו. שלפעמים אם במקום סליחה נאמר את מה שמרגישים, אז יכאב פחות. לנו ולהם. נשמור. על היכולת שלנו, על העוצמה שלנו. על האהבה. אוהבת. שני.

מצטרפת, כמובן, בשמחה!

שני, מה שאת כותבת, זה פשוט מקסים!!! נסלח לעצמנו, כמה שזה חשוב לי ברגע זה... איך כעסתי על עצמי בהתחלה (כנ"ל- במכתב הראשון) טעיתי, מאוד. אבל אני מוכנה לסלוח לי... שלך- אני.

סלחנו והשלמנו ואהבנו..

<הכל מוכן לשינה טובה..> לילה טוב.. חלומות טובים.. מלאי פז וחיוכים. שלך, שני.. <אם רוצה.. אנחנו רוצים.. תרשרשי שבאה ביום שבת.. תבואי.. תראי.. תאהבי>

deep ocean

New member
יקירתי.....מנסיון של שני מפגשי

הפורום-המפגשים התחילו ב- 20:30 והסתיימו בסביבות השעה 03:30 בבוקר (וחלק נשארו אפילו יותר מאוחר). אז אין שום בעיה שתגיעי בעשר או באחת עשרה!! אני יכולה לשלוח לך במייל את המספר הסלולרי שלי ואת תטלפני אלי ואני אעדכן אותך איפה בדיוק אנחנו נמצאים בקיסריה-בטח נלך לחוף הים שם, זה לא יהיה קשה למצוא אותנו. אז השעה זה לא תירוץ כי המפגשים מתארכים עד ללילה כי אנחנו מדברים שם שעות! אז מקווה שתבואי כי זמן זאת באמת לא בעיה חיבוק והולכת לישון על באמת עכשיו :)

וחוץ מזה- וידוי קצר:

אתם כולכם כ"כ גדולים (בגיל...) אני עדיין ילדה או נערה או מה שלא יהיה...

רק רציתי..

להתנצל שעפתי ככה.. הייתי באמצע תגובה כשלמחשב נמאס והחליט לשלוח אותי למיטה בלי אפשרות לערעור... אז .. בוקר טוב כבר.. שני.

למעלה