מכתב לעמיר בן עיון

מכתב לעמיר בן עיון

שמעתי אותך הבוקר בתוכנית בגלי צה"ל,לפני שאומר את מה שאני רוצה להגיד לך,אומר שאני מאד אוהב אותך ואת המוסיקה שלך,לדעתי אתה זמר,כותב מלחין ענק,שבעתיד ילמדו את שירך בבתי הספר, ועכשיו לדברים שאני רוצה לומר לך, שמתי לב שבזמן האחרון אתה מנסה להביע את דעתך בכל מיני נושאים,גם בראיונות בתקשורת וגם במוסיקה שלך,ולדעתי חשוב מאד לאדם מוערך לומר דברי בקורת,ולנסות להשפיע על החברה,במיוחד כאשר הדברים צודקים ומועילים,אך לדעתי במיוחד בראיונות בתקשורת האלקטרונית ,אתה מפספס ,גם בתוכנית בערוץ 10 לפני מספר חודשים,וגם היום בגלי צה"ל,יש תחושה שאתה מתנפל על המראיינים,זה צורם בעיקר בגלל שגם אלה בערוץ 10 וגם אברי גלעד באו עם כוונות טובות,מתוך אהדה לך ולשירך,גם להעביר בקורת צריך לדעת לעשות,אני מבין שכבר לא איכפת לך ,כלומר אתה לא חושש למעמדך המוזיקלי,ולכן אתה מרשה לעצמך לומר כל מה שבא לך,אבל יש סכנה שתפספס את המטרה,אם תמשיך בהתלהמות יהיו רבים שיגידו הבחור משוגע,ולכן אין טעם להתחשב בדבריו,הצעתי לך (גם אני ארגיש טוב עם זה אם תשמע בקולי כי אני רוצה בן עיון זמר ומלחין ודעתן )היא כמובן להמשיך לכתוב ולשיר,אך את דעותיך תומר במתינות,מתוך אהבה,מתוך רגש,ובמינון נמוך,והעיקר תתעסק הרבה במוסיקה,בזה אתה הכי טוב,בכל מקרה אני אמשיך לאהוב אותך ואת שירך,גם אם לא תשמע בקולי

yoav האחד

New member
מצטרף לדברים

אני אומר את זה כבר הרבה זמן, לא מהיום... וגם אני אוהד שרוף ומעריץ גדול של המוזיקה שלו. חשוב שמישהו בסביבתו ירסן את ההתנהגות הזאת שלו, כי היא מזיקה, מביכה ומעמידה אותו באור שלילי ביותר ובכך המוזיקה המופלאה שלו מאבדת הרבה מייחודה ואיכותה.

לא צריך כ"כ להגזים אבל...

עם כל הכבוד להבעת דיעותיו החברתיות של עמיר זה ממש אבל ממש לא ישנה את המצב במדינה, אני מתגעגעת מאוד לימים שעמיר התעסק רק במוזיקה נטו ולא בכל מיני פרשות כמו ענת קם וכיו"ב , בתוך עמי אני חיה וגם לי כואב כל המצב במדינה והשחיתות הגואה, אבל עדיין אני חושבת שמוזיקה זה משהו טהור ,אמיתי למה להתעסק בכל הלכלוכים האלה של השחיתות ??? אז אוקיי , הבעת את דעתך על שוחד , על בוגדים במדינה ועל כל שאר הדברים , נו אז ??? הרי לא חסרים פסיכופטים במדינה שלנו שכל שני וחמישי רוצחים את הילדים שלהם ,זה שעמיר בניון ישיר על זה לא יגרום להם לא לעשות כך ... הבעיה הרי מתחילה מהיסוד שהכל מושחת לדוג' כאשר חברי כנסת מרווחים 40,000 ויותר ושלא נדבר על שכר הבכירים בעוד שרוב העובדים מרווחים בקושי 4,500 ש"ח ולך תקנה בית עם זה , ילדים ומשכנתא... אז איפה הצדק ??? וזו רק דוגמה אחת קטנה... אז עם כל הכבוד לעמיר אני מעדיפה שיכתוב לנו שירי אהבה מאשר שירי צדק כי באמת די עם זה כבר... הגיע הזמן שיבין שהוא לא הולך לשנות כאן את העולם בזה שישגר שירי מחאה לחברי הכנסת. אני מאוד מקווה שגל המחאה הזה של עמיר יפסק מתישהוא וכל האמירות האלו של "עוד מעט תגלו את האמת" , אני יודעת גם שעמיר כן ימשיך לומר את דיעותיו ולכתוב שירי מחאה אבל אם הוא באמת יחשוב טוב טוב הוא יגלה שהוא רק מתסיס אנשים נגדו וחבל ... איפה הימים של "שלכת" ? איפה הימים של "רק את" , נטו מוזיקה , נטו עמיר והקהל וב-4 מילים: "למה לי פוליטיקה עכשיו" ?!

leka27

New member
ממש לא מסכימה!

עמיר זה לא תכנית כבקשתך, זאת לא בובה שלוחצים עליה פליי והיא מתחילה לשיר. הוא בנאדם עם תחושות, רגשות, דעות, מחשבות, אמונות ועל זה הוא כותב, שר ומדבר. מי אנחנו שנגיד לו מה להגיד או לשיר, אז מה אם אנחנו כביכול מקור הפרנסה שלו?! כן, באנו לעולם כדי לשנות את המצב- אולי זה קצת נאיבי, אבל אם זה לא נכון אז אין שום משמעות לקיום שלנו. אז נכון שהדרך לעשות את זה מתחילה מזה שכל אחד יתקן את עצמו ואת מידותיו, אבל מי שיש לו את הבמה ואת העוז לזעוק את האמת- זו חובתו. ב"ה שנותרו עוד כמה אנשים שפויים שמעיזים להגיד את הדברים האלה בקול (אפשר אולי להתווכח על האופן שבו הם נאמרו אבל לא על התוכן). זה בדיוק הדבר שעמיר זעק עליו בראיון בגל"צ- מה זו הרגשנות הזאת שהשתלטה עלינו? ההתנהלות הזו נובעת מתכונת הרחמנות שיש לעמ"י, אבל בשביל זה לימדו אותנו ש"מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר את רחמנים"- כשהרגש לא מנוהל ע"י השכל הכל מתבלבל.(ולא קשה לראות את זה קורה היום) "המוזיקה היא דבר טהור"- מסכימה איתך מאוד, ובגלל שהיא כזאת המוזיקה צריכה לדַבֵּר אמת, גם היא כואבת ולא נעים לשמוע אותה. אפשר לראות לאורך ההיסטוריה שלנו שהאנשים ה"משוגעים" הם אלה שהצילו אותנו. (יהושע בן נון וכלב בן יפונה בחטא המרגלים, המכבים במלחמתם נגד היוונים, הציונים שהקימו את המדינה, ולא חסרים עוד..) ועל הדברים האלה בדיוק נראלי נכתב השיר "מילים ברוח"- כמה זמן אפשר לשמוע בדיוק את אותן מילים לשמוע, לדמוע ועוד פעם לגמוע, להאמין, לשמוח, להתרגש כמה כבר אפשר לחזור שוב בדיוק על אותם דברים עשינו, הצלחנו ועוד פעם אנחנו, כלום לא היה כשבאנו, הכל אנחנו כמה עוד אפשר לצעוק את המילים למכור בלי הפסקה כמה עוד אפשר ללבוש את המילים עידן של הצדקה כמה עוד אפשר ללכת בדיוק אל אותו מקום שכוח, זנוח, לזרוק מילים לרוח לזכור וגם לשכוח, להתנתק.

revital110

New member
שאלו פעם את עמיר בראיון למה הוא כותב

שירים עצובים. התשובה שלו היתה שזה נובע בגלל כל מה שקורה במדינה וכן, הוא צודק, השראה בנאדם מקבל ממה שהוא "חי" במשך היום. הוא שר את מה שהוא מרגיש, זכותו. אם זה יקומם ויתסיס אנשים נגדו, זו בעיה שלהם, לדעתי, עמיר בניון לא מתעסק בזה. אפשר להמשיך ולשמוע את עמיר ולבחור מה לשמוע, כמו אצל כל אומן, אולי יש שירים שאחד פחות יתחבר אליהם מהשני.

קסם אחד1

New member
אי אפשר לשנות את עמיר-וטוב שכך!

עמיר דיי אימפולסיבי ודיי דעתן. עמיר בעל מזג חם ויכול להדלק בשניה. כל מה שאמרת נשמע נכון והגיוני. גם לי כואב שיום אחרי שעמיר קצת מתלהם בערוץ 10, אני בתור מעריץ מושבע שלו צריך להסביר את פשר ההתנהגות הזו. זה לא נעים! אתה צודק שגם אם יש לו משהו קשה לומר, אפשר לומר זאת בכמה דרכים שנעימות לאוזן! איך שלא יהיה.......................................... אני אוהב אותך עמיר !!!!

למעלה