מכתב להמן

עץ שתול

New member
מכתב להמן

להמן הרשע שלום! תסלח לי על הכינוי, אני עדיין לא סגור על שם המשפחה שלך, אבל ככה אתה מוכר יותר. אתה יודע שאת המגילה סיימת רע, אפילו רע מאוד, ואני לא רוצה לזרות לך עוד מלח על הפצעים, אולי רק עוד קצת פרג על האוזניים. תשמע, העניין הוא שאם היה לך קצת מזל, והיית חי היום במדינת ישראל, לא היית גומר על העץ. קח למשל את הבית שלך, שהועבר לאסתר ולמרדכי על ידי אחשוורוש. בימינו, היועץ המשפטי לממשלה בחיים לא היה נותן לדבר כזה לקרות. פה לא הורסים אפילו את ביתו של המחבל שרצח שמונה בחורי ישיבה, לא מפרקים אפילו סוכה. בחברון לא נותנים ליהודים אפילו בית של יהודים. אז לקחת בית ממי שבסך הכל תכנן, רק תכנן, להשמיד להרוג ולאבד איזה עם? לא אצל מני מזוז. גם העץ שבנית בשביל מרדכי, ושעליו מצאת את מותך, לא היה שורד אצלנו. תרשה לי להניח שלא היו לך היתרי בנייה כשהרמת עץ לגובה חמישים אמה. בפרקליטות כמו שלנו, לא היו מאשרים לאחשוורוש לתלות אותך ואת בניך על מבנה בלתי חוקי, ועד שהם היו משלימים את כל ההיתרים כחוק, כבר היית מת בשיבה טובה במיטתך. מנחם פרוש זצ"ל כבר היה מזדעק על ענין העץ בשמיטה, איכלר ע"כ שהעץ נכרת בשבת, והרב אפרתי כבר היה עושה מזה סיפור של עץ אשרה וחשש ע"ז. מלבד זאת, אתה יכול להיות בטוח שבמדינת ישראל של היום, היו מעניקים לך ולבניך חנינה. אחרי הכל היית שר בממשלת אחשוורוש, ולשרים מתייחסים אצלנו יפה. אצלנו שר שהורשע בביצוע מעשה מגונה חזר לכהן בתפקיד בכיר יותר, ויש לנו שר ששתק בחקירת משטרה. עם הנשיא שלנו לשעבר, שגם הוא פרסי אגב, סגרו עסקת טיעון יפה, ואתה שאתה הרבה יותר פרסי ממנו אולי גם היית מקבל פרס נובל על חוסר עשיה. ואם אתה דואג לפרשנדתא המוכשר לויזתא המתוק ולשאר לילדים, אז יש לנו את עמרי הבן של... שהורשע בבית משפט והמתינו לו שנה וחצי עד שיהיה לו נוח להיכנס, ועכשיו הוא כנראה יקבל חנינה בקרוב. בכלל, המן, אני רוצה לומר לך שעם כל השנאה שלך ליהודים, במדינת ישראל של היום היית מוצא המון יהודים שיזדהו אתך. טלי פחימה היתה לוקחת אותך לסיבוב בעיר עם סוס ובגדי מלכות, גדעון לוי מ'הארץ' היה כותב שהיהודים אשמים בפור שהפלת עליהם בגלל הסירוב המתמיד לויתורים ולמחוות. ויש פה הרבה יהודים אחרים שהיו מפרגנים לך וטוענים שבכלל נעשה לך עוול, הסניגור יורם שפטל היה מיצג אותך בגאון. ובכלל, התקשורת היתה טוענת שבכל אשם המרדכי הזה ממאחז שער המלך, שהתעקש לא לעשות לך כבוד. אם הם לא היו כובשים את שער המלך, מתנחלים שם ומתגרים במקומיים, אף אחד לא היה רוצה להרוג אותם. אין ספק, היה טוען ליצמן, שאנחנו הבאנו על עצמנו את שנאת מרדכי ואת גזירות המן בגלל ההתגרות שלנו באומות העולם. וגם הרב עובדיה היה כבר מוצא מילה טובה להגנתך וטוען שבכלל בכל המצב אנחנו אשמים בגלל החטאים. אלה ממאה שערים כבר היו מוצאים דרך להאשים את הציונים ומארחים אותך בכבוד מלכים ומבעירים את הרחוב עד לשיחרורך המלא. אתה יכול גם להיות בטוח שבתקופתנו שום מגילה לא הייתה מסתיימת בשלטון היהודים בשונאיהם. זה לא היה עובר בבג"ץ. השופטים שלנו, שעליהם גאוותנו, לעולם לא היו מאפשרים 'ונהפוך הוא'. אצלם רק שופט ממנה שופט ורק חבר מביא חבר. ואם לבית של יהודי היה נכנס איזה אגגי באמצע הלילה, ומקבל חרב בראש, היו עוצרים את היהודי ומעמידים אותו לדין. תשאל את שי דרומי. ועל הלינץ האכזרי שעשו כמה חרדים סהרורים בכיכר השבת במישהו שרק הזכיר את הפרצוף שלך כבר היו מקימים ועדת חקירה ממלכתית, האום וגולדסטון בראש לא היו מאפשרים לצה"ל לפעול. ואולי גם לא היית בכלל מגיע למעמדך הרם שהרי אתה בכלל ממוצא מזרחי ולכן אתה לא ראוי, וכמו"כ אתה לא נראה לי קשור איכשהו לשס בשביל שהם יסדרו לך את הג'וב הזה. בקיצור המן, לא נולדת לא במקום הנכון ולא בזמן הנכון. עם קצת יותר מזל, היית זוכה בסוללה של פרקליטים שיצילו אותך ואת כל בניך מפרשנדתא ועד ויזתא. אולי חוץ מדלפון. פרקליטים משום מה לא אוהבים אותו בגלל שהוא ימני מדי. האמת, לא היית צריך אפילו להיוולד בישראל. יכולת לעשות חיים גם בשושן, תסתכל על חבר שלך, אחמדינג'אד. זהו, אז רק שתדע לפעם הבאה.

רותם 36

New member
לא מסכימה איתך אבל לא בא לי להתווכח

אבל אולי די להשמיץ כבר את בג"צ והשופטים ???????!!!!! נהייתה מן אופנה כזאת לאחרונה. הידע שלך על מערכת המשפט ממה מקורו? מהתקשורת ? מהשקפת עולם של מקופחים ? ממה ? אם היית כותב דברים יותר מאונים ולא מתלהמים אז אולי הייתי מתווכחת איתך .אבל ככה אני לא יכולה סורי

עץ שתול

New member
זה הכי מאוזן שיש

צחקתי על ימין ועל שמאל, על שופטים ורבנים, דתיים וחילונים, לא מספיק?
חוץ מזה שזה משהו כמו סאטירה, אז על תקחי את זה יותר מדי ברצינות. קצת לצחוק לא יזיק, לצאת קצת מהאוירה הקודחת ורשמית כל כך, וקצת הומור לקראת פורים, מה רע?

כבר כתבתי לך היום

בכל מה שנוגע לעניין פלילי ואזרחי השופטים ובפרט בעליון, הם משכמם ומעלה. אבל בכל מה שנוגע לבג"ץ, לא נעים לי לבשר לך אבל זה הרבה יותר פוליטיקה והשקפות עולם מאשר משפטים. אדמונד לוי שהיה השופט הימני היחידי בהתנתקות סבר שהחוק לא חוקתי, וכל שאר השופטים חלקו עליו. חוק האזרחיות, השופטים היהודים בעד הערבי (אם אני לא טועה זה היה סאלים ג'ובראן שהוא שופט מעולה) היה נגד. אין מה לעשות. בג"ץ בנוי על איזונים שונים בין אינטרסים מנוגדים שמתנגשים אחד עם השני, וכל שופט בא עם דעותיו מהבית. אין סיכוי ששופט אתאיסט יבין את גודל הפגיעה במסורתיים על ידי מצעד הגאווה ולכן האיזון שלו יהיה אחר מאשר השופטים הדתיים. שניהם צודקים כל אחד מהמבט שלו.

יש לך טעות קטנה

כשמדובר באריה דרעי או בבניזרי, פתאום הבג"ץ נזכר שזכויות אדם זה לא לכולם. בכל זאת, המן הרשע אם היה חי היום, הוא היה פרסי כלומר ספרדי. אז כנראה שכן היו תולים אותו. ואל תבנה על זה שמני מזוז היה עוזר לו, כי הוא הרי נהנה לחשוב שהוא בכלל משתכנז. בקיצור, ספרדי נשאר ספרדי. לפני 2500 שנה כך גם היום הוא היה נדפק (אמנם במקרה של קצב הפרסי היה הדופק, אבל זה מקרה בודד).

לא מסכים כמעט עם אף מילה

אבל פוסט ענק!כמאמר פובלציסטי אין ספק שזה אחד הפוסטים הפובלציסטים היותר יפים שקראתי אי פעם.יש לך את זה!

עץ שתול

New member
נכון שזה פובלציסטי

אבל הכוונה היתה יותר לסאטירה, כי הרי אין לי שום כוונה להשפיע. כך שגם אם אתה חולק עלי זה לא אומר שאני לא מסכים איתך.

sec op

New member
יפה כתבת

בנוסף זה ממחיש את הפערים בין התפיסות שנוצרו, בימינו אסור לפגוע מעבר לרמה מסויימת גם אם מישהו הוא "המן הרשע". בעוד עד לפני שנים לא רבות התפיסה היתה שונה לגמרי. כך שהצגת את הדברים מקיצוניות אחת לקיצוניות אחרת, ומהי הדרך המוסרית ביותר? כנראה שאין תשובה שלא תלויה בתפיסת עולם, שהיא תלויה בתפיסה תרבותית... (בהקשר של השירשור על מגילת אסתר)

למעלה