מכתב לאמא

sovlanit

New member
עכשיו זה ברור לי.

מסכימה איתך. ו ה מ ו ן תודות. גם על ההבהרה וגם על מי ומה שאתה. שתבורך בברכת הכהנים יחד עם כולם.

מבינה ומקבלת... בנוסף שאלה

אני מבינה שכל מה שאני מקבלת זה רק פריוולגיה... איך אני אמורה להתמודד איתה? אני כנראה ידעתי שהיא תתנהג ככה וידעתי שזה יעזור לי להתפתח... אבל אני לא מוצאת דרך להתמודד איתה, עם הכעס האינסופי שלה, שיוצא בין היתר גם עלי. אז האהבה שלה כבר לא משנה לי דבר כי אני מרגישה את הקול הקטן שלה שהורס לי את כל הכיף... כי אני מרגישה שאני לא מספיק טובה. בוודאי שזה משהו שנאי אמורה ללמוד בסגנון- עלייך לדעת מה את שווה, להעריך את עצמך וללמוד לקבל את הכעס שלה ולהתמודד איתו בצורה שזה כבר לא יציק לך יותר... אז ביקשתי את זה... אבל כל כך קשה לי לעכל למה ילד צריך לסבול מילים כמו "אתה אפס" ו "חבל שלא מתתי אחרי שילדתי אותך" כמו גם מכות. דברים צריכים לקרות, וחוץ מלהביא אותי לעולם הפיזי הם לא חייבים לי כלום. אפילו לא להתייחס אלי, אבל אם הם מתייחסים אלי איך מתמודדים עם כעס של הורים, אפילו שאני יודעת שהוא רק מושלך עלי, איך אני מתמודדת עם הכעס הזה שכבר נטבע בי בתור "את בחיים לא תהיי מספיק טובה" ומן הסתם... אני רוצה להרגיש פעם אחת שכפי שאני, אני מספיק טובה לה. אז איך מתמודדים עם זה? מגע הקסם

אושרת28

New member
דו שיח מאוד מענין ועוד כמה דברים:

אהבה ללא תנאי בין ילד לאימו יאפשרו חיים הרבה יותר טובים ומענינים ללא אמונות, חייבת לא חייבת.

ניני5

New member
מגע הקסם. לפי הרוחניות, אנחנו

בוחרים את ההורים שלנו. ואם בחרנו הורים מסוג מסוים זה אומר שאנחנו צריכים ללמוד משהו מהבחירה. כשאנחנו גדלים אצל הורינו בערך 20 שנה ראשונים, אנחנו מקבלים את מערכת הערכים שלהם, שכוללת מנהגים שפה ועוד. בגיל מסוים, בשנות ה20 לחיינו אנחנו עוזבים את בית הורינו, וחיים לבד. בתקופה הזאת אנחנו, הרחק מעיניהם, אנחנו מנסים לברר מי אנחנו מתוך מה שקבלנו בזמן גידולינו. רוב הדברים שקבלנו לא מתאימים לנו, ואנחנו מנפים את זה לאט לאט. קשה לעשות את הניפוי, כי הוא מלווה בפחדים. אנחנו קוראים לזה תהליך של צמיחה, ובגרות. אפשר להגיע לצמיחה בכל מיני דרכים, בהתאם לסוג הנשמה. יש נשמות פחות רוחניות, שמעדיפות צמיחה דרך עבודה רגילה ומספקת. יש נשמות צעירות שעברו הרבה סבל בילדותם, יעדיפו טיפול פסיכולוגי קונבנציונלי, או כאלה שיגשימו את עצמם בספורט. ואפילו אפשר להגיע לצמיחה דרך דוגמנות. כל אדם יעשה תיקון לפי גיל נשמתו, ולפי היעדים שבחר לפני שנכנס לגוף העובר לקראת אמצע ההריון של אמו. ולבסוף, אם בחרנו להגיע לכדור הארץ במאה הזאת, ולא במאה אחרת, מין הראוי להשתמש בכל מה שיש למאה שלנו להציע. כל מיני טיפולים רגילים ולא רגילים, כל מיני התנסויות רגילות וגם מיוחדות. הכל. אנחנו חיים במאה מאוד מיוחדת. אחת המאות הכי הומניות מאז ומעולם. אחת המאות שיש בה הכי הרבה בני אדם בעולם. המאה שבה בני אדם מכל התרבויות מנסים להתאחד ע"י איחוד תרבויות. ע"י מסעות ממדינה למדינה. המאה בה יש אפשרות להמוני בני אדם לחיות הרבה שנים מאי פעם בבריאות יחסית טובה. המאה בה יש להרבה אנשים אפשרות לנוע על פני כדור הארץ במהירות יחסית. בקיצור המאה הכי טובה שיש. תביטו על הצד החיובי של החיים. ויהיה לכם טוב.

לא מתמודדים

אלא מקבלים. את כבר בן אדם בוגר, לא כך? אין לך מה להתמודד מולה, היא לא האויב שלך. ולשנות אותה, אי אפשר. היא תישאר ככה, ואין שום דבר שאת יכולה לעשות בקשר לזה. אני אומר את זה כל כך חד כדי שלא יהיה ספק, ואולי מהמקום הזה תוכלי להתחיל לקבל את החבילת - אמא. מה דעתך בפעם הבאה שהיא עושה את אחד הקטעים שלה שאת כבר מכירה כל כך טוב להגיד לעצמך "נו זאת אמא וזה הקטעים שלה". ברגע שאת משתמשת במושג של "להתמודד" את מכניסה את עצמך לדרמה של מה שהיא יוצרת, ואז את נכנסת לזה כשהיא אומרת לך שאת אפס, ואז את מנסה להגן על עצמך, ואז את באמת במקום מסויים מאמינה שאת אפס. אני אומר אל תתמודדי, קבלי. ותחליטי מה את. את יודעת מה את שווה, וזה שהבן אדם הזה שאת קוראת לו אמא אומר כל מיני דברים עליך.. אז? את תחליטי. את הבוס. וזה החיים שלך. הבחיני רגע.. הכעס של אמא שלך, זה הכעס שלה. זה לא הכעס שלך. זה שלה. לא שלך. שלה.

magda

New member
מגע קסם מוזר אבל אני נמצאת בצד..

השני בצד של אמא שגם כן כמו אצלך יש נתק. הנתק נוצר יום אחד בגלל הבטחה שלא יתקיימה. הבטחה של עזרה כספית ללימודים , קרה משהו שגרם לי לחזור בי ואז הוא החליט שהוא מספיד אותי לנצח בגלל שאני בגדתי בו ככה הוא טען. כתבתי לו מכתבים על מכתבים ...משאירה לו הודעות בפלאפון ושום דבר לא קורה. מאחלת לך לתקן את הקשר שלך עם אמך , מפני שאני מתארת לעצמי שגם היא סובלת מגעגועים אליך אפילו שאתם שותקות. תשלחי לה המון אור ואהבה זה בטח יגיעה עד אליה ועל תוותרי. לילה קסום

sovlanit

New member
MAGDA,תודה על דברייך.../images/Emo24.gif

מאחלת לך חידוש יחסים ואהבה אהבה אהבה ואהבה כל הזמן. ברוכה תהיי

ניני5

New member
magda, אם נביט על כסף כעל אנרגיה.

אז נראה שעצם זה שלא נתת לבנך את הכסף, את החלשת אותו. לא נתת לו אנרגיה. האם היום את יכולה לממן לו כספית מה שהוא צריך? מבחינה אנרגטית זה חשוב לשניכם. הבן שלך רוצה שתתני לו אנרגיה=כוח. שתחזקי אותו הוא זקוק לזה. וכמו שאמרתי אנרגיה יכולה גם להתבטא בכסף. אני מקווה שעבור שניכם תעשי זאת עבורו. אני מקווה שתוכלי לוותר על כבודך, ולא משנה כמה שנים אתם לא מדברים.

magda

New member
היי ניני זה נכון שכסף =אנרגיה אבל..

בימינו " כאן ועכשיו" כסף הוא משמש לנו להשרדות... הבן שלי לקח את האנרגיה הזאת כתנאי לקשר שלנו בעתיד ...והוא לא מוכן לקבל את האהבה ענקית שיש לי אליו רוצה ורואה כתנאי רק את הכסף. הוא בחר את הדרך, בלא לדבר איתי וכרגע אני לא מוצאת דרך אליו וניסיתי המון. המון תודה על התייחסות שלך.

האם הוא

רואה את האהבה הענקית שיש לך אליו? הנה אמא שלי מכינה לי אוכל ומכבסת עבורי. אני "יודעת" שככה היא מביעה אהבה אבל זה לא משנה כי אני לא מרגישה את זה. היא יכולה להגיד שעל ידי זה היא אוהבת אבל אני לא קולטת את זה ככה. זה לא כיף לא לדבר עם הורים...

magda

New member
כן אמרתי באלף דרכים ומילים שאני..

אוהבת ושאני שם בשבילו ..אבל הוא מדבר רק על כמה אני צריכה לתת לו כספית. מאמינה שיום אחד זה ישתנה מקווה להיות כאן להנות מזה. מי יתן שגם הורים וילדים יצליחו להבין זה את זה ולא נגיע לעולם לאימותים כאלו.... המון אהבה

mimeli

New member
../images/Emo24.gifגדול לכולכם!

היה לי מאוד מאנין לקרא את השירשור הזה.. אני מסכימה מאוד עם מה שנכתב כאן, אל זה שאנחנו בוחרים את ההורים שלנו, על זה שעלינו לקחת אחריאות על החיים שלנו במקום להאשים את הורינו על "הטעיות" שלהם כלפינו (הם עשו את מה שהיה ביכולתהם, ובסך הכל הם עצמם קורבנות של קורבנות של..). למדתי הרבה בנושא בשנים האחרונות. אולי במפני שאני כבר 10 שנים גם ב"צד השני", צד ההורה, מה שגרם לי להבין ולראות כמה דברים אחרת... עוד כשבועיים אמא שלי תגיעה לארץ,בע"ה.(היא מתגוררת בחו"ל)...ואני רק אומרת "ואוו!" כמה הגישה שלי/ היחס שלי השתנא, כמה למדתי..בשנה אחרונה . כי גם לפני שנה היא הגיעה. לעזור לי עם התינוקת החדשה. (ולחתן את אחותי)לאז..פשוט לא יכולתי לתת לה מקום. נפשית לא הייתי מוכנה לזה. היא באה..ולא לא עזרה לי כלום.רק התארחה אצלי. כי פשוט לא נתתי לה לעזור לי. לא במילים. זה היה רק אצלי בפנים, בנשמה. היה לשינו קשה. ואילו עכשיו..אני ממש מחכה שתבוא. למדתי לקבל אותה. לאהוב אותה ללא תנאי.אני לא אומרת שזהו! גמרתי את התהליך, אבל אני כבר מרגישה את ההבדל. הכל נמצא אצלנו. בידיים שלנו. אנחנו מסוגלים לגרום לשינוי, בזה שאנחנו משנים משהו אצלנו. מאחלת לכולנו יחסים טובים ומאושרים עם הורינו/ ילדינו! שולחת הרבה אור ואהבה לכולם. סימון.

ניני5

New member
magda, הדרך היחידה ללבו של הבן

היא דרך הכסף. הוא כנראה מסוג האנשים שאהבה גדולה לא מדברת אליו. הוא רוצה לראות מעשים בשטח. אני מבינה שקיימת מחלוקת בינך ובין הבן על מה זאת אהבה הורית.

magda

New member
אם הדרך להבנה ביני לבינו זה דרך ...

הכסף סימן שהאהבה שצריך היה להיות ביננו , לא ממש שווה בעיניו, כשיודע שאין לי מאיפה לעזור לו כלכלית. אהבה בין הורים לילדים , וילדים להורים צריכה להיות ללא תנאי...אבל כנירא שזה לא תמיד מצליח. אני כאן בשבילו כדי ליישר את המחלוקת ביננו מתי שהוא רק יבחר. רק חבל לזמן ששנינו מפספסים. המון אהבה

למעלה