מכתב לאמא (2) :

אליה1

New member
תשובה לדברייך אלה שלחתי לך בפרטי

אלה שאתמול קראו איתי את ההודעה של בני, לא הבינו את זה כמוך. אני מניחה שבני קרא את מה שכתבתי, כי הוא כתב פה אחרי מה שכתבתי ומשום מה הוא לא הגיב לי. אם אני טועה - שיתקן אותי. אשמח לשמוע. בני צריך לזכור שלפעמים אנשים נעלבים מסוג כזה של הערה/המלצה או מה שזה לא יהיה. שבוע מצוין.

מש י

New member
מחפשת דרך

אני אם לילד בן 13 .הוא בני היחיד .ולצערי כנראה שלא יהיו לי עוד.קראתי את מכתבך.ודמעות זלגו מעיני.מאוד עצוב שהגעת למצב שאינך יכולה לפנות ישירות לאימך מכתבך היה מלא כאב.אינני יועצת טובה .אך אני מאחלת לך מתוקה שתמצאי את הדרך הנכונה .ושתגיעי שוב לזרועות אימך .כי זה המקום שילדה כמוך צריכה להיות בו.את כל הטוב אני מאחלת לך ביייי

Kimbal1

New member
שבתאי אתה כותב נפלא!

מתנצל - אבל לא יכולתי להחמיץ הזדמנות כל כך מוצלחת להשתטות. משי, אין כאן שום כוונה ללעוג להודעה שלך. זו פשוט מין בדיחה פרטית. אני אישית מאד מעריך את מה שכתבת.

אני1

New member
וואו ,קראתי את המכתב הזה וחשבתי

לרגע . זה בדיוק הזמן המקום והרגע לספר לך שמעבר לחיי הדיסקוטק הנוצצים והזיונים עם בנים ובנות או בנות ובנים יש לעיתים חושך גדול . כחילוני בדוק וגאה וכאחד שמכיר את סכנות היער ואצלנו בעולמנו בניגוד לעולם החרדי דתי הכל הכל יער אחד גדול שחי לפי חוקים של גו'נגל תרתי משמע . נכון שבין החיות יש כאלה מזיקות פחות וכאלו מזיקות יותר וכאלו שאינן מזיקות כלל ועוד כמה שיכול להיות שיהיו גם מועילות , אך דעי לך שהן במיעוט ביער הקטן שלנו. רצוי וברור שתעשי לך "רב" גם בעולמנו אנו , דעי לך שבעולמנו אין מעצור בפני הנפילה וכשהיא מגיעה אין מי שירים אותך מהתהום . זיכרי כי לחופש בעולמנו החילוני יש מעלות ויש מגרעות המגרעות חלקן במעלות . דעי לך כי את לבד בעולם גדול של פיתויים שכל כולם נועד להגדיל את ה"אני" של כל אחד ואחד מאיתנו ,והחופש שלנו לפעול הוא גם החופש של האחר לפעול כלפינו . בעולמנו החילוני יש המון אנשים אנשים טובים ופי שניים אנשים שטובתנו אינה ענינם . והחשוב מכל שימרי על נפשך וגופך כי הם באחריותך בלבד ! כל טעות קטנה כגדולה שתעשי יהיו על חשבונך בלבד . אל תסתכלי על החיוכים שלנו כאילו הכל אושר ואל תסכלי על המכוניות הנוצצות כאילו מדובר בעושר , תהיי זהירה וסלקטיבית תחשבי חכם ותשמרי על עצמך כי בין הזאבים והשועלים זה רק שאלה של זמן עד שריח הבשר החדש יבוא באפם ועד שעת הרעב הבאה . צר לי להרתיע אותך כך אבל חובתי לומר את הדברים האלו בשם החילונים שחושבים כמוני. ומעבר לכל זה . יש לנו עולם נהדר שאנחנו חיים בו ופועלים בו ובלבד שתנהגי בכללים הנכונים ותדעי לפלס דרכך בו . בברכת אושר ועושר :)

אליה1

New member
מי אתה בכלל?

למה אתה חושב שהדברים שכתבת פה מתאימים למחפשת דרך? רואים שאתה לא מכיר אותה. בשם מחפשת דרך, תודה על העצות בגרוש.

זה קצת מוגזם, אבל יש בזה משהו

התמונה שציירת פסימית מדי ומשקפת את אמונתך שככלל "חילוני לחילוני זאב". אני סבור שבסיכומו של דבר המצב לא כל כך גרוע. עם זאת, אין ספק שבגיל הנעורים, שמתמשך לדעתי עד 25 ולעתים יותר, יש תהליך טבעי של חיפוש דרך ובדיקת גבולות. כמו שרוב הצעירים עוברים תהליך זה, גם היוצאים בשאלה מתנסים בכך , אלא שלעתים המעבר מעולם בו חוקים קשוחים לעולם החופשי גורם לבלבול. אם נוסיף לזה את העובדה שאין הורים או חברים איתם ניתן להתייעץ, הרי שלעתים קורה שיוצאים לשאלה עושים טעויות שהם מצטערים עליהם. הפורום הזה, כמו גם אגודת ה.ל.ל משמשים ככלי תומך ומייעץ ליוצאים. אין לי ספק שבאופן טבעי ,שעצות שנותן יוצא יתקבלו באהדה וללא התנגדות.

Le Fay

New member
בתור מי שהסתובבה בעולם הזה

לא מעט שנים - לא בטוחה שזה מוגזם. בעצמי העדפתי לאמץ נקודת מבט שונה, אבל זה לא מפחית מהתקפות של זו.

להקשיב

מה הקשר שאתם חרדים או משהו כזה. שנית את צודקת אבל תביני אמא שלך דואגת לך.והיא לא רוצה שיזיקו לך. תסבירי לה שאת לא*** ןלא*** ואולי תבינו אחד את השני בכל זאת אתן אם ובת ומשפחה את רוצה שאמך תאשים אותך כל החיים שהפרדת בין המשפחה.

בעיה מוכרת

גם אימא שלי פנאטית יותר מאבא , אך גם לו לא חסר. יש לי תמיד את הפנטזיה שיום אחד הם יוכלו להקשיב ולהבין, אך מאידך גיסא יתכן שבמציאות אם יהיה לי קשר איתם זה לא יהיה כל כך נחמד כמו בפנטזיה. ולכן אןלי עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא ולא לנסות לשנות אותו. אגב, ניסית פעם לדבר עם אבא שלך על זה שלא נוח לו עם חלק מהדברים שאמא שלך עושה? זה בטח יגרור תגובה מעניינת. בכל מקרה מחזיק אצבעות ומעודד, ותודה שכתבת דברים שרבים מאיתנו מרגישים.

נדודי

New member
ריגשת אותי מאוד

אני מזדהה עם הרבה ממה שכתבת, מחזיקה לך אצבעות. חיי את חייך לעצמך ואל תעשי חשבון, כבוד זה דבר הדדי, רק מי שמכבד אותך ראוי שתכבדי אותו/ה. ומעבר לצער נחמד שאפשר לדבר עם אבא.

נירה63

New member
מיכל יקרה מאוד

קראתי את שכתבת לאימך ולאביך, מתוך דבריך אני מבינה את הכאב והכעס נמצאים בערבוביה גם יחד. מה אגיד לך? אני מבינה אותך מאוד אם כי אני אמא לילדים ויכולה להבין מה עובר בראשה של אימך אם כי אני חושבת שאימך צריכה להיות חכמה ולקבל אותך כמו שאת, שהרי את ילדתה ולא בחרת לאיזו משפחה להיוולד והיא זו שצריכה להיות המבינה, הנבונה, המקבלת העוטפת באהבתה. אבל מיכל אין לך את הפריבילגיה הזו ואת בחרת בדרך אחרת, אני תקווה שבחרת בדרך הנכונה ותדעי לבחור בשבילים הנכונים לך בלי לעשות שטויות, הכוונה שטויות זה לא להסתבך... יקירה אני כאן עבורך לכל מילה טובה ולכל עזרה שתבקשי עד כמה שאוכל. שמרי על עצמך ילדה יקר, ואל תהססי לכתוב אלי גם במסר אולי נצליח לדבר בטלפון ונראה איך אני עוזרת לך .

מחופש

New member
../images/Emo16.gif לילה לילה - אני אוהב - לילה |נ

אוי מיכל אוי מיכלוש !!! הדמעות חונקות בגרוני. ואיני יודע אם לבכות או לצחוק אם לבכות שבשנת 2003 עדיין יש מצב שילד או ילדה בחור או בחורה צעיר או צעירה גדול או גדולה, יצטרכו לתת דין וחשבון לא רק בשמים בעולם העליון כפי שסיפרו לנו אלא גם בעולם הזה צריכים לתת דין וחשבון לפני בשר ודם על כל צעד ושעל, על כל מעשה שיעשה או לא יעשה על כל דקה ושניה מחיינו. איפה הייתה, ולמה לא ספרת, ולמה לא שאלת, אל תצאי מהבית, אני לא מסכימה, ולא תקבלי אוכל, תישני גם אצל החבר, שהחבר יכבס את בגדייך, לכי לכאן, ואל תלכי לשם, עכשיו את בבית, מי היה בפלפון, למה את מדברת עם גברים, למה את לא צנועה, את לא יודעת שיש גיהנום, בת ישראל לא לבושה כמוך, תתביישי לך.................. או לצחוק שבכל זאת עם כל הקשיים שבדרך. עשית את זה ובחרת את חייך בדרך שאת רוצה ושאת אוהבת. אבל אמשיך לבכות שבכל זאת הרבה כמוך רצו לבחור לעצמם את חייהם ולצאת לחירות, וליות את חייהם בדרך שהם רצו לא הצליחו וכנראה יש מהם שגם לא יצליחו וימותו שלא כרצונם, בדרך שאחרים בחרו להם. הרבה אנשים לא קיבלו ולא יקבלו מילה טובה בחייהם - ועוד יותר גרוע שלא הצליחו להגיע לאנשים הטובים (כמו בפורום) לקבל מילה טובה זו לא בושה לבקש צומי ומגיע לך בגדול לא בחסד אלא בזכות - כי מגיע לך תהיו חזקה וכשתרצי טרמפ אחרי לילה סוער בדיסקוטק או בגאט כשאת רעבה את יכולה להתקשר כי אני גם פולני נשיקות וביי ואל תתיחסי לאלו שצועקים למה את מפרסמת את דברייך בין החברים וזה אמור להיות בין המשפחה כי יש אנשים שהחברים יותר קרובים מהמשפחה ותהיו חזקה ביי

ayish23

New member
אני לא יודעת...

אני לא יודעת מי את, בת כמה את ומאיפה באת... אבל לקרוא את הסיפור שלך היה כמו לקרוא את סיפור חיי במרחק של כמה שנים טובות. למרות שזה נראה קצת חולני יש אמהות שקשה להן עם ההגשמה העצמית של בנותיהן. תילחמי על הדרך ותני דין וחשבון רק לעצמך!!! אל תשכחי שאת היחידה שמסתכלת לעצמה בבוקר במראה לתוך העיניים... יבוא יום ותקבלי את אמך כמו שהיא, בדיוק כמו שהיא תאלץ לקבל את הדבר היפה שתהפכי להיות. באהבה, התאומה מאיי שם...

למעלה