מכתב לאלוהים

גלגלית5

New member
מסלול דרך האבות ביהודה ושומרון

אני מחפשת את הפרק בנת"ך שמתאר את מסלול דרך האבות משומרון ליהודה. על מנת לבנות מסלול טיול על פי הפרק.... תודה

uvluni

New member
מכתב לאלוהים

אני אטאיסט. כל החיים הייתי ככה ואף פעם לא הייתה לי בעיה להגיד את זה. אני גם נהנתן ואוהב את עצמי. גם את זה אין לי בעיה להגיד. אני מאושר כי אני יודע שלא משנה באיזה כיוון אבחר יהיה בסדר. קל לי לחיות בידיעה שלא באמת משנה איזו החלטה אקבל בסוף הכל יסתדר. תמיד חשבתי שאין שום דבר פסול באמונה בכח עליון, אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא בשבילי. למחשבה כח אדיר, ואם האמונה שיש אל אישי (Personal God) הקורא את מחשבותיך ומגיב בהתאם עושה לך טוב, מי אני אגיד שזה שלילי. קצת מופרך לטעמי שאותה ישות בלתי נתפסת חולשת על כל פעולה של כל יצור חי, אבל אני מוכן לקבל שזאת אופציה שיכולה לקסום לאנשים מסוימים. בזמן האחרון יצא לי קצת לחשוב על הישות אותה אני לא מוכן לקבל. תהיתי איך יוצא שהחוסר אמונה שלי כל כך דומה לאמונה של האדם הבא: "לא משנה מה אבחר, יהיה בסדר" "לא משנה מה אבחר, יהיה בסדר. מישהו שומר עלי" איך אני יכול להיות מאושר אם אין מישהו ששומר עלי? איך אני יכול להרגיש בטוח? החיים שלי לא שונים מחיים דתיים. אני פועל לפי סט ערכים חברתיים ומנסה להיות אדם טוב. יש לי את הטקסים שלי בהם אני מהלל את הדברים אשר עושים לי טוב. אני לומד ומנסה לפתח את המחשבה שלי ככל הניתן. ישנם אנשים מקובלים ומלומדים אשר דעתם משפיע עלי. אני מתעניין בעבר שלי כדי להיטיב להתמודד עם העתיד. חיי הקהילה חשובים לי ואני מרבה להסתובב עם אנשים בעלי סט ערכים ואמונות דומות לשלי. אז איפה בכל זאת נמצא השוני? מי שומר עלי? למחשבה שלי כח עצום. אני בורא כל יום אינספור דברים. אני מאזין לכל מחשבה שעוברת אצלי בראש ומגיב בהתאם. אני אלוהים. אלוהים. רבים. לכל אדם הכח לשמור על עצמו. אותה ישות עליונה קיימת ויש לה בדיוק את אותן כוחות אשר אנחנו נוטים ליחס לה: שומרת כל יצור, מאזינה ומגיבה. סך כל האלים היא הישות העליונה. אם הרבה אלים יתנהגו בצורה לא מוסרית – אלוהים יאניש. מן הסתם בעולם של פשע קורים אינסוף אסונות. אם הרבה אלים יעזרו אחד לשני, כוחו של אלוהים יגדל. אולי המשפט קצת חרוש, אבל זוהי האמת – השלם גדול מסך חלקיו. לכם אלוהים אני כותב. תאמינו בעצמכם, תהיו אנשים טובים ותעזרו אחד לשני. זו הדרך הבטוחה לגאולה.

senhadrin

New member
תשובות מאלוקים

אנחנו חיים בעולם מסודר ומופלא. כפי שלא היינו מאמינים שפירמידה נוצרה על ידי נפילת אבנים מהשמים, כך נבין שעולמנו המסודר להפליא, שבו קיים כל מה שנחוץ למחייתנו, לא יכול היה להיווצר לבדו. ברור לכל שיש בורא לעולם ולכל היצורים החיים. נפש האדם מלמדת על מציאות הבורא, כיצד? אלוקים טבע בכל בני האדם את החוש, האינטואיציה, להבחין בקיומו. אנו קודם כל מבינים מהבריאה, כי יש לה בורא. כל הרוצה לומר אחרת, יאלץ להוכיח את דבריו. כולנו מאמינים שההורים שלנו הם באמת ההורים שלנו, גם כאשר לא זכרנו את רגע היוולדנו או השווינו איתם רקמות במעבדה. הסיבה שאנו מאמינים שההורים שלנו הם ההורים שלנו היא מכיוון שאין לנו כל סיבה לסבור שהתרחש אחרת. אנו רואים שהעולם מסודר וכל דבר בו מעיד על בורא גאון. איזו סיבה יש לנו לסבור שהוא לא בורא העולם ובריאתו נוצרה במקרה? השיטות האחרות שאנשים מציעים כדי להסביר את קיום העולם והיצורים החיים ללא אלוקים, מעורר חמלה. אלו בסך הכל הסברים מגוכחים. אלו תיאוריות שכל בסיס הסברן הוא מקרה, ועוד מקרה ועוד צירוף מקרים ופעולות שהן המשך של צירופי מקרים אחרים. אנשים רבים אמרו לי שיש להם ספיקות שמא אין אלוקים, אך איש מהם לא סיפר לי שהוא בספק שאבא שלו הוא באמת אבא שלו. גם אם אציע דרכים והסברים מדוע ההורים שלנו אינם באמת ההורים שלנו, עדיין נדבק במה שהכרנו, כי אין לנו הוכחות האומרות אחרת. אבא שלנו ישאר אבא שלנו עד שיוכח לנו אחרת! גם כאשר ינסו להסביר לנו כיצד העולם והחיים יכלו להתרחש במקרה, לא נתייחס לכך ברצינות ונמשיך להאמין בחוכמה שהכרנו בבריאה. העולם והחיים מוכיחים שיש בורא לעולם. מה הכופר יוכל לענות לבוראו בעולם האמת, כאשר ישאל מדוע כפר? האם יוכל לטעון שהעולם שברא אלוקים לא היה מורכב מספיק כדי שיכיר ביוצרו? שגופו לא היה מתוכנן מספיק כדי שיכיר בו? או שמא נפש האדם, מצפונו, תאוותיו וההגיון שבו לא למדו אותו דבר על תכליתו?

rgrg01

New member
אתה לא אלוהים (וגם אני לא)

חבל להגיד על בני אדם שהם אלוהים. יש סיכוי שיום אחד תתחרט על אמירה זו, והרי ברור לך שאתה לא אלוהים, לדוגמא אתה לא יכול להאזין למחשבות שעוברות אצלי בראש - כלומר אתה מוגבל. מה תעשה ותחשוב ברגע שדברים לא יסתדרו אצלך. אתה עדיין צעיר ורווק. חכה שיהיו לך ילדים ותראה איך לא תמיד הדברים מסתדרים ויש מקרים נדירים שבהם הם מסתדרים רע מאוד. אתה חושב שאתה שולט(אלוהים), אבל לפי דבריך אתה נשלט, כי "אני מאזין לכל מחשבה שעוברת אצלי בראש ומגיב בהתאם. אני אלוהים". אתה הרי לא שולט על המחשבות שעוברות אצלך בראש. מישהו אחר חיצוני לתודעה שלך מזין לך מחשבות בראש ואתה יכול רק להאזין ולהגיב. אז כמה בחירה ושליטה יש לך. אני לא אומר שאין לך בחירה. כל מהות קיומנו זו הבחירה, אבל מזינים אותנו במחשבות ונותנים לנו להגיב עליהן -- אבל מי שיוצר את המחשבות הוא השולט בטווח הבחירה שלנו. זה נשמע לי די טפשי לבחור את האלוהים שלך. אחד בוחר אלוהים אישי, ואחר בוחר אלוהים שלא נכנס לפרטים וכו'. אצלנו ביהדות קיבלנו את קיום האלוהים במסורת מדור לדור עד לאותו דור של מעמד הר סיני שם אלוהים התגלה לכל העם והעביר לנו את כל המידע שאנחנו צריכים ויכולים לדעת לגביו. אז הדרך הכי טובה לדעת על האלוהים זה לבדוק קודם כל אם הדברים שרשמתי םה הם אמיתיים וניתנים להוכחה, או שהם קשקושים של דורות פרימיטביים. יש מספיק חומר והוכחות שמראות שהיהדות נכונה. ואם תגיע למסקנה שהיהדות, כפי שמשתקפת בתורה ובתורה שבע"פ נכונה, אז מאותה תורה תדע גם את האמת שניתן לדעת על האלוהים.

למעלה