מכתב גלוי לרמטכ"ל

מכתב גלוי לרמטכ"ל

לא יודע אם אמיתי... קיבלתי במייל. חיפשתי בהיסטוריה של הפורום ולא מצאתי.

להלן העתק המייל:

==============================================

זה לא הזוי, זה לא "סתם" דרמטי, זה מה שקורה היום בכל בסיסי צה"ל.

לא גונבים לרמטכ"ל את הצבא. גונבים אותו לכולנו!!! וזה לא התחיל היום!

אני מזועזע והייתי מעדיף שהנוער העומד להפגין בכיכרות שיפגין קודם כל בעד הוצאת הרבנות מצה"ל. ואלה שלא ירצו להתגייס שלא יקבלו שום תמיכה מקופת הציבור. המחאה הזאת יותר חשובה אפילו מהמחאה על מחיר הקוטג' ועלות הדיור. ואינני מסתתר אחרי שם בדוי. שלמה אראל (אלוף מיל.)

נושא: מכתב גלוי לרמטכ"ל - גונבים לך את הצבא

שלא נדבר על מינוי המפקד...

לכבוד רב אלוף בני גנץ – הרמטכ"ל

שלום רב,

לאט לאט ולמעשה במהירות מסחררת גונבים לך את הצבא, ולפחות את חיל האוויר. כך אני מסיק מחוויותיו של בני המשרת כטכנאי בבסיס חיל האוויר במרכז, וגם מעט ממה שראו עיני. בקרוב הצבא שלך יתפקד רק באישור רבנים, וכמה חבל שגם בגללך. כי אולי אתה לא יודע, למרות שניתן לצפות ממך שתדע, אבל כל פעילות "העשרה" שמיועדת להוציא חיילים משחיקה לרענון הופכת מיד לפעילות מיסיונרית, המיועדת ל"החזרה" בתשובה.

בני משרת בח"א כ 9 חודשים. פעם אחת יצא כל הקורס מחיפה לירושלים... כל הדרך כדי לשמוע הרצאה של רב. אתמול יצאו הוא וחבריו בצורה מאורגנת מהבסיס לירושלים, עם לינת לילה באיזו מדרשה דתית... כל הזמן כדי לשמוע הרצאות הזויות של טיפוסים ש"חזרו בתשובה" ועל התהליך שעבר עליהם. כמובן גם הרצאה של רב על "הכנה" לחיי נישואים, וכן גם סיור במנהרות הכותל. אז אולי אחדש לך שחיילי חיל האוויר, לפחות מהבסיס הזה, לא יפגשו סופר, לא מדריך לטבע וידיעת הארץ, לא מדען, לא פילוסוף, לא עיתונאי, לא היסטוריון, לא עתידן... אלא רק אנשי דת אותם מתאר בני "הזויים".

אינני מוצא סיבה להניח שהמחלה נמצאת רק בבסיס מסוים זה, מאחר והפעילות נראית שיטתית מאוד, כאילו היא מאורגנת וחוזרת על עצמה. בראש השנה ביקרנו את בננו כאשר "סגר" בחג. ישבנו על המדשאה הקטנה בכניסה לבסיס, סעדנו, דיברנו... לפתע צד מראה מוזר את עיני: מתוך הבסיס צועד לו נמרצות, לעבר עמדת הש"ג, בלבוש שחור עם מגבעת, מה שהייתי מתאר כלבוש של חסיד, של חרדי, גבר עם שופר גדול בידו. בהגיעו לשער הבסיס הוא תוקע בשופר בגאווה, כאילו מצהיר זו הממלכה שלנו, זה צבא של אלוהים (חיזבאלה?). נדהמתי ושאלתי את בני מה קורה פה? מי זה?. זה רב הבסיס, באה התשובה התמימה. ואני הופתעתי שוב מכך שבכלל יש דבר כזה בצה"ל. שמטייל לו רב, לבוש אזרחי, בתוך בסיס של צה"ל, כנראה מתפרנס מזה. ואני שואל את עצמי, אם הוא מפגין בטחון עצמי שחצני שכזה אולי הוא גם יושב בישיבות עם הקמב"ץ? כי מתברר עוד שכשהבסיס תופס כוננות בשבת (לא של 7 דקות), נאלצים הטכנאים לשהות בדת"ק כל השבת הרחק ממגוריהם, במקום נידח על יד מסלולי ההמראה. כדי שאם תהיה הקפצה לא יעשה שימוש ברכב בשבת.

אז שתדע כך מתנהל הצבא שאתה מפקד עליו, ואין פלא שהחצופים האלה מכריעים ומשפילים גם אותך עם השיגעונות שלהם על זמרת והדרת נשים. אל תתפלא שחיילים נורמאליים לא מוצאים את מקומם בצבא האלוהים שלך.

benedict arnold

New member
מכתב די מבובל אז בואו נעשה סדר

לא ברור לי הנזק שנגרם לחייל ששמע תקיעת שופר או שסייר במנהרות הכותל. לו היה הרב הצבאי מקריא לו את פסוקי השוהדא הייתי מבין את ההשוואה לחיזבאללה, אבל ככל הידוע לי השיעים אינם תוקעים בשופר ואף לא אוכלים סופגניה בפסח.

אשר לחרדה שלך מפני ההזויים - תנוח דעתך, ידי. בקרוב ממש (אינשאללה) יוצפו בסיסי צה"ל בהמוני בחורי ישיבה שימשמחו להחזיר את בנך בתשובה, לא במהלך נסיעה לחיפה, אלא בתוך אוהל הסיירים ממש, אלוהים ישמור.

תגובה די מבולבלת, אז בוא נעשה סדר

1. אין לי בעיה עם תקיעת שופר למי שמעוניים בכך. אבל אם כל (או אפילו רוב) אירועי התרבות הם למעשה אירועי החזרה בתשובה, אז כן, יש לי בעיה, כי (לטעמי) עלול להגרם נזק.

2. הבנת הנקרא: לא אני כתבתי את המכתב. נסה לקרוא את המבוא (לפני שורת ה"===="), שהוא החלק היחיד שהגיע ממקלדתי.

לא יודע. ואתה?

כאמור, לא אני כתבתי את המכתב.
אני כבר שנים רבות לא בצבא, ולילדי יש עוד כמה שנים עד שיגיעו לשם.

אם יש לך (או למישהו מהקוראים האחרים) ידע ממקור ראשון בנושא, אשמח לקרוא.

benedict arnold

New member
נטל ההוכחה מוטל עליך, שם

אם אין לך מידע קונקרטי בנושא בשביל אתה מפיץ את המכתב הזה.

קוראים לך במקרה רס"ר שמועתי?

ידידי, בסה"כ הבאתי לידיעת הפורום...

... מייל רלוונטי לנושא הפורום שהגיע אלי.

לא מתאים לך - אל תקרא.

deathcaster

New member
בוודאי שכן

רק מה רצית בדיוק שהוא יוכיח כאן?

the ror

New member
דעתי על המכתב.

חושב שהנמען המתאים הוא חיל חינוך או המש"ק/ית חינוך שהגיוני שאחראים לאירועי תרבות שאכן נשמע שחסר.
שאר הדברים שהועלו ניראים לי בכלל לא קשורים.

אולי הצבא החליט לעסוק בחזרה בתשובה

במקום באזה תפקיד שהיה לו ושכחתי כרגע מה הוא.
אם כך, מדוע דובר או דוברת צהל לא יוצאים בהצהרה שהם הפכו יותר מאכסניה לארגוני מחבתים.
ואז מועמד לגיוס או מי שבצבא יחליט אם מתאים לו או לא..
ממה הצבא מפחד?< מהאמת?

למעלה