מכתביו של סבא

שרה המל

New member
מכתביו של סבא

שלום לכולם! אני מצרפת כאן קישור לרשימה שכתבתי, על מציאת מכתביו של סבא ופיענוחם. את הרשימה קראתי ביום הזכרון של אבי - שהיה צעיר בניו של סבא. העבודה על המכתבים היתה מרתקת ביותר ושיתפתי בחוויות את כל בני המשפחה, ואני מאמינה שגם לכם זה יהיה מענין - כי זוהי בדיוק רוח הפורום! אז הנה - להנאתכם. שרה

yehudad

New member
פשוט מדהים ומרתק.

קראתי את המאמר ופשוט כל הכבוד על עבודת המחקר שעשיתם על מכתביו של סביך.

קראתי ולמדתי המון!

עשית עבודה מעמיקה ויסודית שתשאר עימך לעוד שנים רבות וזה טוב.דרך אגב השם יעקב-יוסף נפוץ במישפחתי על שם האדמור מפולינאה,לסבא רבר שלי קראו יעקב יוסף וגם לאבי קוראים בשם זה. שלך חנה גונן

EYהודית

New member
באמת מרתק המאמר...

קראתי, למדתי על עולם שאין לי קשר אליו. תודה לך. מקווה שגם אני אצליח להביא פעם את רוח החיים במשפחתי

א77

New member
לא פולינאה כפי שכתבת

אלא פולנאה. או פולנאי. רק שבמבטא שאינו אשכנזי זה אולי POILONUHE ומצורף קובץ שערהספר של... ואגב למעלה נמצא כתב ידו של הרב הקדוש רבי אברהם שמשון מראשקוב

כוכה

New member
השם פוליניאה - מן הבידור דווקא

זכור לי דווקא ממערכון ידוע וישן של השמואליקים - סגל ורודנסקי....

א77

New member
הנו"ן ודאי לא בחירי"ק.

ולכן היו"ד שלאחריה וודאי אין מקומה כאן. שלום וכ"ט

nitzoops

New member
ברוכה הבאה שרה

אני בטוח שרק נרוויח מהיותך חברה קבועה בפורום ודוגמה מוחשית לכך אנו רואים בעבודתכם על המכתבים של סבא. עבודה נפלאה. תודה, ניצן

כוכה

New member
מרתק

עבודה ארכיונאית ומחקר היסטורי מרתק. מכירה את האתר שלכם. כבר הכניסו אותו לפורום.

gcarmi

New member
מכתבים

המכתבים מעניינים, ובעיקר מפני שהם שופכים אור על תקופה. תודה לשרה על העונג שגרמה לי. ובעניין מכתבים - למי שקורא אנגלית אני ממליץ על אתר של בן-דוד שני שלי ובו תרגומים מאידיש לאנגלית של כ-180 מכתבים שנכתבו מבן דוד בפולין לבן דוד בארה"ב מ-1919 ועד ספטמבר 1939 ומתארים תקופה קשה בחיי יהודי פולין שלפני השואה. גדעון

שרה המל

New member
תודה על המחמאות

אמנם אני עשיתי את העבודה במשך שנה שלימה, אבל היא כמובן עוד לא נגמרה, ורק נפתחו שאלות חדשות. הכבוד להכנסת החומר לפורום - כולו לארנון, שבלי דחיפתו וסיועו כי רב - הדבר לא היה מתבצע. אז - כיפק לארנון! שרה

ומחמאות לשרה, אשר לומדת מהר

את רזי השימוש החכם בפורום (קישורים בתוך הודעות וכו´...) ארנון

א77

New member
צילום המכתב הגיעני.

הדפסתיו כאמור, תיכף אצא מהבית. וביני לביני, אשב לנסות בעצמי לקרוא את הכתוב. תודה לכותב המכתב ז"ל. הוא ממש הקל עלינו את הקריאה, בכתב ידו היפה. הנושאים עליהם כתב, קרובים אלינו, וגם זה מאד מקל. ותודה מיוחדת לנינתו הגב´ שרה המל.

למעלה