מכשפה זקנה בחלום

Athaulf

New member
מכשפה זקנה בחלום

שלום לכולם, היום במקרה גיליתי את הפורום הזה ואני מאד מקווה שהאנשים היקרים שכאן יעזרו לפענח ולהבין חלום שהיה לי לפני מספר שנים (כשהייתי בגיל 19). ישנו עוד חלום שזכרונו מאד מטריד אותי , אבל כמו שאומרים: פרה-פרה. תיאור החלום: אני מתעורר שאמצע הלילה (אני שוכב על הצד כשפני אל הקיר) ואני מרגיש שיש מישהו בתוך החדר. אני ממש מרגיש שישנה איזו ישות רעה בחדר (ד"א הדלת הייתה סגורה ונעולה) ולא סתם מישהו שנכנס , ומרוב פחד אני מתכרכל לתוך שמיכת הפוך. לפתע אני מרגיש שמשהו פשוט יושב עלי! אני מנסה לזוז ולהסתובב (להזכירכם , ישנתי על הצד) אבל אני פשוט משותק ואני ממש מרגיש שמשהו חונק אותי ויוצר לי לחץ על החזה. לבסוף אני איכשהוא מצליח להזיז את הראש ואז נגלה לי מחזה מחריד שרק עצם ההזכרות בו מביאה בי צמרמורת: מין מכשפה זקנה פשוט יושבת עלי! אני מנסה לצעוק: "אבא" אבל למרות שהצלחתי לפתוח את הפה פשוט לא יצא שום קול ממנו. וזהו סוף "החלום" שהיה כה מציאותי כמו שאני זוכר אותו. הדבר המעניין הוא שלפני כמה חודשים ראיתי איזו תוכנית מדעית (לא זוכר איזו) שבה סיפרו שלאנשים בכל רחבי העולם יש את החלום הזה! פשוט הייתי בשוק!!! מישהו פה אולי יכול לומר לי מה לעזאזל זה היה?? בתודה מראש.

1337hAx0r

New member
הסבר לתופעה שחווית

מה שחווית היא תסמונת פסיכולוגית נפוצה שנקראת "שיתוק השינה" . הוא קורה בעולם הדומדומים של בין השינה לערות במשך כמה דקות,גופך אינו יכול לנוע,ואתה מתמלא בחרדה עמוקה,אתם מרגישים מועקה בחזה כאילו מישהו יושב עליכם או חונק אותכם,הדופק מואץ,הנשימה מכבידה,יש סיכוי רב להוצינציות חזיתיות או שמיעתיות (או ביחד) . ההסבר המדעי (והנכון) הוא שכבן אדם יושן,הנשימה עובדת לאט,וכל הגוף מנותק לפרקי השינה העמוקה בשביל שהבן אדם לא יקום מתוך שינה ולא יזוז ,המוח הוא דבר רחוק ממושלם לכן יש המון "באגים" התופעה הזאת היא שהגוף מתעורר פסיכולוגית אך עדיין ישן פיזית,לכן גם אי אפשר לזוז לצעוק ןמאד קשה לנשום כי בשינה הנשימה איטית מאד ולא נשלטת,בתרבויות עתיקות יותר יחסו את התופעה מחוסר ידע לשדים,שנקראו אינקוסובים ,סוקובוסים וdomovoi בפולקרור הרוסי.

1337hAx0r

New member
יש הרבה שמות לתופעה

בכל תרבות כמעט אפשר למצוא משהו על התופעה.

למעלה