מכשיר שמיעה baha כן לא ?

frolik

New member
מכשיר שמיעה baha כן לא ?

שלום לכולם, הגעתי לשלב שאני צריך מכשיר שמיעה, כיום יש לי באוזן כפתור ttube, האזניים שלי לא במצב טוב ויש הרבה הפרשות (וכנראה זה ישאר ככה). הייתי במכון גדול ומוכר לצורך התאמת מכשיר שמיעה והמכשיר היחיד שיכול להתאים לי הוא מסוג bone. הקלינאית תקשורת אמרה לי שיש מכשיר שמשתילים (נקרא baha) ושאין בארץ נסיון רב בנושא. מישהו מכיר ? שמע ? ראה? בברכה, טל

צלף

New member
תמלול להרצאה על שתלי שמיעה כולל שתל BAHA../images/Emo217.gif

http://cafe.themarker.com/post/1516537/ נמסר לי שבארץ עברו את ההשתלה 8 - 10 איש - ויש גולשת בכינוי רונה שמתעתדת לעבור את ההשתלה הזאת...

יובליק

New member
מרתק, מומלץ לקרוא הכל

לא ידעתי שיש כל כך הרבה פתרונות, יאללה בקרוב אצלינו
.

frolik

New member
תודה, זה מעניין

אני עדיין בהתלבטות אם ללכת על מכשיר BONE (מורכב על משקפיים ) או ללכת לניתוח ...

צלף

New member
תנסה את BONE קודם ../images/Emo218.gif

ואם זה מתאים לך ומשפר את השמיעה ומספק לך את הנגישות הדרושה - אז למה לך ניתוח
במכשירי שמיעה אתה יכול לקבל את מכשיר שמיעה להתנסות חינם או בהוצאות מנימליות - נסה את זה קודם...

frolik

New member
כנראה שזה מה שאני יעשה

הציעו לי משקפי BONE, פשוט הכנתי את עצמי למכשיר שמיעה לא למשקפיים (אני היום ללא משקפיים) קצת הופתעתי מהמשקפיים אבל ככל שאני קורא נראה לי שאני אתחיל עם משקפיים ונראה איך נסתדר. תודה על העזרה, גיליתי עולם חדש שלא היה מוכר לי ואני עושה עכשו את צעדי הראשונים .... שבוע טוב. טל

רונה140

New member
שלום frolik

כמו שצלף ציין אני מועמדת לניתוח חשוב לי לציין שבתחילת המועמדות השאלתי למשך שבועיים את המעבד של השתל מחברת השתלים " טרדיס גת", וניסיתי אותו על יבש. ראיתי שזה מתאים לי והלכתי על מועמדות לניתוח. בלי קשר לזה, אני מתכוונת לשאול מערכת הולכת עצם מחברת "הדים", אם יש ללא משקפיים משום שיש לי משקפיים משלי מאוד נחמדות. מדוע להשאיל מערכת הולכת עצם? משום שבינתיים אין לי שום דרך לשמוע עם אוזן שמאל, ויקח לי כנראה זמן להגיע לניתוח עצמו ובינתיים אני צריכה לתפקד. אם כך מדוע ללכת על הניתוח בכלל? משום שבטווח הארוך הבנתי שמכשיר הBone עלול ללחוץ ולהיות לא נוח לכל הזמן. גם אומרים שהשתל נותן איכות צליל הרבה יותר טובה בגלל שיש הולכה ישר לעצם ולא דרך שיער ועור. כך שאני הייתי מנסה את הBone למשך חודש, רואה למשך כמה זמן אסבול אותו, ומתחילה מועמדות לבאהא כפיתרון ארוך טווח. אבל שוב, לכל אחד השיקולים שלו בעניין. לגבי השתל עצמו- קטן כ3 מ"מ שמשתילים בעצם מאחורי האוזן, בניתוח שלוקח כשעה (לפי מה שד"ר שפירא אמר לי), וההחלמה של העצם מסביב לשתל לוקחת בחודש עד חודשיים בערך. המעבד לפי מה שראיתי הוא קטן, וממש לא בולט ואפשר להתאים אותו לצבע השיער. היתרון של המעבד לשתל- יש מעבד דיגטלי ואפשר לחבר לו אביזרים כמו מקלט לאף.אם, אביזר לטלקויל (דרך לשמוע מקור קול מסוים). ומילה אחרונה לגבי ההפרשות- בלי קשר לעזרה שמיעתית, הייתי מנסה להפסיק את ההפרשות. אני הייתי עם הרבה הפרשות כמו שאתה מתאר, והלכתי להמון רופאי א.א.ג עד שגילו לי באוזן שמאל שיש לי גידול ונכון שכל מערכת השמיעה ההולכתית נהרסה לי, אבל ההפרשות פסקו (רק בנוכחות מכשיר יש לי דלקת).

למעלה