מכשיר סטורציה

vikvik

New member
מכשיר סטורציה

האם יש לכם ובאיזה הקשר רכשתם? איפה רוכשים וכמה זה עולה? מה הדגם הכי מדוייק או נוח? אודה מאוד על שיתוף מנסיונכם.

sporTV

New member
איגוד סי.אף. משאיל המכשיר.

אני קיבלתי מכתב מהרופאה שלי שאני זקוק למכשיר זה והאיגוד עזר לי והשאיל לי. אני משתמש בו המון בזמ פעילות אירובית בעיקר ומוודא שהסיטורציה לא יורדת נמוך מדי! מאז שיש לי המכישר יש הרבה פחות כאבי ראש בספורט ואחריו מאחר והתחלתי לעקוב.... חשוב מאוד.

vikvik

New member
בדיוק בגלל זה שאלתי

קיבלתי מכשיר מיוחד זמנית מהמרפאה שבודק ורושם סטורציות במהלך היום , אז דווקא בספורט הראה לי בסדר ואני שמחה , אבל היתה לי הפתעה ממש לא נעימה לגבי הלילה
ואני עוד לא יודעת כי נראה לי שגם המכשיר לא משהו , אבל אם אלה הסטורציות שלי באמת בלילה אני יכולה להבין מאיפה כל הבעיות שלי באות.... כי גם אם המכשיר לא משהו , אני בדקתי כמה אחוזים זה בכלל יורד בלילה מיחסית כמה שיש במהלך היום וזה לא מספרים טובים עם קידומת טובה אם אתם מבינים למה אני מתכוונת

זה ידוע שיורד בלילה

אבל מאוד מבאס אולי חמצן בלילה יגרום לך להיות עירנית בטירוף ביום?! זהיכול להיות נחמד לא?

itamarc8

New member
יש לי שאלה !

אם יש כאבי ראש בלילה לעיתים זה נובע מחוסר חמצן ומסיטורציה נמוכה? אני יש לי מכשיר סיטורציה שקיבלתי מהאיגוד קטן שמותאם רק לאצבע מלפני 6 שנים לערך . אם היה לי כאבי ראש ומדדתי סיטורציה הוא היה מראה לי 95 -96 אחוז. אז מה באמת הבעייה? חוסר חמצן או לא שתיתי מספיק?

sporTV

New member
אחוז כזה של חמצן לא אמור להיות

הגורם לחוסר חמצן לדעתי. וכן....חמצן יורד בלילה. האמת אני לא בודק בלילה כי אני לא רוצה להתחיל להיות מודאג! בנתיים אני ישן טוב וקם ללא כאבי ראש אז אני דוחה את הקץ. מה שכן אני עייף במהלך היום...אולי בגלל ז ובגלל טונות התרופות שאני נוטל.

כשהייתי מאושפזת

ההוראה של דר' בלאו היתה להיות עם חמצן ולא לרדת מחתח ל- 95%. ואכן הרגשתי די חרא ביותר נמוך מזה. בעיקר כאבים איומים במפרקים בעת שיעולים

vikvik

New member
זה מאוד תלוי

מאיזה אחוז את מתחילה ומה נחשב ירידה עבורך. בתקופה האחרונה הלוואי עלי 95 במהלך היום , ביום טוב שלי.

LullaBelle

New member
זהו שאצלי ככה:

יש לי סטורציות טפו טפו טפו, מעולות - 97 בדרך כלל. אבל בזמן פיזיו אני מקבלת כאבי ראש ועייפה נורא במהלך הטיפול. אז מדדתי בשניידר במשך 10 דקות פיזיו, כל הזמן של הפיזיו נשארתי עם הפיפס הזה על האצבע. ומסתבר שאני יורדת ל-94-95, ואף ל-92 אחרי קלאפינג. ועל קלאפינג אסור לי לוותר כי זה מכייח אותי המון. ואז למרות שיש לי עדיין מספרים טובים בזמן פיזיו, בשבילי זה כבר נמוך ועושה כאב ראש... בלילה אף פעם לא מדדתי...

sporTV

New member
מה שמוכיח שהסי.אף הוא אינדיבידואלי.

כל אחד והבאסה שלו.

A n t o n

New member
מה?????

אני לא זוכר הרבה פעמים שעברתי את ה 95 גם בימים שהיו לי תפקודים 60%. ביום בינוני אני עם 93%. כשהמצב על הפנים ודורש אישפוז זה 89%. אבל 95 תמיד? וזה גם מוזר שאת מרגישה חרא כשיש לך פחות, סתם התעצבנתי פעם על המכשיר ודרשתי שהאחות גם תמדוד :) היה לה 94... בטח מעשנת. באישפוז האחרון היה משהו מוזר שבלילה מדדו לי והיה 85% שבחיים לא ראיתי אחוזים כאלה, ןמה האחיות העירו אותי וחיברו לחמצן כאילו מה קרה? ישנתי טוב בלי כאבים בלי כלום, תנו לישון בחיית! אפילו הרופא שלי אמר שיפסיקו להעיר אותי בגלל זה. עוד משהו חשוב, אפילו כשיש לי סיטורציה נמוכה מהרגיל הרופא מבקש שאנשום עמוק קצת ומסתכל אם זה עולה משמעותית, אם זה עולה בהרבה אז זה אומר שיש לריאות יכולת וסיטורציה קצת נמוכה לא בהכרח אומרת שיש החמרה או משהו כזה.

מלוחית

New member
אנטון- על מי אתה מנסה להיות גיבור?

אם יורדת לך הסיטורציה בלילה מתחת ל90 תתחבר לחמצן- אתה כנראה לא מבין איזה נזק חוסר חמצן עושה למעטפת הריאה וללב. ברגע שהגוף שלך לא מצליח לחמצן טוב , הלב שלך מתאמץ מאוד והדופק שלך במנוחה בטח עולה על 120- וחבל, קשה מאוד לעלות במשקל שאתה במצב שהגוף שלך מוציא המון אנרגיה על נשימה. אם במשך היום אתה מתפקד ללא כאבי ראש- מעולה, אבל בזמן מאמץ גופני או בלילה תתן לגוף את המנוחה- ותישן אם חמצן... אני מבינה את ההתנגדות שהיתה לך בהתחלה אבל עברת הרבה מאז ונראה שזה שלב שכדי שתבחן עם עצמך ועם שפרינגר כמובן, שימוש בחמצן- לא דווקא תלות ! ויקו'ש- חיפשתי אותך היום... תרגישי טוב !

A n t o n

New member
אבל זהו שהדופק נמוך...

טוב נמוך יחסית בשבילי. בלילה זה 65-80. ביום יום זה תלוי בהרגשה ובפעילות, בד''כ מ 90 עד 105. גם במבחן מאמץ הצלחתי להגיע רק ל145 ו 84% חמצן. ואחרי שהפסקתי זה עלה תוך דקה ל 92% בלי חמצן. שפרינגר היה מרוצה מזה. ומי ישן עם חמצן? גם אני ישן לבד וגם עם חמצן? טובבבבבבב

A n t o n

New member
אגב כשיש לי 120 במנוחה

זה אישפוז בטוח, סימן הכי בטוח להחמרה ודלקת זה הדופק אצלי, אם זה מעל 115 במנוחה זהו, האישפוז מובטח! רגע אני אעדכן אותכם איזה דופק יש לי כרגע >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 14*6 = 84 נו מה רע? אפילו הופתעתי לטובה :)

מלוחית

New member
דופק טוב ! אני הייתי עושה בערך 4

אינהלציות של ונטולין ביום והדופק שלי היה קבוע על 110-130 שזה מאוד מעייף. עכשיו- 75- לקח לי זמן להתרגל לדופק של שתי ספרות ולא שלוש... אני אספר לך משהו על חמצן בלילה- בפעמים הראשונות כמובן התחלתי בבית חולים, יותר מאוחר הייתי ישנה עם חמצן נוזלי והיה לזה רעש נעים של אקווריום- עד שממש התמכרתי לבועות שמבעבעות בלילה וזה היה מרדים אותי...

A n t o n

New member
מה זה חמצן נוזלי?

אהה ובקשר לונטולין גם לי זה מעלה באיזה 20 דפיקות ובכלל מתחיל פרקינסון קטן, ואם זה לא מספיק אז בתפקודים זה מעלה לי רק ב 2 אחוזים. אז אני פשוט מסרב לעשות אינהלציות עם זה.... באישפוז מתעקשים ובכל זאת נותנים ארוונט שלזה אין תופעות לוואי של פרקינסון. וגם אני רגיל לדופק יחסית גבוה (לבן אדם רגיל). זכור לי מקרה מצחיק ועצוב בו זמנית, כשהיתי בן 9 בערך הרופאה היתה לחוצה מהדופק שיש לי ונתנה לי איזה תרופה כדי להוריד אותו, בסוף כשחזרתי לביקורת היה לי 55 דפיקות!!!!! טוב שלא עצרו לי את הלב בכלל...

מלוחית

New member
בזמנו- קיבלתי מכשיר קטן מקופ"ח.

היה תמיד מזייף ב 2% בערך... אבל שמתי לב- שהסיטורציה נמוכה- כל מכשיר מוריד... כשהיא גבוהה כבר לא מסתכלים על זה...

cafesito

New member
עוד בנושא סטורציה

אתם מכירים את המכשיר בבית החולים שעובר מאצבע לאצבע? חשבתי על זה שזאת מגדרת חיידקים מטורפת. בפעמים האחרונות ביקשתי שיחטאו את המכשיר לפני שאני דוחף לתוכו את האצבע שלי, כל ילד שחיטת באף לפני או השתעל על היד זיהם אותו קודם. היו אחיות שהסכימו, אבל הרוב כעסו ופתרו אותי ב"ניקינו לפני שהגענו אליך לחדר" תדרשו שיחטאו את המכשיר מולכם, רק ככה תדעו בוודאות שהמכשיר נקי.

למעלה