מכשיר ליצירת כיסים

רות מלר

New member
את יכולה ליצור אותו לבד

המכשיר אינו יוצר כיסים אלא מה ? זוהי תבנית של צורת כיס בארבעה גדלים מה היתרון שלה ? שיש שני חורים שיעזרו לנעוץ אותה על ערמה של בדים לגזירה בו זמנית של מספר רב של כיסים מאותו הגודל קחי מפל, או קרטון ביצוע, שרטטי עליו דוגמא של כיס וחיתכי בזה הרגע יש לך תבנית לכיס בגודל אחד. חיזרי על הפעולה לכמה גדלים שאת חפצה ויהיהו לך תבניות לכיסים בגדלים שונים כאוות נפשך. את החורים את יכולה לחורר במחורר כמו של סנדלרים או במחורר נייר שולחני.

זו לא רק תבנית רגילה

ראיתי את זה בפעולה מגהצים את זה יחד עם התבנית וזה עושה את הקיפולים של הכיס וזה מה שטוב בזה

רות מלר

New member
המטרה של התבנית

היא לקפל את עליה את השוליים ולגהץ וככה משיגים כיס מדוייק לטעמי התבנית מרסבלת איך אני מכינה כיס ? גוזרים כיס כפול, משאירים בחלק העיון פתח צר סביב השוליים קוטמים את הפינות ב- 45 מעלות על מנת לשחרר עודפים הופכים את הכיס מגהצים התוצאה - כיס מדוייק עם אפס סיכוי לפרימה של חוטים

כיס נטו וברוטו

כך מכינים כיס בתעשיה, לא עושים כיס כפול, זה מאוד מעבה, בעיקר אם הכיס נמצא על החזה או על הישבן, מכינים גזרת ברוטו- כולל תפרים וגזרת נטו, שזו הגזרה לגיהוץ, את החלק העליון מעבדים אל עצמו, משחילים פנימה את הגזרה נטו ומגהצים. יוצא מאוד מדוייק ולא נפרם

כשאני תופרת לעצמי בבית אני מעבירה תפר בתך

גדול על קו הקיפול הרצוי. בדרך כלל במרחק ס"מ אחד מקצה הבד. התפר מסמן לי את הקו שצריך לקפל בגיהוץ. זה עובד יפה גם עם מכפלות, צווארונים וחגורות שנתפרות נקי. לפינות מעוגלות של כיסים, למדתי מתופרת דגמים אחת, אפשר להעביר תפר כיווץ במרחק 0.7 ס"מ מקצה הבד, והכיס מתעגל מעצמו.

רות מלר

New member
יש רגלית תפר ישר עם זרוע אחת צרה ואחת רגילה

הצרה היא פחות מ-0.5 .(יש לי במכונה של סבתא שלי ) יש גם רגלית תפר ישר עם שתי זרועות 0.5

שיטת הכיוון טובה במיוחד לכיסים מעוגלים

כיסים מרובים או עם פינות אחרות קל לקפל על גזרת נטו מקרטון- אגב לשים לב לא ממפל כי הוא ישרף בגיהוץ, קרטון ועדיף קרטון של קופסאות נעלים שעד היום לא גיליתי איך קוראים לו, קופסאות נעלים של פעם למי שזוכר עם קרטון דחוס במיוחד. בקיצור לכיסים מעוגלים, הקיפול יוצא רחוק מלהיות מושלם, לעומת זאת השיטה שהזכירה כאן השכנה, של תפר במרכז התוספת לתפר בתך גדול, וכיווצו על גזרת נטו מקרטון ואז גיהוץ, יוצא כך כך מושלם שפשוט חייבים לנסות

meitalg7

New member
מסכימה איתך לחלוטין

למעלה