מכשיר כושר בייתי

arbelaa

New member
מכשיר כושר בייתי

אני בת שישים, כבדת משקל וסובלת משחיקת סחוסים בכל המפרקים שמעמוד השדרה המותני ומטה. בעיקר חווה כאבי ברכיים וכל העצמות הקטנות של כפות הרגליים. ההליכה קצת קשה לי ולכן הפסקתי פעילות זו שנהגתי לעשות בעבר באופן כמעט יומיומי. הכושר שלי די ירוד. אני רוצה לרכוש מכשיר כושר שמדמה הליכה עם שתי ידיות המפעילות גם את שרירי הידיים, והרגליים עומדות על שני דברים כאלה שהולכים באוויר קדימה ואחורה. אין לי מושג איך קוראים למכשיר הזה אבל נראה לי שהפעילות בו מדמה הליכה ומונעת זעזועים כי כאמור, הרגליים באוויר.
רציתי לשאול מה שם המכשיר, איך בוחרים כזה והאם זהו מכשיר שבכלל מתאים למצבי הגופני?

תודה רבה.

tranquilizer

New member
המכשיר נקרא אליפטיקל או "קרוס טריינר"

איך בוחרים? קודם כל מגדירים תקציב. טווח המחירים יכול לנוע מכמה מאות ש"ח למכשירים ביתיים פשוטים ביותר , ועד לעמה אלפי שקלים למכשירים מקצועיים ועמידים יותר. מנסיון , אצל רוב האנשים , המכשיר הופך להיות מתלה בגדים במוקדם או במאוחר , ולכן ניתן למצוא הרבה מודעות מכירה בתר "יד2". אם את מוגבלת בתקציב או לחילופין רצה לרכוש משהו טוב במחיר נמוך בהרבה ממחירו בחנות - ממליץ לך לבדוק שם.

לעניין הכאבים , פעילות גופנית היא כלי טיפול עיקרי באוסטיאורתריטיס ("שחיקת סחוס") וצריך לדעת כיצד להתאים אותה.
האם יש לך אפשרות להירשם לחדר כושר ? או עוד יותר טוב - להתאמן עם מאמן כושר אישי?

arbelaa

New member
תודה רבה. מאד חסרה לי ההליכה ולכן אני די

בטוחה שאשתמש במכשיר. אין לי חדר כושר בסביבה. האם מכשיר כזה מתאים למצב שלי? תודה לך מראש על תגובתך.

bodycore

New member
כדי להעמיק את הידע האישי שלי, 2 שאלות

1. האם קרוס ואליפיטקל באמת יעילים בשחיקת סחוס? אמנם אין אינפקט בנגיעה בקרקע אבל המשקל גוף גם מהווה פקטור
2. האם לא היה מומלץ יותר להשתמש באופניים, הידרו טרפיה( שחייה) בגלל עומס משקל הגוף?

bodycore

New member
קראתי

כותב המאמר מציין את החשיבות בפעילות גופנית

אני שאלתי על נושא האינפקט והעומס

תודה בכל אופן.

tranquilizer

New member
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה

עדיף שהפעילות הגופנית תותאם לה אישית על פי יכולתה (ע"י מאמן כושר/פיזיותרפיסט) .
באם אינה מעוניינת בפניה לאיש מקצוע , עליה למצוא את הפעילות המתאימה לה באופן עצמאי.
מכשיר אליפטי עשוי להיות פתרון טוב למי שסובל מכאבים בזמן ההליכה כיוון שהאימפקט בו נמוך ביחס להליכה.
במידה וישנם כאבים גם בזמן הפעילות על מכשיר האליפטי , אפשר לשקול מכשיר/פעילות אחרת שתוריד עוד יותר את העומס מהברכיים (אופני ישיבה , כורסא , פעילות במים וכו').

כמו שאורי ציין , ירידה במשקל עשויה לתרום גם כן לירידה בכאב.
אבל כמו שמצויין בכתבה , הכאבים אינם באים כתוצאה מחיכוך בין המשטחים המפרקיים , אלא הם הסימפטום של ניוון (לא שחיקה) של תאי הסחוס , ונמצא כי פעילות גופנית משפרת את מצב הסחוס. לכן , הדבר היחיד שאמור להגביל את ביצוע הפעילות הוא לא החשיבה על כמות האימפקט שיוצרת הפעילות , אלא האם ניתן לבצע את אותה הפעילות ללא כאב.

arbelaa

New member
תודה רבה. הממצא הזה אובחן

לאחר מיפוי עצמות שעברתי. ברור שיש לי תהליך ניווני או שחיקתי או לא יודעת איך לקרוא לו.
הפיזיותרפתיסטית המליצה על אימון כושר אחר מאשר הליכה, כיוון שאני כבדת משקל והזעזועים
שהגוף חווה בהליכה מהירה, אינם טובים לי.

לפני שאת

רוכשת את האלפטיקל ממליץ לנסותו לפחות למשך זמן של כ 15 דקות ולראות אם באמת אין כאבים בזמן הפעילות. כדאי לבדוק גם אופני כושר מסוג "אופני כורסא".
חשוב לנסות להפחית ממשקלך מה שעשוי להפחית עומסים על המפרקים.
בהצלחה

למעלה