מכשיר חדש שעשה CPR

Nייט

New member
מכשיר חדש שעשה CPR

יצא מכשיר חדש שעושה את העסויים בשבלנו המכשיר נקרא: AutoPulse™ Resuscitation System אני ראיתי את המכשיר בהדמיה זה נראה ממש טוב! נייט קישור

מאוד מעניין אבל....

זה לא קצת ביזבוז כסף? במקום שבן אדם שממילא מקבל משכורת יעשה עיסויים, מוכרים את הדבר הזה? ואני גם בטוח שהוא עולה פול כסף.....

Nייט

New member
זה לא מיותר בגלל

דבר ראשון, מחקרים הראו שהפסקה בעיסויים אפילו לזמן קצר(כמו לרדת במדרגות בדרך לאמבולנס) מורידה את הסיכויים להציל בהרבה וזה לא מפסיק עד שלוחצים על הכפתור שעוצר. דבר שני זה עושה עסויים יותר טובים, זה ממוקם טוב ולוחץ על שטח יותר גדול. מחקרים הראו שזה מעלה את הסיקויים להחייאה מוצלחת בערך ב40%. החיסרון היחיד של זה שזה לא רק יקר זה מאוד יקר. המכשיר קומפלט עולה בסביבות $15,000 (!!!) בגלל זה לא נראה לי שנקנה את זה. מדינת פלורידה כל כך התרשמה מזה שהם החליטו לשלם את רוב המכיר לתחנות במדינה שרוצות לקנות את זה. ו "הצלה" שב קווינס, ניו יורק קונים 8. נייט

הממ

אבל מצד שני, בהחייאות שאנחנו מבצעים במד"א, את העיסויים לא עושים בדרך לאמבולנס ולבי"ח, אלא במקום האירוע. ואם הלב לא חזר לפעול, קובעים X (תקן אותי אם אני טועה, אבל בינתיים לא נתקלתי במקרה שהומשכו עיסויים מעבר לטיפול במקום האירוע). אז העניין של ההפסקה בעיסויים לא רלוונטי מבחינתינו.. לגבי היעילות, כן, צודק... אבל כמו שאמרת, אין מצב שנקנה את זה בארץ, כי המחיר פשוט גבוה מדי..

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif ת'אמת מיד רציתי לעשות עיסויים

למטופל בזמן הכניסה למיון, עם הברכיים על המיטה וכשחברי הצוות מריצים אותה
.... כמו ב-ER ודומיו... נראה מעניין... קצת אקשן... וגם עוד קצת סיכוי למטופל כדי שיגיע לבית החולים ויקבל טיפול ראשוני אינטנסיבי כמו שרק בית חולים יודע לעשות. שלא תבינו לא נכון... לא מזלזל בנו המטפלים בשטח, אבל יש דברים שאפשר לעשות רק בבית החולים. אבל... בשביל לא להגיע למצבים כאלו, יש לנו את הרופאים...

YTmda

New member
שחר, תבין, זה לא יקרה! ../images/Emo3.gif

זה בחיים לא יקרה... זה ישאר אצלך בגדר רצון וחלום בלבד.
מה גם שעם המיטות שיש לנו, הדקות האלה, ממש לא הייתי רוצה להיות עליה ככה כשמסיעים אותה לחדר מיון, במיוחד לא כשבעליות והקפיצות שבדרך למיון יש מצב טוב שהמיטה תתהפך יחד איתי....

lanza

New member
ארז

לדעתי אתה טועה... כמו שכבר אמרו לך כאן יש מקרים בהם עושים החייאה במהלך פינוי (גם לי יצא מקרה כזה). חוץ משהו הרבה יותר נפוץ ורלוונתי, אמבולנס שמגיע להחייאה והצוות הוא 2 אנשים.ואם זאת החייאה ממושכת? אז יש הפסקות בעיסויים ויש קצב לא סדיר של עיסויים כי 2 המטפלים מתעיפיים. והמכשיר בא למנוע זאת. יום טוב. לנץ.

Nייט

New member
אתם לא חושבים שבבית חולים יש יתר

אמצעים להציל את החיים של הבן אדם?

קבאבי

New member
../images/Emo2.gif

אמממ ארז.. לגבי התגובה שלך.. הדוגמא הכי טובה שלי הייתה לפני חודש בערך.. הנט"ן היה תפוס ולבן יצא להחייאה... כמובן שלא יכל לקבוע מוות אז המשיכו את ההחייאה בזמן הפינוי.. עד להגעה לסורוקה.. בנוסף.. צויינו גם היתרונות המוכחים של אופן ואיכות העיסוי.. צריך רק לקוות שבזמנים כלכליים יותר טובים של המדינה.. היא תסבסד את המכשיר.. אולי רק לאט"ן / נט"ן ..

מה?? פיניתם בזמן החייאה??

טוב, אני לא יודע איך זה באיזורים שונים, אבל בשרון לבן לא מפנה אף פעם מחוסר הכרה בזמן החייאה... לפי מה שהבנתי המצב הכי גרוע שבו הלבן מפנה זה חולה מונשם...

נגב 15

New member
מפנים עם לבן רק כשזה Ex פשוט לבן

לא יכול לקבוע מוות לכן חייבים להמשיך את ההחייאה בזמן הנסיעה...זה קורה יחסית הרבה בב"ש לפי מה שהבנתי...

orend123

New member
בארה"ב זו דרך הפעולה

בהרבה מדינות בארה"ב זו דרך הפעולה- ממשיכים החייאה גם בזמן פינוי עד הגעה לבי"ח, שם יוחלט אם "להכריז" או להמשיך החייאה. במצבים שאין נט"ן פנוי עדיף לקחת צ'אנס ולפנות תוך כדי החייאה מאשר לחכות אורך זמן לא ידוע עד שיתפנה נט"ן, וזו דרך הפעולה שמתחילה להתעורר במד"א לאחרונה.

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif בארה"ב אין רופאים על אמב'

ממשיכים לעשות החייאה עד שרופא רואה את המטופל. במקרה שלהם - בבית החולים. אז עד לביה"ח, עושים החייאה.

נגב 15

New member
כמה דברים

כל מדינה ומדינה בארה"ב יש לה פרוטוקולים משלה, ד"א אנחנו משתמשים בפרוטוקולים שהם כמעט זהים לאלו של מדינת ורג'יניה (תקנו אותי אם אני טועה) שבה המציאו את ה EMS... חוץ מזה שברוב המדינות בארה"ב אם לא בכולן פראמדיק יכול לקבוע מוות טלפונית...

Gs17

New member
לקבוע מוות בטלפון../images/Emo35.gif

טוב נו, ארה"ב...

Gs17

New member
אם תוכל להביא לי קישור לעניין הזה

אני אודה לך כי לי אישית זה נשמע הזוי מידי. איך הוא יכול לקבוע מוות בטלפון
תחשוב על כל הקטע המוסרי פה. לקבוע מוות בטלפון
פאק המשפחה בהיסטריה והוא קובע מוות בטלפון
אשמח לכל קישור בנושא

למעלה