מכשיר הTORQ - סקירה קטנה

Mihfir

New member
מכשיר הTORQ - סקירה קטנה

אהלן, אני קורא מתמיד בפורום, אני שמח לראות שיש קהילה איכותית ורצינית על הPPC. אם אתם זוכרים אותי, זה אני שבניתי את התוכנה למתכונים, ופרסמתי אותה פה לפני כמה חודשים בערך. רציתי קצת לספר לכם על המכשיר TORQ, לאחרונה הוא חזר מתיקון, לאחר חצי שנה של שימוש שוטף במכשיר. אני משווא אותו לI-MATE JAM ולQTEK 1010 שהיו לי בעבר. אז ככה:
מראה חיצוני הTORQ מכשיר בעל מראה משוכלל ויפה ( שזה לפי דעתי אחד הדברים היותר מושכים אצלו, כנראה זאת אחת הסיבות שרכשתי אותו בין היתר ), כפתורים כסופים. אהבתי במיוחד את החור להרחבת הזיכרון של המכשיר, שילבו את זה טוב. --ציון: 8 - היה אפשר להכניס עוד קצת אלמנטים, אבל עדיין עיצוב מרהיב.
מצלמה אני לא יודע מה איתכם, אבל אחד הדברים החשובים אצלי במכשיר זה שתיהיה לו מצלמה איכותית, לא פעם הייתי צריך לצלם משהו בדחיפות ומיד הוצאתי את הPPC שלי מהכיס וצילמתי.. למרות שזה קורה לעיתים רחוקות יחסית, עדיין אני מצפה שתיהיה מצלמה איכותית. המצלמה של הTORQ זאת מצלמה 2.8 מגה פיקסל עם פלאש בחוזק בינוני. המצלמה יודעת לצלם אך ורק בתנאי אור, שיש הרבה מאוד אור, ניסיתי לצלם מישהיא בסביבות השעה 4 כשהשמים היו מעט כהים, עם תאורת איצטדיון כדורגל ליד, ולא ראו כלום, אבל ממש כלום, הפלאש ממש לא עוזר, כאילו הוא סתם עושה פלאש. פעם אחת השוואתי את המצלמה שלי למכשיר NOKIA 6280 בתוך מערה, הנוקיה פשוט ז*** את המצלמה שלי, בתנאי חושך מוחלטים הנוקיה צילם יותר טוב מאשר מה שאני צילמתי בתנאי אור של סטודיו - מאוד חבל ומאכזב.. --ציון: 2 - מצלמה פשוט גרועה.
הרחבת זיכרון כמו תמיד, אם קונים PPC חייבים לקנות גם כטיס הרחבה טוב, הרי אי-אפשר להסתפק ב128 MB זיכרון פנימי. לאחר שקניתי כרטיס הרחבה 1 GB של SD, התקנתי עליו תוכנת GPS כלשהיא, וניסיתי לנסוע לי ברכב עם הGPS. אסון!! - מה לא קרה לי בדרך... המכשיר נתקע לי לפחות 6 פעמים, המכשיר פשוט לא יודע לעבוד עם כרטיסי זכרון חיצוניים, הוא ניהיה איטי בטירוף, אי-אפשר להריץ תוכנות.. מה זה שווה בכלל.. לאחר הפעם הראשונה שהוא נתקע, הייתי צריך לעצור בשולי הכביש על מנת לעשות לו ריסטרט, ברוב חוכמתי לא הסתכלתי על המפה לפני שנסעתי.. והצטערתי על זה מאוד.. לאחר 5 דקות ( אם לא יותר ) של המתנה עד שהוא ייטען, הייתי מוכן לחזור לדרכי... אחרי שהוא נתקע לי בפעם השלישית, נמאס לי, והעדפתי לנסוע בלעדיו ולא לבזבז את העצבים שלי על לעצור כל כמה דקות בשביל לעשות לו ריסטרט. --ציון: 4 - עבודה גרוע עם כרטיסי זיכרון חיצוניים..
מהירות המכשיר סה"כ אין לו ביצועים כאלה גדולים יחסית למעבד ה400 MHZ שלו, אבל בכל זאת, לא הרגשתי שום מהירות מיוחדת במכשיר. כמובן! מרוב טיפשותי חשבתי לנסות שוב פעם משהו של סמסונג ( טעות! ), המעבד של המכשיר הוא מעבד של סמסונג, לא ידעתי שגם בזה הם גרועים ( Samsung S3C2440 400MHz ). המכשיר פועל טוב כאשר אין לו כרטיס זיכרון נוסף.. --ציון: 6 - מהירות סבירה, יחסית ללא כרטיס הרחבה.
BT,WiFi לא יצא לי להתנסות הרבה עם הBT של המכשיר, או עם הWiFi של המכשיר, אבל אני לא אגיד שלא ניסיתי להכנס לאינטרנט של אנשים אחרים :).. דבר מהנה. בכל מקרה, כמובן שניסיתי את הBT עם האוזנייה שלי, ומצאתי שהכל סביר, קצת יש מדי פעם בעיות, אבל ממש לעיתים רחוקות - אני לא יודע אם זאת הייתה הבעיה באוזנייה או במכשיר. הממשק של המערכת הפעלה דיי לא נוח לעבודה עם BT, אבל אפשר להתגבר.. הWiFi עובד גם סבבה, הסריקה דיי מהירה, וכל הכבוד למכשיר :). --ציון: 7 - לא אני לא קמצן, פשוט ראיתי דברים יותר טובים.
המסך המסך גדול יחסית ( 2.8 אינץ' ) רזולוצייה 240x320.. מסך חמוד, יש לו זוויות לא רעות, אחלה תאורה,אחלה צבעים. עכשיו, אני לא יודע ממש איך קוראים לזה, אבל יש את הצ'יפ שאחראי לקריאה של המגע של המסך... במכשיר הזה, הצ'יפ הזה נדפק מאוד מהר, וכאשר הוא נדפק, הוא נדפק כמו שצריך.. כאשר לחצתי על ספרה 4 הוא לחץ לי על 5.. ניסיתי לעבור את הטסטים של המכשיר כמה פעמים ושום דבר לא הצליח. --ציון: 7 - מסך בסדר גמור, אין לי מה להגיד עליו, רק שיהיה קצת יותר עמיד.
הרמקול רמקול לא משהו... כמובן כמו שאתם רואים במהלך הביקורת המכשיר לא מראה נקודות טובות מדי, גם פה הם פישלו. הרמקול חלש למדי, אני מצפה ממכשיר כזה, שהרמקול יהיה לפחות חזק, שישמעו אותו באוטו למרות כל הרעשים של הרוח. הספיקר, כאשר אני בשיחה ואני מפעיל את הספיקר, הרמקול ממש מפשל, ישנו צליל שמתנגן כאשר אני מפעיל בשיחה את הספיקר, שומעים כל מני "זזז..זזז", ורואים שהרמקול פשוט מפשל בגדול.. גם כאשר אני מדבר בספיקר בקושי שומעים משהו... וחבל.
--ציון: 4 - הם ממש צריכים לעבוד על הקטע הזה. אמממ... אני לא יודע מה להוסיף עוד, אני חייב להתחיל לסיים כבר נגמר לי הזמן, ואני רוצה עוד לנוח היום :), אם היו לי עוד דברים להוסיף אני אדאג לעדכן אותכם. סיכום: אני בן אדם שרוצה תמורה לכסף ( כמו כל אדם אחר ), הTORQ ממש לא מספק את התמורה עבור הסכום כסף ששילמתי עבורו. מהPPC שלי אני מצפה שתיהיה לו מצלמה טובה ( אני לא מדברת על סופר מצלמה, אבל שתיהיה טובה ).. שהרמקול יהיה סביר ויוכלו לשמוע, עבודה אובסולוטית עם כרטיסי הרחבה. אין ספק שהTORQ לא מספק כלום, ואני אומר
לא
לקנות את המכשיר הזה... אני עכשיו בדרך להחליף אותו למכשיר אחר, אם אתם מכירים מכשירים אחרים טובים, אני אשמח לשמוע!!. להתראות.

AYELET1

New member
היי. אני זוכרת את התוכנה למתכונים

שכתבת עפ"י בקשתי (אאל"ט) אבל מעולם לא ראיתי שפרסמת אותה כאן... היכן היא?

Mihfir

New member
אני זוכר שפרסמתי פה.

או שהתבלבלתי עם פורום אחר... בכל מקרה, אני עכשיו עובד על גרסא שנייה לתוכנה עם תיקוני באגים, אעלה זאת בעוד כמה ימים לפורום.

AYELET1

New member
אולי בכל זאת תעלה בינתיים את גרסה א

אחת? (לפני שתשכח אותנו שוב
) סקרנית לראות...

למעלה