מכשירי אדים

ligo

New member
מכשירי אדים

מה ההבדלים בין מכשיר אדים קר לחם? (חוץ מזה שאחד קר והשני חם...) האם הם משמשים לצרכים שונים? קר לקיץ וחם לחורף, או שאין קשר? לנו יש מכשיר אדים קרים של קאז, ואחות של בעלי שאלה אם אנחנו צריכים מכשיר אדים חם שיש לה. אז כדי לדעת אם אנחנו צריכים אני צריכה את יעוץ הפורום. ואם כבר פתחתי הודעה- נושא מטפלת: לכל האמהות שלוקחות את הסבתא או כל בן/ת משפחה אחר/ת כמטפל/ת- אתן עושות את זה בתשלום? כמה מקובל בערך לתת? כעקרון אמא שלי לא עובדת וחברה המליצה לי לא להכניס את מאי לגן (כשאתחיל לעבוד) אלא להשאיר אותה אצל אמא שלי (שתשמח נורא). אז אני אשמח לשמוע דעות נוספות. ושיהיה סופ"ש נעים וסתם התחשק לי לצרף תמונה (כמה נחמד שיש חברים עם מצלמה דיגיטלית)

בקר טוב לך יקירתי,

לנו יש מכשיר אדים קרים ואנחנו משתמשים בו גם בחורף וגם בקיץ. עכשיו, כשאלה חולה (הקאות, שילשולים, שיעולים ונזלות) זה בהחלט משפר את היכולת שלה לנשום טוב יותר בלילה, גם יש מין תחושה כזו שהאוויר "נקי ורענן". את האמת, לא זוכרת מה ההבדל ולמה ממליצים על אדים קרים, יודעת רק שלנו זה מצויין. בקשר למטפלת. אנחנו "משפחה מרובת מטפלות". ביום א´ כשאני עובדת, חמותי שומרת עליה. אני יוצאת בשבע, היא מגיעה בשמונה ונשארת עד שלש (אני מגיעה בערך בשתיים). ביום ב´, אמא שלי שומרת על אלה. היא גם מגיעה בשמונה, אני חוזרת בסביבות שלש-ארבע. אמא שלי נשארת איתנו עד הערב, כדי שאוכל לסדר את הבית, לנוח קצת, לעבוד. היא גם מטיילת עם אלה, עושה לה אמבטיה. בדר"כ הולכת בסביבות שמונה בערב. אחותי שומרת עליה ביום ה´, יום בו אני לומדת. היא מגיעה בתשע בבקר והולכת כשאני חוזרת בסביבות שבע בערב... יום ארוך וקשה. אני משלמת לאחותי כי היא סטודנטית שצריכה כסף... אני משלמת לה 200-250 ש"ח ליום כזה (כך היא החליטה, היא אמרה שהיא לא רוצה שנשלם לה לפי שעה כי זה עושק), וגם מצ´פרת אותה מדי פעם בכל מיני דברים קטנים. לסבתות אני לא משלמת כי הן אמרו שזו העזרה שהן יכולות לתת וזה הכייף שלהן. בינתיים הסידור הזה עובד אצלנו מצויין. אני לא רציתי להכניס את אלה לגן בגיל הזה ובעיני זה אידאלי. אני גם שמחה שזה לא מישהו אחד ששומר עליה אלא אנשים שונים... אני בעד אמא בתנאי ש : לא חשובה רק השמחה שלה אלא גם שלך... אם את בטוחה שזה מה שטוב ונכון למאי, אם את יודעת שלא יהיו יותר מידי ויכוחים בקשר לאוכל ולאין ומה וכמה ומתי - אלא יעשו מה שאת מבקשת פחות או יותר. סופ"ש מצויין...

אנחנו משתמשים באדים קרים.

אין לי מושג לאיזו מטרה משתמשים באדים חמים. אני מפעילה את מכשיר האדים בכל לילה, זה מרענן את האויר בחדר וזיו נושם טוב יותר. אולי מכשיר אדים חמים משמש במקום אמבטיה חמה כשהאף סתום....אבל לכולם יש אמבטיה, נכון? לשאלתך לגבי מטפלת, אם את מסתדרת עם אמא שלך ואין לכן בעיות תקשורת, זה הסידור הטוב ביותר לתינוק אחרי אמא. אם היא לא עובדת ותעזור לך על בסיס קבוע, בהחלט מקובל לשלם.

לגבי הטיפול במאי ע"י הסבתא

לדעתי עדיף בתשלום. לא יודעת מה מקובל או לא, כי אצלנו העזרה היא אחת לחודש-חודשיים אם ענבל חולה אחת הסבתות או שתיהן נותנות כתף. אני לא יודעת איך היחסים שלך עם אמא שלך ביחס למאי, אני יכולה לומר שאמא שלי וגם חמותי יכולות לפעמים לשגע אותי, וזה לא מכוונה רעה חלילה. כל אחת עם השגעונות שלה: תעשי ככה, אל תעשי ככה. אם אחת מהן היתה שומרת על ענבל באופן קבוע, אני בטוחה שהיו חיכוכים וחילוקי דעות. מכיוון שהיא במשפחתון אם יש לי הערות לגננת אני יכולה לומר לה ואנחנו מדברות על זה ומבינות אחת את השניה. אם אחת הסבתות היתה שומרת על ענבל הייתי מעדיפה שזה יהיה בתשלום (אפילו סימלי) ע"מ שלא ארגיש כל הזמן שאני חייבת לה (גם אם היא לא תתן לי הרגשה כזו אני ארגיש ככה, זו אני
) ולא ארגיש בנוח להעיר אם יש לי הערות. לגבי מכשיר האדים, אין לי נסיון... רחל

shiranShik

New member
מה פתאום לשלם לאמא?

נשמע לי מוזר לשלם לאמא. תיאורטית: אם תשמרי על הילדים של אחותך/אחיך תצפי לתשלום? אם כן, אז כנראה שאת צריכה גם לשלם לאמך, אולי זה מקובל אצלכם במשפחה או משהו, וזה בסדר. אבל אם לא, אז ממש לא נשמע לי הרעיון. הכי חשוב, זה לנסות להעריך למה את חושבת שהיא מצפה.ואכן חשובים מאוד היחסים ביניכם. וכדי להימנע מאי-נעימויות, הייתי נותנת לה כסף ביד (סכום דומה לזה שהיית משלמת למטפלת), ואז תדעי למה אמך מצפה: או שהיא תיקח את כסף, או שהיא תחזיר לך חלק מהכסף, או שהיא תדחה את התשלום בשאט נפש. ואז תוכלי לקנות לה מתנות בהמשך או משהו כזה, במקום התשלום. בהצלחה...

ligo

New member
אז אתמול שאלתי את אמא שלי אם

היא תסכים לשמור על מאי כשאני אעבוד, וכמובן שהיתה התלהבות. כשהיא שמעה שאני מציעה לה תשלום היא צחקה עליי, אבל אמרתי לה שאני במילא הייתי משלמת את זה למטפלת, אז ככה היא תהנה מהכסף וממאי ואני אדע שמאי מקבלת טיפול אישי ואוהב יותר מכל מטפלת. אנחנו עוד נגיע לשלב של הכסף ברצינות בעתיד, כשזה יהיה רלבנטי. ואם זו היתה אמא של יובל, לא הייתי מרגישה נוח להעיר לה כי היא נורא פגיעה. לאמא שלי יותר קל לי להעיר והיא גם שואלת כל דבר שאני עושה ומבינה את השיטות שלי. אז למרות שהיא גידלה 5 ילדים ועשתה את זה אחרת ממני, אין לה בעיה "ללמוד" מהניסיון הדל שלי שבא מעיקר מספרים ומכאן. אז אני מאמינה שלא יהיו חיכוכים.עכשיו רק צריך למצוא עבודה...

יקירתי - מכיון שחגית וריצ´י ענו לך

בדיוק את מה שרצתי לכתוב לך, ואני קוראת ששוחחת עם אמא שלך, אין לי מה להוסיף. לפי דעתי, כדאי לך לשלם. נכון שהיא עושה זאת בכיף והטיפול לא יהיה פחות טוב אם לא תשלמי, אבל ככה יהיה לה "דמי כיס" עבורה. ואם היא בכלל מאותן סבתות משוגעות, היא תרוץ ותקנה למאי בגדים עם המשכורת שלה ממך...

ligo

New member
כן, היא מהסבתות האלה...

כדי לשכנע אותה לקחת כסף נגיד לה שתסגור למאי תוכנית חיסכון ואז בכלל נרויח והיא גם תהיה מרוצה

אם התשלום יעשה לך הרגשה טובה, אז

לכי על זה. סך הכל מה שחשוב זה שאת סומכת על אמא שלך במאת האחוזים טשמאי תהיה בידיים טובות ואוהבות. זה שווה הכל. לגבי אדים - לנו יש אדים קרים בבית. לפי המלצה של הרופאים מהפגיה. אני מפעילה את המכשיר כל זמן שגיא בחדר. להגיד לך שזה עוזר, אין לי מושג. אני לא מרגישה כלום. בנוסף אני מטפטפת על הפינה של המיטה של גיא טיפות לוונדר ואקליפטוס. מאוד מקל על הנשימה. אני יודעת שאקליפטוס אסור מתחת לגיל שנה אבל התחלתי עם זה מזמן, עוד לפני שידעתי על האיסור ולא קרה כלום, חמסה חמסה חמסה. אז המשכתי עם זה. בהצלחה במציאת העבודה...

shiranShik

New member
כמה טיפות לוונדר?

ואני מניחה שאת שמה את זה בפינה הקרובה לראש? ואגב, זה לא עושה כתמים?

למעלה