מכרים מ-Dunajska Streda סלובקיה

חוה3

Member
תודה לאה../images/Emo45.gif ויש לי הרגשה שמצאתי

משהו. בדפי עד מצאתי דף שהפרטים בו כנראה לא ממש מדוייקים. מדובר בלאיוש יליד 1800?? שהיה נשוי למרים לבית פוזנר?? (יש לי הרגשה שהיה צריך להיות ווזנר). לאיוש היה בנם של שמעון פישר ואסתר.

בדקי ב"זכוכית מגדלת" ודקדקי בכך

אם זה הוא ואולי נולד ב 1900? הצליבי עם השמות שיש לך. והם הרי רבים מאד. התגליות שלי עם משפחת סבתי היו בעיקר "מההרגשות" האלו! הצלבתי, קראתי מאות פעמים, בהפסקות מפעם לפעם1 כי נכנסים לשגרה ורעיון חדש אינו מגיע. אני זוכרת שעם כמה שמות התעכבתי המון זמן, בגלל טעויות של המעידים, שרצו להעיד ולא כ"כ ידעו פרטים. הקריאה בהפסקות וכל פעם עם רעיון אולי אחר הניבו תוצאות. לעיתים באמת נעזרתי בזכוכית מגדלת, לנסות לפענח כתב יד לא ברור כל כך. וטליה אכן צדקה, איצטדיון רמת גן יספיק לכם? שבת שלום, לאה

חוה3

Member
עוד פרט שמתחבר לי

יש ברשותי את תעודת הנישואין של לאיוש ומריה (מרישקה )לבית ווזנר. הוא אכן נולד בשנת 1899 ע"פ התעודה ושם אביו היה שמעון אבל יש לי בעיה עם שם האם. בדף עד רשום ששם האם אסתר ואלו בתעודת הנישואין רשום ששם האם נטי. מכיוון שבשמות ההונגריים אף פעם אי אפשר לדעת , נשאר לברר את הנתון הזה.

את הרי בקיאה כ"כ בסבך השמות

ההונגריים, אולי מן הסתם אותה אסתר (בשמה היהודי) היא נטי (בשמה הונגרי)?ואת הרי יודעת לברר שם שם בהונגריה! יש לך איך לברר את הנתונים מעבר ל"דפי עד"? ראי איך 1800 הוא בעצם 1899 ויכול להיחשב כ 1900. כתב היד המחובר של בני הדור הקודם לנו מגלה הרבה פעמים בעיות בזיהוי האנשים. חלק גדול מהמחקר שלנו היא "עבודת הבילוש" וזה החלק הכל כך מרתק. לאה

למעלה