מכרים מ-Dunajska Streda סלובקיה

ט ל ו ש6

New member
מכרים מ-Dunajska Streda סלובקיה

שלום רב אמי ז"ל נולדה ב - Dunajska StredA שבסלובקיה ב-1929 וחייתה יחד עם משפחתה בעיירה זו עד 1944 בה נלקחו לאושוויץ. אני חוקר הנושא ומחפש מסמכים כלשהם המעידים על כך שחיה במקום זה. פנייתי לעיריית Dunajska Streda בבקשה לקבל תעוד כלשהו לא זכו אפילו למענה מצידם אשמח לכל רעיון/עצה כיצד אני יכול למציאת מסמכים אלו. בתודה

bilen

New member
כשתגיע חוה3 שמייצגת את העיר

הזו בפורום
היא תוכל לסייע לך. היא מכירה את החומרים הרלבנטיים ויתכן שאפילו תוכל לתת לך תשובות נקודתיות. זאת עיר שמתועדת להפליא ויוצאי העיר משקיעים הרבה בשימור. בהצלחה !

חוה3

Member
אני כאן../images/Emo6.gif, ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

משפחתה של סבתי מהעיירה הזאת. אשמח אם תוכלי לפרט את שמות בני המשפחה שאת מחפשת (שמות פרטיים ומשפחות) ואז אוכל לסייע. חוה

חוה3

Member
תוספת..

במידה ויש לך תאריך לידה מדוייק של אמך אתה (את? -לפי הכרטיס האישי את...) יכול לפנות לשגרירות סלובקיה בתל-אביב ולקבוע פגישה עם הגב' (היא דוברת עברית). היא עוזרת למלא את הטופס המתאים על מנת להזמין את התעודה. סבלנות, לוקח המון זמן עד לקביעת פגישה ועוד הרבה יותר זמן עד לקבלת התעודות. אבי מחכה כבר למעלה מארבעה חודשים להגעת תעודות משם. הטלפון:03-5440066. כתובת: ז'בוטינסקי 37 ת"א.

ilanab56

New member
לחוה, אנא עצתך, ../images/Emo101.gif

אני חוקרת את הפרטים כפי שרשמתי למטה. מדובר באזור שהיה שייך לסלובקיה אבל עכשיו בתחום אוקראינה (קרוב למרמרוש סיגט ). האם לדעתך בנושא פרטים כמו תעודת לידה יש מקום לפנות לשגרירות סלובקיה או שבמקרה כפי שתארתי צריך לפנות לשגרירות אוקראינה? בתודה על התייחסותך, בברכה, אילנה

חוה3

Member
לדעתי הכי טוב לפנות לשגרירות

הסלובקית כרגע ופשוט לשאול את האחראית שם. היא כבר תדע להגיד אם את יכולה להזמין מהם או לא . במידה ותקבלי תשובה שלילית את תמיד יכולה לפנות לאוקראינה. שם אין לי נסיון עם הזמנת תעודות. בהצלחה!

ט ל ו ש6

New member
בקשה

שלום חוה זה אני - גבר (השם טלוש6 הוא השם של בתי..) שם המשפחה של אמי ז"ל - fisher (סבה היה רב העיירה) ברשותי כמובן שמות כל בני המשפחה לרבות הרחוב בו גרו (hal)אבל בכדי לשמור על פרטיותה אני אחוש יותר בנוח להעביר את שמותיהם הפרטיים אליך באם תוכלי/תסכימי לתת לי את כתובת האימייל שלך (אני מקווה שזה מקובל - אם לא -התנצלותי) כמו כן ברשותי תעודת הלידה של אמי אבל אני מחפש תעודות נוספות שיעידו על מגוריה בעיירה תודה

חוה3

Member
בבקשה, אתה יכול לשלוח לי מסר

לחץ על שם המשתמש שלי חוה3 (בצמוד להודעה שלי). יפתח כרטיס ובצד ימין שלו ישנה מעטפה. אם תלחץ עליה תוכל לשלוח לי מסר עם כל הפרטים. אני בנתיים מתחילה לחפש. חוה

חוה3

Member
מצאתי פישר ואני מחכה בנתיים

לשמות. בנוסף בעץ המשפחה שלי אחיו של סבא רבא שלי מאיר הלוי ווזנר היה נתן יונה יעקב ווזנר. אשתו של נתן הייתה ינקה חנה לבית פישר (נולדה ב- 26.5.1897 ונספתה באושוויץ יחד עם בעלה ושניים מילדיהם.

ט ל ו ש6

New member
שלום

חוה מאוד התרגשתי לקרוא את תשובתך אני שולח לך באופן שהסברת לי תשובה מפורטת יותר אבל בהחלט השמות שציינת מוכרים לי

חוה3

Member
שלחתי לך מסר עם תשובה

אתה יכול לראות את ההודעות בצד שמאל בפס התכלת בראש ההודעות. לחץ על שמך שם ותפתח תיבת ההודעות.

חוה3

Member
מקווה שהצלחת לפתוח את המסרים

שלי. במידה ולא ,אנא רשום כאן ואנסה להעביר לך בדרך אחרת. לא ציינת את שם סבא רבא שלך במסר . האם הוא טמון בדונסקה סטרדה? להלן השמות מן המצבות השייכים למשפחות פישר מהעיירה: פישר איציק שם האם סורל. פישר איציק. פישר דוד צבי. פישר משה גבריאל, שם אביו דוד , שם אמו רייזל. פישר. פישר סיסל שם אביה איציק ליב. פישר וולף שם אמו אסתר. פישר הרש שם אביו קארל שם אמו פראדל. פישר יצחק ליב שם אמו מלכה. פישר בריינדל. פישר גבריאל שם אמו לאה. פישר ברוך שם אמו שרה. פישר מענדעל הרש שם אמו חיילה'. פישר יעקב, שם אמו אסתר. פישר משה שם אמו לאה. פישר לאה , שם אמה בלימעל שם בעלה יעקב. פישר גיטל, שם אמה שפרינצע שם בעלה מענדל הרש. פישר אסתר שם אמה לאה שם בעלה איציק ליב. פישר פינחס שם אמו חיילה'. פישר איציק ליב שם אמו רחל. פישר אסתרל שם אמה פרודש שם בעלה פנחס. פישר יעקב קופל שם אמו מלכה. פישר פרומט שם אמה שרה שם אביה משה. פישר פראדל שם אביה וויס, שם אמה לאה שם בעלה שמחה. פישר פרודש שם אמה גטלר שם בעלה קופל.

חוה3

Member
המשך

פישר הרש שם אמו בילה. פישר שמחה שם האב יצחק שם הבעל מנדל. פישר גננדל שם אמה שינדל שם בעלה אשר. פישר רבקה שם אביה יוסף בנדק שם אמה ריזל שם בעלה שמחה. פישר אסתר שם אמה אידל שם בעלה שמחה. פישר שרה שם אמה רחל שם בעלה הרש. פישר שמחה שם האם לאה. פישר דוד שם האב שמחה שם אמו פראדל. ויש עוד.

חוה3

Member
עוד

פישר שימל שם האב משה שם האם סיסל. פישר אשר שם האם סיסל. פישר מנדל שם האם רוחמה . פישר משה שם האם מלכה. פישר יוסף שם האב בער שם האם רוחמה. פישר שמחה שם האב משה שם האם סיסל. פישר משה שם האב משה שם האם סיסל.

חוה3

Member
ועוד פישר אצלי באילן המשפחתי

מדונסקה סטרדה. פישר לאיוש יליד 23.11.1898 שהיה נשוי למרישקה לבית ווזנר ילידת 17.3.1904. שניהם נספו באושוויץ עם שני ילדיהם: יוסי יליד 1932 ומריקה ילידת 1938. ועוד פישר... לא ממש בקשר ישיר אלי אבל קשורים למשפחת קראוס. גיזלה לבית פישר שהיתה נשואה למשה קראוס, שם אביה ווילאם שם אמא ברטה לבית שוורץ.

talia olav

New member
חווה, בקצב הזה תצטרכי לשכור את

אצטדיון רמת גן למפגש המשפחתי הבא
.

חוה3

Member
עדיין אין חיבור, אבל משפחת ווזנר

בהחלט יכולה למלא את איצטדיון רמת גן
. השבט הוא ענק (למרות שכמעט מאה איש מתוכו נספו) ואת רובו אני לא מכירה בגלל הבדלי תרבות
. מי יודע אולי באחד הימים המפגש יוכל להתגשם. תודה טליה

למעלה