מכפלת במכנסיים

מכפלת במכנסיים

סליחה על הבורות, אבל, איך עושים מכפלת פשוטה במכנסיים, ללא מכונה...? אם אפשר אשמח להסבר ברור ומדוייק, תודה!

אנסה להסביר לך ואם מישהי רוצה שתוסיף.

אני אוהבת עבודה מדוייקת ולכן עושה סימון לכל דבר את יכולנ לדלג על מה שנראה לך מיותר: 1) את מודדת כמה בד את צריכה להוריד כדי לקבל את האורך הרצוי ומסמנת בגיר או טוש בד שנמחק לאורך כל הרגלית- כמובן מודדת מלמטה לקו ולא מלמעלה. 2) לא גוזרת!!!! מהקו שסימנת מודדת 3 או 4 ס"מ כלפי מטה( לכיוון סיומת המכנס). בד עבה אני לוקחת 3, דק אפשר 4 מסמנת את הקו החדש וגוזרת.( יוצא לך אורך רצוי + 3/4 ס"מ למכפלת.) 3) גוזרת. מכפלת או 2 ס"מ *2 או 1 ס"מ ואחר כך 2 ס"מ ומגהצת כל שלב . 4) תופרת תך נסתר. בהצלחה :) מקווה שעניתי לך אם יש למישהי הערות הארות .....

תודה רבה

נראה לי שאצליח מכל ההסברים, בעז"ה, וגם אמא שלי תדגים לי נראה לי, כי אי אפשר פעם ראשונה בלי דוגמה, אז תודה רבה ושנה טובה :)

להלן הוראות למכפלת בנוסך לבנייה

תחילה יש למדוד את המכנס ולסמן את האורך אם אין בעייה של אי שויון ברגליים יש לסמן רק רגל אחת . ולאחר מכן יש לקפל את המכנס קפל קדמי מול קפל קדמי ומאחור לקפל כשני אצבעות מכל צד פנימה . לישר את המכנס ואפילו לגהץ אם הוא מקומט.לאחר שצד אחד מונח על משנהו יש להשאיר בד לקיפול לפי צורת הגימור של המכפלת אותה את רוצה ליצור .מקפלים ומהדקים עם סיכות , מגהצים תופרים במכונה או ביד . ושוב מגהצים .טיפ קטן כשבונים גזרת מכנס החלק האחורי קמור וארוך מעט מן הקדמי בשל מבנה כף הרגל אז אפשר לקחת את זה בחשבון גם בתפירת מכפלת זה מאיך את הרגל ומונח טוב יותר מקדימה. זו מכפלת על קצה המזלג

ח 0 ה

New member
אני לא מבינה למה במקום להסביר כל אחת מנדבת את

חברתה... אז ככה עושים מכפלת: את צריכה למדוד את אורך המכנסיים. (לא לסמן אחת ולפי זה את השניה אלא לסמן את שתי הרגליים כשאת מודדת- לפעמים הרגליים מגיעות לא שוות) ולכן להוריד 4 ס"מ מכל צד יגרום לרגל אחת שתהיה קצרה מדיי) אחרי הסימון גזרי את המכנס באופן כזה שאת משאירה מקום לקיפול מכפלת. קפלי וסמני עם סיכות. לגהץ. לתפור. לגהץ שוב. לא לשכוח לסמן מכפלת כשאת עם נעליים ולא יחפה כדי שלא יצא קצר מדיי. בהצלחה

אני חושבת שהסיבה שמכדררים אותה זה מפני שכבר

שאלו הרבה פעמים בפורום איך לתפור מכפלת וכבר ענו על זה אז יותר פשוט היה אם ההיתה קצת מחפשת אבל החג מתקרב ונשלח את לחמנו על פני המיים.

תודה רבה

ממש תודה על ההסבר, אני לא מתמצאת ממש בפורום לכן לא בדקתי אם כבר דובר על כך, אני חדשה פה וממש לא מבינה בתפירה, אז שוב תודה.... שנה טובה :)

למעלה