מכס על סכיני צלילה

waizman

New member
מכס על סכיני צלילה

אהלן חברים
אני וחברים מעוניינים להזמין כ 10 יחידות של סכיני צלילה. כולנו מדריכי צלילה או דייבמאסטרים.
כמה מכס ומע"מ (יש בכלל אם אנחנו אילתים?) יש על זה ואיזה אישורים אם בכלל נצטרך להציג?

תודה
עומר

ספוקי

New member
אני חושב שעיקר הבעיה היא עם הכמות

לא יודע מבחינת חוקי המכס, המע"מ ואם מותר להכניס "כלי נשק" כאלו לארץ, אבל אני מאמין שעיקר הבעיה שלך פה תהיה עם הכמות. בהחלט יכול להיות שיגדירו כמות של 10 יחידות בתור כמות מסחרית, ואז החוקים שונים לחלוטין.
לא ברור לי מדוע אתם רוצים להזמין סכינים דווקא מחו"ל, אבל במקרה הזה אולי עדיף לפרק את ההזמנה ולא להזמין יותר מיחידה או שתיים ביחד.
אם אתם לא בטוחים, תקבעו ביניכם שתזמינו כרגע שני סכינים ותראו אם זה מגיע בשלום או לא. אם זה נתקע ולא מוכנים לשחרר את זה מהמכס: שכל העשרה יתרמו כל אחד כמה שקלים בשביל לכסות את העלות. אם הכל עובר כמו שצריך, תזמינו עוד חבילה עם 2-3 יחידות ואחרי שהיא תגיע תזמינו עוד אחת וכך הלאה...
מצד שני, אני בכלל משתמש בסכין סטייקים. קיצרתי את הלהב לאורך של כ-5 ס"מ בערך, תפרתי נדן מחתיכה של חגורת משקולות, והיא כבר מחזיקה לי (טפו טפו טפו) כבר כמה שנים. ברגע שהיא תישבר מהחלודה, ניקח סכין אחר ונחתוך גם אותו.

waizman

New member
ומה החוק אומר?

נראה לי שבעה או שמונה סכינים אפשרי להחליק, והבנתי שאם זה לצורך מקצועי (שוב, כולנו מקצועני צלילה) אז אין בעיה של ייבוא "כלי נשק".
השאלה כמה מכס יכולים לקחת לי? תחת איזה קטגוריה זה נופל?
תודה

niry26

New member
הזמנתי סכין, אבל אחד

הגיע לארץ ללא בעיות, אספתי בדואר כמו כל פריט שהזמנתי עד היום.
10 יחידות זה גבולי. אולי יעבור ואולי לא.
תלוי אילו סכינים ומה המחיר שלהם.
צריך לבדוק מה מחיר המשלוח ולפיו להחליט אם ואיך לפצל.

bkeilat

New member
לגבי אילתיים

על משלוחים מחו"ל יחייבו אותך על מע"מ ומכס אם החבילה עולה יותר מ-$100 בערך, כולל משלוח. אין פטור ממע"מ על רכישות מחוץ לאילת, בדיוק כמו מה שאתה קונה באינטרנט מתל אביב. אם יש לאחד המקצוענים תיק מע"מ באילת תעשה את הייבוא על שמו ותקבלו חזרה את המע"מ ויש אפילו סיכוי שלא יחייבו אותו אם ממילא יש לו תיק. אבל מכס כן או מס קניה כן, אם יש.

אם הייבוא יעבור את ה$500 הם יכולים לדרוש רשימון ייבוא במיוחד אם אתב מתעקש שמדובר בייבוא מקצועי (=מסחרי). אז אתה משלם לעמיל מכס - ייתנו לך בדואר מכס רשימת סוכנים לבחירה.

למעלה