מכס על מפרשים?

גיל ק

New member
מכס על מפרשים?

יש למישהו ידע האם על מפרשים חדשים יש מכס? ואם כן אז כמה? (הגיע הזמן לקחת הלוואה ולקנות מפרשים חדשים....)

grp

New member
למה לשלם מכס!!!

למה לא מפרשים כחול לבן. יש יותר מיצרן מפרשים אחד בארץ.(אני ספרתי שלושה)

גיל ק

New member
מידע זה חשוב

ואכן זה חלק מתהליך בדיקת מחירים ואיכות לפני קבלת החלטה. גם רכישה בארץ זו לא מילה גסה, הכל בכפוף לאמור לעיל...

easy swissa

New member
מפרשים כחול לבן

יש כמה מתפרות מפרשים בישראל, העומדות לרשותך ולרשות הקהל בשוטף כל השנה, בתיקונים, שירות ואחזקת המפרשים והציוד הנלווה. על מתפרה אחת אני יכול להעיד ולא באוביקטיביות... משקיעה ומושקעת במיטב הטכנולוגיה, תוכנות ומיכון מהמשוכללים בעולם, הרבה שנות ניסיון בתיכנון וייצור מפרשים, הרבה הישגים בתוצאות בתחרויות והרבה, הרבה לקוחות מרוצים. המחירים והאיכות של המפרשים מתוצרת כחול לבן מתחרים בכל מתפרה בעולם, ולראיה הספינות הזרות המגיעות לישראל לצורך ביצוע העבודות כאן. אם תרצה עוד המלצות, תפנה לכל אדם שתמצא על כל אחד מרציפי המרינות בישראל, או תפנה אלי במסר אישי וסליחה על הפרסומת הסמויה איזי

דאויד

New member
17% מע"מ + 100% כחול לבן

אין מכס על היבוא, מלבד 17% מע"מ. מאידך, מאחר וחשוב לפתח את תעשיית השייט והמסחר בישראל, כי מניסיון העולם - התעשייה היא זו שמפתחת את הענף, נראה לי שחשוב לעודד רכישה בארץ. אני מניח שכוחות השוק (איכות, מחיר) עושים בכל מקרה את שלהם, אך אם הקריטריונים דומים, רצוי להעדיף קנייה מקומית.

Alex33

New member
אכן חשוב לעודד ייצור מקומי, ומאידך

כמו בכל מוצר, הצרכן הנבון יבחון וישווה איכות , מחירים ומגוון ההעיצע העומד לרשותו. בלי להתייחס למי מהיצרנים המקומיים ( כדי לא לעשות פרסומת חיובית או שלילית למי מהם) אציין שבעידן האינטרנט והתקשורת חובקת עולם ,אפשר לבחון ולהעריך לא מעט מוצרים בלי לזוז מהבית , כולל מוצרים קצת "מסובכים" יותר כמו מפרשים לסירות. אבל כאן צריך ידע מדוייק של מה אתה רוצה ,הדרישות ובעיקר התמצאות בנתונים הטכניים והאופציות השונות.. למזמין יש לרוב דפי הסבר ושרטוטים מפורטים למדי באתרי היצרנים שמציגים בצורה ברורה נתונים אלה ,המגוון האיכותי, המגוון לפי סוג השייט ואת המידות הנדרושות ואיך מודדים אותם. למי שלא ידייק כאן, צריך לזכור שיהיה קשה ולא מעשי כלכלית להחזיר מפרש ליצרן לחו"ל לביצוע "תיקונים" במקרה של אי התאמה..זוהי מיגבלה רצינית למי שלא מבין בזה, לא רוצה לטרוח ולא מוכן לקחת סיכון מסויים.. מאידך, זה לא ממש מסובך לעשות הזמנה כזו אם יש קצת הבנה ורקע בסיסי,הכרת המושגים הטכניים באנגלית ובעיקר אם הסירה היא מדגם/תוצרת של החברות הידועות והמערך הוא סטנדרטי שלא עבר שינוי. לגבי הובלה, ניתן להביא מפרש מחו"ל עם כמטען אישי לאחר הזמנה מראש אצל היצרן בחו"ל על פי לו"ז מתוכנן מראש של הנסיעה הקרובה...( ביקור בתערוכת יאכטות לדוגמא..) ברור שלחברה גדולה בחו"ל יש מגוון גדול של יכולת ייצור, אולי גם מחירים אטרקטיביים. לא שהם משתדלים יותר מהיצרן המקומי, אלא שבאופן טבעי יצרן גדול מאד יכול להרשות לעצמו במגוון ובמחירים דברים שיצרן קטן יותר,גם אם איכותי ומשתדל, יתקשה לפעמים לעשות. רצוי גם להזמין מפרשים בחורף אז עושים "דילים" טובים יותר ומועדי אספקה קרובים יותר. אני מעריך שבאופן טבעי דבר זה נכון גם ליצרנים בארץ. ובניגוד לנאמר קודם על מספר יצרני מפרשים מקומיים ליאכטות ,אני מנסה למנות אותם ועם כל הכבוד והצניעות , אני לא מצליח לאחר האצבע הראשונה או השניה להמשיך לספור...הנתון הזה לא כל כך מציאותי למיטב ידיעתי,ועל כן גם אין בארץ תחרות אמיתית של "שוק חופשי".. נכון, יש עוד מספר אנשי מקצוע ותיקים וטובים בארץ בתחום זה אבל למיטב ידיעתי רובם עוסקים כיום בעיקר בייצור אביזרים וכיסויים,בתיקון ,או בייצור המוגבל בעיקר לסירות קטנות או מפרשים פשוטים. חלקם משמשים גם כאנשי תווך (לקיחת מידות , יעוץ,התאמה) בין הלקוח המקומי לבין יצרן בחו"ל. אז לסיכום, באמת רצוי לעודד ולתת עדיפות כשאפשר ל"יצרנים" המקומיים, בעיקר ש"הם" מעורבים בצורה מקיפה וחיובית בקידום השייט בארץ ולא רק מוכרים מוצרים מהמדף..(
מקווה שיצאתי בסדר "איתם"..
) מאידך אסור לעצום עיניים ולימנע לפחות מבדיקת כל האופציות האפשריות...כאשר ולמי שהן מתאימות.

דאויד

New member
יבוא אישי

גם אני נאלץ לרכוש מדי פעם מוצרים ביבוא אישי. לדוגמא: אני לא מצליח למצוא בארץ כפפות שייט עם אצבעות שלמות (ולא 3/4). אז אולי אחת החנויות תרים את הכפפה ותביא סופסוף לארץ כפפות טובות? Harken או Ronstan יתקבלו בברכה.

דאויד

New member
תודה ליבואן המקומי על הרמת הכפפה

בעקבות הטרוניה שלי כאן, על כך שאיני מצליח למצוא בחנויות בארץ כפפות שייט עם אצבעות שלמות (ולא 3/4), פנה אלי מנהל אחת החנויות (וחבר פעיל בפורום זה) והציע להביא במיוחד עבורי את הכפפות הרצויות (מסתבר שהביקוש להן בארץ נמוך). זה אמנם עניין קטן, אבל הוא מעיד על הכלל. אז, תודה על היחס והשירות הטובים לבקשה כ"כ ספציפית. עוד הוכחה לחשיבות עידוד הרכישה מסוחרים וייצרנים מקומיים. ובהזדמנות זאת, ברצוני לעודד את השימוש בארץ בכפפות השלמות (כמה מחברי צוות "נובה" מתעקשים להשתמש בכפפות השלמות שלי, באמתלות שונות, במקום בכפפות ה- 3/4 שלהם)

למעלה