מכס על הזמנה מחו"ל

oransh1988

New member
מכס על הזמנה מחו"ל

שלום,
מישהו יודע עד איזה סכום אפשר לבצע הזמנה מחו"ל מבלי שייגבה מכס? האם זה כולל את דמי המשלוח?
וכמה מכס לוקחים כשההזמנה עוברת את הסכום המדובר

תודה מראש

marceloros

Member
מנהל
אויש זה בלאגן

עד 75$ כולל משלוח יש פטור מכל מס.

עכשיו נתנו פטור מכס עד 1200 ש"ח, אבל כן מחייבים מע"מ ואם הבנתי נכון מס קנייה שתלוי בסוג המוצר, מי היצרן שלו וכל מני שטויות כאלה.

dfl

New member
לא בלגן בכלל

כלומר, בדיוק מה שמרסלו כתב, אבל זה ממש פשוט.
עד שווי של 1200 שקל, בערך $315 כולל מחיר המשלוח, משלמים רק מע"מ. איך המכס יודע מה השווי האמיתי? זה עניין של מזל, לפעמים הם מאמינים לשווי הרשום, פעמים אחרות הם פותחים את החבילה.
מעל הסכום משלמים גם מס קניה ו/או מכס, האחוזים משתנים בהתאם למוצר ולארץ המוצא שלו.

HelloweeN

New member
אני יכול להבטיח לך,

ממקור פנימי, שכמו שאתה בבלאגן, הם בבלאגן לא פחות. התוצאה תהיה שעם התגברות היבוא האישי, אני מעריך שיתחיל החיפוף בנושא ופחות קופסאות יפתחו פשוט כי העבודה תגדל.

marceloros

Member
מנהל
נשמע אחלה

הבעיה שלי היא שכל דבר פשוט הופך מסובך עד כדי שנמאס לי לקרוא את ההסבר או את התקנה.

למה לא לתת פטור וזהו כשכל מה שצריך לדעת זה את הסכום?

אבל לא, עד סכום מסויים וקטן יחסית פטור מלא, במדרגה הבאה אין מכס, יש מע"מ, ומס קנייה זה תלוי מה המוצר ואם יש לך או אין לך תעודה שמוכיחה היכן באמת ייצרו את המוצר והאם יש לנו הסכם איתם לסחר חופשי או לא.
העיקר שיצטייר בציבור שקיבלנו הטבה, ורצוי לפני בחירות.

marceloros

Member
מנהל
נ.ב.

וכדי להקל נדאג שהסכום יהיה בש"ח כאשר בחו"ל קונים ב-$$$...

dfl

New member
די לבכיינות

האם אתה באמת מצפה שהמדינה תוותר בין לילה על הרבה מליוני שקלים? זה לא משחק אלא שינוי תקציבי מהותי. לגיטימי לשאוף להסרת מסך מוחלטת ויבוא אישי חופשי ממסים, אבל אנחנו מאד רחוקים ממצב הזה. במקום לרטון שטרם הגענו לאוטופיה (לפחות כפי שאתה תופס אותה), יותר סביר לברך על כל הקלה.

פחות משבוע שאחרי שההקלה נכנסה לתוקף, הזמנתי מארה"ב ציוד ספורט ב-1200 שקל. חסכתי 120 שקל ואני דווקא מרוצה מזה. כמו שאני מבין, המצב שלי השתפר לעומת השנה שעברה.

התלונה הנוספת שלך - על כך המטבע שבו נקובה התקנה החדשה היא שקל ולא מטבע זר - היא באמת מגוחכת. מה אתה מצפה שתעשה רשות המסים - תעדכן את התקנה כל יום בהתאם לשערי החליפין? הסף שקבעו הוא בשקלים וזה חלק ממערכת שלמה שכולה נקובה במטבע הזה. ממילא הערך הקובע הוא היום שבו מגיעה הסחורה לפקידי המכס והם מחשבים את הסף במט"ח מתוך הערך השקלי.

marceloros

Member
מנהל
כמעט האמנתי לך

התכוונתי שיהיה פחות בלבול בהבנת ההקלות גם אם זה במחיר רף מחיר יותר נמוך. הסיבוך גורם לכך שאם לא מבינים גם לא מנצלים.

לגבי ויתור על הכנסות - כל עליות המחירים בשנים האחרונות גורמות לעוד ועוד גבייה של מסים כגון מע"מ, מס רכישה, דלק וכדומה.
אף אחד לא רץ לספר לך שגבינו יותר מדי, בואו נחזיר לציבור.
המדינה לא שלהם, היא שלנו, אבל משום מה רובנו נשדדים מדי יום ומי שמתלונן הוא "בכיין".

HelloweeN

New member
ההסבר היחידי שעולה לי לראש

זה שכמו שאמר חיים ויצמן, שיהודים הם כמו דשן, כשהם במנות קטנות - הם טובים לכלכלות העולם וכשהם מרוכזים במקום אחד, אין להם זרים לדפוק ולרמות אז בלית ברירה הם דופקים וגונבים אחד את השני, ובגלל זה המדינה ניראית כמו שהיא ניראית וזאת הסיבה שהיא רקובה מהיסוד.
דופקים אותך פה בכל פינה ועל כל צעד, ככה שאל תתפלא אם גם בנושא המכס הם אולי הורידו משהו מפה, אבל יעלו משהו משם.

איל שחר

New member
הנוסח שאני מכיר הוא שכדשן,

כשהם מפוזרים, הם מדשנים ומטייבים.
כשהם מרוכזים בערמה אחת - הם מסריחים.

marceloros

Member
מנהל
נכון, ככה אומרים, אבל זה נשמע מפחיד

ומזכיר מחוזות אפלים

HelloweeN

New member