מכס על הזמנה מחו"ל

מכס על הזמנה מחו"ל

רוצה לעשות קניה דרך איביי והמוכר אמר לי שישלח לי ב DHL ושהוא ישלם להם מראש את המכס על המוצר. יש אפשרות כזאת? או שהוא מתחמן אותי בשביל שאקנה ממנו?

ozitex

New member
אין דבר כזה

ראשית מוכרים לעולם לא מתערבים בתשלומי מכס של המדינות אליהם הם שולחים. שנית, הוא לא יכול לדעת כמה מכס יגבו אם בכלל, אז מה בדיוק הוא מציע? תמוה.

w2s

New member
אני מסכים עם כך שמוכרים בדר"כ לא מתעסקים

עם מיסי ייבוא. אך תרשה לי לתקן אותך, ולציין כי יש אפשרות לכל שולח בעל חשבון בחברת שליחויות לספוג את כל החשבון של שליחת המוצר ותשלום המיסים ( DUTY) שהם מיסי היבוא. חברות השילוח הן גם עמילי מכס והם יודעים לקבוע ערך למיסים ויודעים גם לשחרר, ניתן לבקש מחברה כמו DHL או UPS לבצע שחרור בין אם אני שולח או בין אם אני מקבל. בכל AIRBILL של החברות האלה ניתן לסמן מי יהיה המשלם של המיסים והחשבון הכללי. כבעל חשבון ניתן לקבוע כי התשלום יבוצע על ידי. צירפתי תמונה של AIRBILL של UPS בו ניתן לראות כי האפשרות קיימת. בברכה,

ozitex

New member
אני מדבר על הרמה הפרקטית

וברמה הזאת, לא רק שלא נתקלתי בדבר כזה מעודי ויש לי איזה רזומה "קטן" בנושא, אלא שאני לא מאמין שיש איזה מוכר באיביי שיהיה מוכן לקחת על עצמו את התשלום הזה.

w2s

New member
לא רק שאני מסכים איתך אני גם מאשר.

מקובל שמוכרים\יצואנים לא מתעסקים עם מיסי ייבוא של יעד המשלוח! אך תמיד טוב לדעת שהאפשרות קיימת. האפשרות יכולה להיות פתרון טוב למי שמעוניין למכור בתחום של מדינה מסויימת לקהל הרחב, ולתת ללקוחות הרגשה שהם רוכשים מספק מקומי ללא הסיכון או הטרחה של עיכובים במכס וכיוצא בזה.המוכר מציין שהמוצרים כוללים מיסים ובהתאם המוכר גם מתמחר את המוצרים כך שהמיסים יגולמו במחיר המוצר. יש בכך יתרון מסוים שפונה לקהל שמפחד מהתעסקות עם מכס ושחרורים. בהצלחה,

noam weissman

New member
יקירי המנוסים הרשו לי לומר את דברי..

כמו שמאיר אמר ואני מחזק את דבריו המוכן כן יכול לשלם את המכס !.. זה נורא פשוט. DHL, FEDEX וכו משחררים חבילה על סמך הצהרת השולח. כלומר אם השולח כתב 45 דולר אין מיסים נכון !. כנ"ל אם שלח פריט אלקטרוני שמחירו 100$ האם יש מיסים ... לא יש רק 16 דולר מע"מ חברת השילוח יודעת בדיוק כמה לחייב. זה מאוד מקובל לבצע משלוחים מדלת לדלת כשהקונה משלם טוטאל ואינו צריך לשלם מיסים במדינה שלו. הייתי בסרט הזה עם משלוחים לארה"ב כשפה שולם הכל !!!!

ozitex

New member
אז אני אשאל אותך שאלה

לקוח מזימבאבווה רוצה שתשלח לו את המוצר שלך עם DHL ותשלם את כל המיסים על המוצר. אתה שולח?

noam weissman

New member
בבקשה....

DDP - Delivered Duty Paid (...named place of destination) means that the seller has fulfilled their obligation to deliver when the goods have been made available at the named place in the country of importation (including duties, taxes, and other charges of delivery). SEE Incoterms for a list of the thirteen Incoterms. לקוח מזימבאבווה מסוכן בלי שום קשר מי משלם את המיסים...

ozitex

New member
הבנתי את תשובתך השלילת לשאלתי...../images/Emo13.gif

זה ברור לי שלא היית שולח ולא היית משלם את המיסים והאמת? אני לא מכיר ספק אחד או מוכר איביי אחד שהיה עושה את זה. זה שהאפשרות קיימת..נו אז מה?

noam weissman

New member
עוזי אני חושב שלא הבנת אותי

ביצעתי כמה עיסקאות בחיי שהיו בסכומים נחמדים ... היה לפחות ממקרה אחד שבו הקונה ביקש לשלם על הכל כולל מיסים כי הוא אינו רוצה להתעסק בשחרור וכו. רוצה משלוח דלת לדלת ! זאת לא בקשה מאוד חריגה זה מקובל בעסקים. להזכירך באיבי כל מוכר עם טיפה נסיון כותב שמיסים ומכס יחולו על הקונה. למה מוסיפים את הפסקה הזאת?... כי זה לא ברור מי משלם על זה. כשקונה מבצע רכישה והמשלוח הוא דלת לדלת מבחינתו הוא אינו רוצה לשלם סנט אחד יותר. רק לפני כמה זמן קנתה ממני מישהי פריט וכשהתברר לה שתיאלץ לשלם מכס היא מאוד כעסה. היא אמרה שתחזיר את המוצר כי אינה מוכנה לשלם סנט מעבר למה ששילמה. הסבתי את תשומת ליבה שכתוב באדום שמיסים מכס וכו יכולו על הקונה. היא התקפלה וזהו.

ozitex

New member
ואני חושב שאתה פשוט לא בכוון

או שלא קראת את הפוסט כמו שצריך. מדובר בהצעה של המוכר (SELLER) לשלם את המיסים. לא של הקונה! ז ו הצעה מאוד חריגה כשמדובר בעסקים.

noam weissman

New member
בוקר טוב יקירי קראתי ואני מבין נכון !

גם אני אמרתי שהמוכר משלם על הכל כולל עלות שחרור בצד המקבל (הקונה). נכון שזאת הצעה חריגה אבל לא לגמרי לא מקובל. לפעמים הקונה אינו מבין, אין לו עמיל מכס, לא רוצה לההתברבר עם נושא המיסוי וכו... יש כל מיני מקרים שהקונה רוצה לשלם פעם אחת ולקבל את פתח הביית את הסחורה. זה חריג אבל לא לגמרי הזוי.

ozitex

New member
אז לסיכום

אתה טוען שיש מוכרים שמתעקשים לשלם את כל המיסים... סבבה. שיהיה להם לבריאות.. כשתמצא אחד כזה אשמח להכיר אותו...

noam weissman

New member
עוזי ...אני חושב שלא הבנת אותי

לא אמרתי שיש מוכרים שמתעקשים לשלם הכל.... אמרתי שיש קונים שרוצים שהמוכר ישלם עבור הכל והם ישלמו כמה שפחות. כלומר כשמוכר לוקח על עצמו לשלם את כל ההוצאות כולל מיסים בצד המקבל הוא לוקח סיכון. מה שיוצא שאם יש מוכר שמסכים לצעד שכזה הוא צריך לתמחר נכון את הכל ובמידה ולא טעה הקונה ישלם עבור הכל אבל המוכר יבצע את כל הלוגיסטיקה. אם המוכר טעה בהערכה ואו או שחברת השליחיות טעתה מי שיאכל אותה יהיה המוכר ! מקווה שעכשיו זה מובן..

jepe

New member
על סמך הצהרת השולח???

זה נראה לך הגיוני שאם אני אשלח נניח מחשב נייד ואצהיר מחיר של $40 נניח ,זה יתקבל ויעבור במכס בליי בעיות?

noam weissman

New member
כן ואסביר גם למה...

רוב האנשים ישרים ויצהירו את האמת... אם תיפול במדגם של המכס שיתברר ששיקרת מי שיסתבך זה השולח והוא עלול לאבד את הזכות לשלוח דרך אותה חברה. זאת גם הסיבה שעמילי מכס לא ישקרו כי אם יעלו עליהם הם עלולים לאבד את פרנסתם. אני לא אומר שפה ום אין עיגולי פינות אבל בגדול הרוב הגדול ישרים. חוץ מזה לא מדובר על איזה אייפון בודד אלה על משלוחים מסחריים של מכולה וכו... ברוב המקרים סומכים על המשלח ולא פורקים כל מכולה. נראה לך שזה מעשי כל מכולה לפתוח ולבדוק ? אם היו בודקים כל מכולה לא היו מבריחים סמים, יהלומים וכו... ברוב המקרים כשהמכס דוגם מכולה כזאת או אחרת זה בגלל שיש מידע מוקדם, חשדות או סתם בדיקה מדגמית.

w2s

New member
הצהרה כוזבת, ומשלוחי מכולה.

הצהרה כוזבת על ערך הטובין היא חרב פיפיות ומשלוחים מסחריים עם הצהרה של ערך נמוך מהערך האמיתי עלולה לגרום להפסדים. ביטוח ההובלה בחברות השילוח הוא נגזרת של ערך הטובין, לכן כאשר יצואן מצהיר על ערך הטובין הוא קובע בעצם את גובה ההחזר שהוא יקבל מחברת השילוח במקרה של אובן או נזק של הסחורה. לכן בשילוח מסחרי יצואנים בדרך כלל לא לא יצהירו הצהרה כוזבת. סיבה נוספת היא שכל תשלום ומס ואגרה נחשב לצורך החזרים וחברות המייצאות סחורה מתחשבנות על כך. לגבי משלוחי מכולה, ישנן בדיקות רנדומליות, אך כיום גם יש מכשירי רנטגן ענקיים לצילום תוכן של מכולות, ההופכים את הבדיקות למהירות ומדויקות יותר. לכן יש יותר ויותר בדיקות של מכולות. בברכה,

למעלה