מכס בארץ הלקוח

לפרה

New member
מכס בארץ הלקוח

שלום אני מעונינת למכור באי ביי מוצר שמיוצר בארץ. המכירה בעלות של 200-150 דולר. המוצר שוקל 5 קילו ונשלח בחבילה די גדולה. איך אני יכולה למנוע מצב שהוא יעוכב במכס של ארץ הלקוח ? האם מספיק טופס cn22 ? ואם כן מה יש לרשום בו ? ואם לא איך מטפלים בענין המכס (אני לא רוצה לצבור פידבק שלילי) איפה אני יכולה לקבל מידע על נושא זה לפי ארצות משלוח - ארהב לעומת אנגליה למשל ? אשמח מאד לתשובתכם!!

ozitex

New member
מכס בארץ היעד

כעיקרון אין לך שליטה על נושאי מכס בארץ היעד. חבילה שכזאת תעוכב בוודאות ותעבור בדיקה מפאת גודלה ושווייה המוצהר. כמה זמן? אין לדעת. טופס C22 אינו רלוונטי מאחר ואת תצטרכי להשתמש בשירותי EMS אם תשלחי דרך רשות הדואר (משקל מעל 2 ק"ג). על טופס ה- EMS את תצהירי את כל הפרטים- האם מתנה/שווי/ארץ מוצא וכדומה. לצרכי ביטוח תצטרכי לרשום את שוויו האמיתי ולא שווי פיקטיבי כפי שעושים במשלוח של דבר דואר בעל ערך נמוך. מידע על נושאי מכס נסי למצוא כאן: http://www.hmrc.gov.uk/index.htm

לפרה

New member
תודה!! אבל איך ממשיכים מכאן ?

ראיתי בעמודי מכירה שיש מוכרים שמציינים שעלויות המכס הן על הלקוח וכך פוטרים את עצמם . האם כדאי לעשות זאת ? איך בכל זאת אפשר למנוע עלויות נוספות של מכס מהקונה ? לרשוםעל האריזה מתנה ? דוגמא ? יש איזושהיא דרך ?

לפרה

New member
נזכרתי בהסכם סחר חופשי

ראיתי גם שאם המוצר מיוצר בארץ ויש הסכם סחר חופשי אז אין מכס איפה אני מצינת על החבילה שהמוצר מיוצר בארץ ?

ozitex

New member
הסכמי מס

קיימים זה נכון אבל לא מונעים תשלום מע"מ (VAT). בטופס C22 יש מקום לרשום את מוצא הסחורה ובטופס ה- EMS גם. אלא שכל זה לא ממש יעזור. הסכצמי המס קובעים שעל מנת להימנע מתשלום מסים יש לצרף הצהרת מקור או טופס EURO 1 של השולח ובו נוסח קבוע ומוסכם על פיו המוצר/ים מיוצרים בארץ זו וזו שיש לה הסכם מס עם מדינת היעד. הצהרה זו חייבת להיות מצורפת לחשבונית מסחרית- מקור חתומה ושניהם חייבים להיות חתומים בחותמות וחתימה אישית של השולח. להלן נוסח הצהרת המקור: http://www.dhl.co.il/projects/dhl/pdf/EUR-1.pdf

ozitex

New member
הבהרה לגבי טופס מקור

אין חוב ה לצרף את ההצהרה לכל משלוח, שלא תביני לא נכון אבל, אם ייבוא נתקל בפקיד אכזרי, זה עלול להוות בעיה בשחרור והמייבא עלול להיתקל בחיוב מס למרות שרשום על טופס ה- EMS ארץ מקור הסחורה.

ozitex

New member
פשוט

ראשית כדאי לציין את עניין המכס- הוא על הקונה בלבד. אין לך דרך לדעת מה יהיו המיסים בכל ארץ שתשלחי אליה. בדרך כלל ציון המילה GIFT לא ממש עושה רושם על רשויות מכס. אם הממצאים מראים שווי מעל המותר בייבוא ללא מס- גם מילת הקסם לא תעזור. רישום כמתנה או דוגמא מסחרית יגרום לך לרשום ערך נמוך ואז לא תוכלי לבטח בסכום האמיתי.

goolgol

New member
בכל קניה זה ברור שהוצאות המכס הם על הלקוח

לגבי רישום מוצא הפריט - לכל מדינה יש את ההסכמים שלה ולא תמיד כדאי לרשום שהוא מיוצר בישראל. אני לא מבין למה את דבר ראשון דואגת להוצאות המכס שלו - זה כבר בעיה שלו ולא שלך...

לפרה

New member
זה לא הדבר הראשון - זה מה שנותר..

אני דואגת שהמוצר יעוכב במכס, ושהקונה יתן פידבק שלילי מהפורומים קראתי רק על מוכרים מישראל שמוכרים מוצרים זולים המוצר שלי יעלה 150-200 דולר ונשלח באריזה באורך של מטר על 25 סנטימטר יש לך נסיון עם גודל ומחירים כאלה ?

OutLink

New member
תקשיב

אין בהכרח תלות גודל למכס. זאת מכיוון שאני מקבל חבילות שהם גדולות ממטר וחצי על חצי מטר והם לא עוקבו במכס מכיוון שעלותם היא פחותה מ50 דולר. המשלוח לא חשוב. כבר קרה לי מקרה שלקוח התעצבן שמוצר התעקב במכס, הוא ביקש ממני את את הכסף שהמכס דורש או שהוא יחזיר את המוצר. עם ציטוט איימל מאייבי שכתוב בו שהמוכר אינו אחראי למכס והמוכר כתב שאין החזרת מוצר. בכל מקרה שלחתי לו הודעה להעיל, והוא החזיר לי תגובה: סליחה אני מצטער, אני ישלם את המכס. השאיר פידבק חיובי. בכל מקרה אתה לא יכול למנוע מצב שהמוצר לא יתקע במכס .

goolgol

New member
יש לי נסיון גם במחירים, גם בגדלים, גם במכס

גם בעיכובים של מכס, גם בהחזרות מוצרים, גם בשליליים. לכן אם דואגים לכל הדברים האלו, עדיף לא למכור וזהו... אבל צריך לקחת בחשבון שזה קורה, למזלנו מעט, אבל זה חלק מהעניין.

לפרה

New member
מעולה. אז מהניסיון שלך רציתי ללמוד

אני לא דואגת אלא רוצה לדעת מה נהוג - מהם הכללים הלא כתובים... ואולי להימנע מבעיות ... המוצר הוא פיתוח שלי וכבר קרה לי שהוא עוכב במכס כשלחתי אותו כגודמא לספקים בחול אז אם יש לך טיפים חיוביים אשמח לשמוע :)

goolgol

New member
קשה לי לענות מכיון ואני לא יודע מהו המוצר

טכסטיל?עץ ? כלי בית? וכד' כמו כן - אני לא יודי לאן את שולחת... כל מדינה והשגעונות שלה... שעיכבו אותו - ביררת למה? האם זה חזר? או הגיע ללקוח?

לפרה

New member
אז ככה מדובר במוצר

עשוי עץ ובד - ריהוט אלטרנטיבי כרגע אני רוצה לשלוח לארהב ואנגליה בגרמניה עכבו אבל אחרי ששלחנו תעודת מקור וציינו שאלו דוגמאות (הן אכן היו) שחררו ללקוח. יש לך המלצות ? :)

goolgol

New member
לדעתי לברר שם לגבי החוקים

אולי בגרמניה יש חוקים מחמירים יותר. אולי תשאלו עמילי מכס כאן, הם בטח מבינים יותר. פעם שלחתי לאיטליה בdhl ויש להם את כל חוקי המכס של המדינות. אולי תבררו איתם.

למעלה