מכסיקנסי, אבי היקר...

stivenz

New member
מכסיקנסי, אבי היקר...

איך אתה יודע להיות בזמן הנכון, במקום הנכון ועם המאמר הנכון.. עשית לי את היום עם המאמר על המתלים ... בדיוק שהשבוע ה"בהמה" (עלק..) שלי מקשיחה את מתליה.. תגיד לי אבא- איך אני מודד את כמות השמן הקיימת בטלסקופים? אשמח אם תדריך אותי גם איך לפרק ולנקז את השמן כמו שצריך..(בכלליות אני יודע, אבל יעזור לי הסבר בפרוטרוט...).. סטיב שהחליט שגם אם הוא לא רוכב בגלל בעיות ציוד זה לא אומר שה- TS sTiVe צריך להיות מושבת גם כן!

MexMex

New member
מקסיקני ולא מכסיקני...הגיע הזמן

שתחמד גם את זה... אז ככה (צריך ספר טיפולים בשביל לדעת את מידות היצרן) 1. מדידת גובה השמן נעשת כאשר הטלסקופים לחוצים עד סופם, ללא הקפיצים. הגובה המדובר הוא הגובה בין קצה הטלקופ למפלס השמן. 2. פירוק? זה קלי קלות...פרק את הגלגל הקדמי, פרק את הטלסקופים (ע"י פתיחת ברגי המשולשים, ו...הפוך אותם לריקון השמן (לא על האדמה! נקז למיכל וקח למוסך הקרוב - איכות הסביבה, בני...) 3. לפני הכל, בדוק מה אמור להיות המפלס, או לחלופין הכמות של השמן החדש...ניחוש הוא לא עניין טוב פה. 4. תיקון מספר טעויות שעלו פה ביממה האחרונה: - החלפת השמן לצמיג יותר אינה מקשיחה את המתלה, אלא מאיטה את השיכוך. - הוספת ספייסרים בבולמים אינה תורמת לקשיחות (זה מרגיש ככה, אבל זה לא), אלא גורמת למזלג להתחיל להגיב ממכה בינונית ומעלה במקום ממכה חלשה. ספייסרים נדרשים ע"מ לכוון את ה SAG ולא יותר מכך. - אם כל הכיוונים לא עוזרים, יש להחליף את הקפיצים לקשיחים יותר (לא יודע אם אתה יכול להשיג בכזאת קלות לכלי שלך...) - שינוי גובה השמן, אכן יקשיח את הבולמים, אבל מאמצע המהלך והלאה. משתמשים בטריק זה ע"מ למנוע מהבולמים לסגור את מהלכם... אדיוס בני...

stivenz

New member
אבי אבי.. המונח "מכסיקני" שגור בפי

מאז.. אותו ערב בצ´אט.. אחרי נסיעת המבחן עם הCR MEX.. נוכחים: אני אתה וקולרגול- הסיטואציה- קורגול מתפאר בכתבה באתר FUL-GAZ, אתה הולך, בודק, ורואה כי הוא רשם "מכסיקני" ולא "מקסיקני". אתה חוזר לצ´אט- ומעיר לו, והוא מתקן את הנ"ל.. (היה שם גם ויכוח קטן על האיות של המילה "מקסיקו" בהטיותיה..) יש מבין? זה מה היה- משם בא המונח.. אז תגיד לי- בכל מקרה- מה אני יכול לעשות כדי להקשיח מעט את המתלים של הכלי שלי? הרי ההתהפכות היתה נמנעת אם המתלים לא היו נסגרים להם.. אדיוס פאדרה.. סטיב

MexMex

New member
קרא את הכתבה, פעל לפי מה שכתוב....

אם ממש צריך, אז לא תמנע החלפת קפיצים.... אדיוס

stivenz

New member
ממ... מחר הטלסקופים הקדמיים מפורקים

ו.. אם אני אתקשר לעופר אבניר יהיה להם את המידע הנ"ל נכון?? בקשר לגובה שמן ולסוג.. ונראה מה יהיה אחרי שאני אחליף שמן כי נראה לי שהשמן שם אף פעם לא הוחלף.. הכלים האלה סובלים מ "אי טיפול תקופתי יאות ואחזקה נכונה" לרוב.. לכן: ייקח הסטיב את הטלסקופים, יפרקם, יתקשר לעופר אבניר, יבדוק, יברר.. ומקסימום, בשבת יבוא הוא אל המקסיקני(הרי למקסיקני פתרונים לכל..) וכשהדובון יכין את הבשר והחומוס ישאל הסטיב את המקסיקני שלאות לרוב... מה אומר המקסיקני? סטיב

stivenz

New member
תגידו, אין לאף אחד מכם ספר מכונאי

או משהו בסגנון... של TS\W 50CC שנת 95.. אם יש- אשמח לקנות, או לקחת ולצלם אותו.. תודה מראש- סטיב

MexMex

New member
כל מה שאני יכול להגיד זה...

שאשתדל לתת לך את כל התשובות... כל עוד תזהר מהריקושטים ישעופו לי מהפה, עקב ה-מ-ו-ן חומוס ובכלל, כל מה שהדובון יגיש...
נראה לי כי אבניר יתנו לך תשובה ב סמ"ק ולא בגובה...תקן אותי (אחרי) אם טעיתי... אדיוס

למעלה