מכסחת דשא - המלצה

sharon669

New member
מכסחת דשא - המלצה

שלום רב אשמח לקבל המלצה למכסחת דשא נתונים 160 מ"ר דשא סוג דשא - דרבן (עם קצת סעידות) בבית יש שני מפלסים ויש מדרגות בין המפלסים אז אני אצטרך להרים את המכסחה איזה 8 מדרגות תודה רבה שרון

sagee77

New member
מכסחת

יש מכסחת מעולה של חברה שנקראת rover והיא סוסת עבודה

מכסחת זה דבר כבד,מדוע צריך להעלות

אותה במדרגות
הכי כדאי לאכסן במחסן בגינה-בקומת הדשא. 160מ"ר זה שטח גדול. אולי כדאי לקנות את הרובוט-שאותו אפשר להעלות הביתה בקלות
http://www.friendlyrobotics.co.il/robomow/

sharon669

New member
יש דשא בשני המפלסים

חוץ מזה הרובומו הוא על הפנים , הוא קוצץ את הדשא ומשאיר את השאריות על הדשא , מה שבסופו של דבר מביא להתקרחות . חשמלית באה בחשבון ל 160 מטר ? ראיתי 1500 וואט של בוש , אבל היא נראית לי חלשה ...

רוּפֵן

New member
160 מ"ר כבר מצדיר 'מוטורית' ../images/Emo70.gif

חשמלית, ועוד 2 מפלסים.. "סיפור" לא נוח עם כבל החשמל.. 8 מדרגות.. זה הפרש גובה של כ 1.5 מטר... תאלתר "כבש".. מפח או מעץ סנדוויץ, ברוחב המכסחת +, עם 2 לייסטים בצדדים, ..שהיא לא תברח הצידה..אורך 3 מטר.. וזהו..

sharon669

New member
איזה מכסחת ?

תודה למי שענה , אני מבין שאני צריך מוטורית אני מחפש דגם , חברה , ומחיר אשמח לקבל המלצות תודה שרון

baruchnp

New member
כנראה שלא הבנת..

מה זה מלצי'נג... זה שיטה בה הדשא נגרס לחלקיקי מאוד קטנים אשר מוחדרים מתחת לשלוחות של הדשא ומתפרקים במהרה. כמו גם הרובומו לא מצריך התערבות ולכן אין בעיה להקפיד בזמני הכיסוח, מה שאומר שהכיסוח עדין, ואפילו עם מכסחת רגילה לא צריך במצב כזה לאסוף את הכסחת...

איסימוב

New member
לא לא חשמלית

אני קניתי חשמלית ויש לי הרבה פחות דשא (לא יותר מ 80) ואני ממש מצטער. תשקיע ותקנה מוטורית שווה את ההבדל בכסף.

shlumbergera

New member
המלצה מהניסיון:על 120 מ"ר מדשאות

עבדתי עם מכסחת חשמלית. גם אצלי היו מדרגות והיא קלה לניוד ולהעברה. הכבל היה ארוך ***מאד*** וכדי שלא יתפתל סביב עצמו עבדתי בשורות קצרות של 'הלוך-חזור' כשהכבל נמצא תמיד אך ורק בצד שמאל או ימין-לפי המיקום שאתה מחליט. המינוס היחיד שחוויתי היה הסל הקטן יחסית שמתמלא מהר. פתרתי את אי הנוחות ע"י יריעה גדולה שפרשתי קרוב למיקום הכיסוח ועליה הערמתי את הכסחת. אח"כ היה קל לאסוף את היריעה ומחוץ לאזור הגינה להעביר לשקים. נ.ב. סעידות כדאי מאד לתלוש על שורשיהן ולא לכסח. הן מגיבות לכיסוח כמו דשא.

noamv1

New member
דווקא היה כאן לא מזמן שרשור על

סעידות ונאמר שם לא לתלוש אותן (כי ככה הן מתרבות) אלא לכסח כי הן לא "אוהבות" את המראה המכוסח עכשיו בלבלתם אותי כי התחלתי לכסח בתקווה שהן יעלמו ושלקראת האביב שהדשא יהיה חזק יותר הוא ינצח אותן אז מה נכון? מה עושים?

shlumbergera

New member
זוכרת את השירשור ההוא.הסעידות

בדשא אצלי גדלו יופי, היות ולא ידעתי מזה הדבר הזה ובהתחלה בכלל נראו לי כמו חלק מהמדשאה. כשהבנתי שזה לא, התחלתי לעקור אותן - לא לתלוש. כיסוח מחליש ומנוון עשבי בר, אלה שריסוס עשבייה לא משמיד. סעידות מגיבות על כיסוח כמו דשא: משגשות ומתחזקות. זה ***רק*** מהניסיון שלי ומהדשא שלי. הבה נחכה ונראה מה יאמרו המומחים והחובבים

sharon669

New member
עדיין לא הבנתי איזה מכסחת ?

דגם , חברה חוץ מרובר שהם ממש יקרות וזה מעצבן לערבב שמן ודלק כל הזמן שרון

shlumbergera

New member
במקרה שלי כפי שכתבתי-מכסחת חשמלית.

המחיר היה סביר לחלוטין בהתחשב שזו השקעה לשנים. בחרתי בגודל בינוני שלפני כ 9 שנים עלה 450 ש"ח. המנוע התברר כחזק מספיק ע"מ "לקחת" גבעולי עשבי בר עבים למדי וגם לקצוץ ענפי גזם דקים, למרות שה"ואט" שלו לא היה מי יודע מה גבוה - לא זוכרת כרגע כמה. הלהבים מצופים טפלון.

shlumbergera

New member
מצאתי את השירשור על הסעידה:במקום שה

נגיעות מתקרבת לקטסטרופה, חשוב ורצוי לרסס בקוטל עשבים, היות והעשב הזה מתרבה ע"י שלוחות ובעקירה, אם יש דשא צפוף או אדמה קשה/יבשה, השלוח נשארת בקרקע ומתפשטת במהירות. הדשא אצלי היה 'דרבן' והאדמה בלחות גבוהה - מה שאיפשר לי להיכנס לאדמה עם מוט וליצור חפירה סביב הסעידה ואח|כ לעקור אותה על קני השורש והשלוחות שלה. היו נקודות בהן ראיתי שהנגע חוזר ושם שפכתי נקודתית בלבד ראונד-אפ. הדשא סביב מת בקוטר של סנטימטרים ספורים בלבד. כיסוח ***לא*** פותר את הבעייה אלא מחמיר אותה.

טסונמי1

New member
לא חושבת שמיהו סבר שכיסוי

פותר את בעית הסעידה- אבל מבחינה ויזואלית זה כן פיתרון אים כי ליומיים מקסימום שכן הסעידה מהירה הרבה יותר בצימוח מהדשא

noamv1

New member
אבל...

אם יש לך הרבה נקודות צמיחה של סעידה על הדשא אז אי אפשר יהיה לפזר ראונד אפ כי על כל הדשא יהיו קרחות ומי יודע כמה זמן ייקח לו להתאושש מזה. בכל מקרה אני אחכה לאביב ואני מקווה שההמלצה של רופן על משטר השקייה נכון ייבש אותן והדשא באמת ינצח

למעלה