מכללות לאמנות

myki5

New member
מכללות לאמנות../images/Emo131.gif

היי חבר´ה , אני זקוקה לעזרה ... אני רוצה להרשם ללימודי אמנות , אם תוכלו לייעץ לי לגביי מכללות לאמנות "טובות" שבאמת מוכיכות עצמן מודה מקרב לב

שלום וברוך הבא!../images/Emo39.gif

יופי שבאת, נשמח אם תבוא עוד, לגבי שאלתך, אני חושבת שהעניין טמון באורך הלימודים, היקף השעות ובנושאים הנלמדים ולאו דוקא במוניטין, ואני אסביר את עצמי, בצלאל המקום הנחשב ביותר קצת ירד ממגדל השן לאחרונה עקב מלחמות פנימיות בקרב הסגל, הדבר נחשף על ידי אגודת הסטודנטים ונשמע כי המצב עגום, בנוסף, מכללה שמכבדת את עצמה לא תיתן לך לללמוד ארבעה חודשים "מבוא לרישום" ותקרא לזה לימודי אמנות, אני מציעה לך להתחיל להסתכל במודעות בעיתון, להרים את הטלפון ולהתחיל תחקיר קטן, מי מציע מה ולפי זה להחליט. בהצלחה. אפרת

myki5

New member
תודה../images/Emo51.gif

היי אפרת, תודה על היענותך לבקשתי את הבדיקות אני דווקא עשיתי דרך האינטרנט ומצאתי כמה מכללות שמנהלות מהלך לימודים כבקשתי, אני מחפשת לימודים מלאים, אך אני לא מכירה את עולם האמנות... ואני יודעת שמקום הלימודים חשוב עד-מאוד ויכול להשפיע להמשך דרכי בעולם האמנות ולכן אני מעוניינת בנקודת התחלה שתקל במקצת על הדרך עד כה לפי מה שבררתי "מכון אבני" נשמע לי כצעד התחלתי נבון, אשמח לשמוע את דעתך בנושא...

SC

New member
חשוב מאוד לדעת דבר אחד ../images/Emo70.gif

מה את רוצה להשיג בסיום הלימודים, תואר או לדעת לצייר/לפסל וכו´ אם את רוצה תואר, הטוב מכולם הוא בצלאל. תעודת בוגר בצלאל תפתח בפנייך את כל הדלתות. תואר נוסף נותן בית ספר מימד, אני לא מכיר את המוסד הזה, אני יודע שהלימודים הם לימודי בוקר ובכל ימות השבוע. אם מישהו כאן יודע פרטים נוספים, או מכיר מישהו שלמד ויכול להמליץ, אז בבקשה נא לשרשר תגובה. מכון אבני מספק לימודים ממושכים משעה 9 עד 16:30 במשך חמישה ימים. והתעודה היא של המכון. אני לא יודע באיזה סגנון מלמדים שם לצייר ועל מה שמים את הדגש, אבל מי שרוצה לדעת לצייר, חייב לצייר באופן מאסיבי כל יום. חוץ מזה יש כל מני קורסים באגודת הציירים ברח´ אלחריזי בתל אביב. תעדכני אותנו בבקשה בהחלטה שלך.

SC

New member
באופן כללי התשובה היא כן

אני לא עוסק בפיסול ואני לא רוצה להטעות. כדאי לברר בכל המקומות שציינתי לגבי פיסול. יכול להיות שבאבני מלמדים פיסול ברמה גבוהה. שוב, הבעיה היא מה נחשבת רמה גבוהה בעיניי אנשים כיום. כי אני אומר שמי שרוצה לפסל, למשל חייב ללמוד את החוקים בלי הנחות ואח"כ לעשות עם הידע מה שרוצים. אם מוסד כלשהו מלמד פיסול קלאסי ברמה גבוהה אז הוא שווה בעייניי, אבל אם הוא מלמד לפי "רוח התקופה", אז אני לא ממליץ. שוב, כאן הכל עניין של סטיגמות. פסל בוגר בצלאל יחשב בארצנו כפסל מן המניין, בעולם אולי לא.

FreeFeeling

New member
כמו ש-SC אמר רק בצורה קצת שונה

"את רוצה ללמוד לטוהר או לתואר ?" (הברקה של אמא שלי) אגב SC ? אתה הייתה באיזה בית ספר ? או כול הלימודים שעברתה הם מקורסים והרבה להיות אם הצמחה ? המידע שאני יכול להוסיף... אוד מאת היפתח בית ספר חדש ! שהמור להיות (לפי דברי המורה!) הבית ספר הכי טוב בארץ ללימוד ציור. (הוא בתל אביב) אני בתך שמי שבתחום אוד השמה אליו. (SC תתחיל להכין עבודות ,יהיו שם גם תחרויות!) FreeFeeling בן

SC

New member
איזו אמא מבריקה יש לך ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

"טוהר או תואר" חזק מאוד
טוב לראות אותך פה, בן ! לי חשוב יותר ללמוד לטוהר ולא בהכרח לתואר. שטות חיי הייתה שביטלתי את לימודי האומנות שלי בפירנצה בגלל שלא נתנו שם תואר אלא פשוט תעודת אומן. אבל לא, אני רציתי תואר......... מאז זרמו הרבה מים בנהר ולמדתי באופן מסיבי ופרטי אצל מורה, צייר בוגר האסכולה הרוסית, אני ממש מוריד את הכובע בפניו. אבל אין כמו ללמוד באקדמיה לאמנות, עם הריח הממכר של צבעי השמן באויר. אני בקרוב הולך לעשות זאת. לא החלטתי על מקום עדיין, ייתכן שאף אעשה זאת בחו"ל. נראה עדיין לא החלטתי. בן, מה זה המקום החדש הזה שאתה מדבר עליו ? ספר בבקשה !!!!

FreeFeeling

New member
בכבוד רב ../images/Emo39.gif

יש איזו ציירת שהייה פה דיון לגבי הציורים שלה (לא מזמן) ?
אתה בתך זוכר !? (שמה סמדר כץ ,והיא המורה שלי) אני מצרף הנה כתובת של אתר הבית ספר וכך תוכל להתרשם מין הכתוב אשמח אם תכלית לעדכן אותי לגבי התפיסה שלך בנוגע למקום (להמרות שכרגע כאמור רק מין הכתוב) (זה המקום שחשבתי ללמוד בו ציור באופן שבועי ,אבל בגלל עצלנות או חששות לצאת מהקיבוץ ולישון במקום מרוחק כנראה שאבתר על השבועי ואבחר בקורסים והאבוד בבית) גם מבחינת כסף יש בעיה של מגורים
(המורה אוד אף פעם לא הכזבה אותי ותמיד מה שאמרה קרה ,אבל צריך להתרגל לאופי הבלתי שיגרתי) (קיצוני! ,מבחינתי)
בן

SC

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gifבן../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני כמובן זוכר היטב את הדיון שהיה פה בעבר על הציירת סמדר כץ ואני כמובן זוכר גם שאתה תלמיד שלה. אבל, אם אתה זוכר, אמרתי לך שהיצירות שלה לא כ"כ לטעמי. ההחלטה אצלי מתבצעת רק לאחר שאני רואה את העבודות של המורה, אז אצלה לא הייתי לומד ואני לא אומר בכך שהעבודות שלה הן פסולות או לא טובות, הן פשוט לא לטעמי. לי יש סגנון מאוד ברור שבו בלבד אני מתכוון להשקיע את כל כולי. הבהרה קטנה : אני לא מכיר אותה באופן אישי ואין לי שום דבר נגדה וחוץ מהעבודות שיש באתר הבית שלה לא ראיתי עבודות נוספות שלה, אז אני מקווה שאני לא נשמע מגעיל אליה או אל העבודות שלה. המשך : חוץ מזה ראיתי שבבית הספר שהיא פתחה הלימודים הם במתכונת קורסים וזה לא מה שאני מחפש, בכלל לא. אני מדבר על לימודים מאסיביים, לימודים במשרה מלאה במשך מספר שנים. לפי דעתי מכון אבני הוא היחידי שיכול לתת את זה היום בישראל, עדיין לא ביקרתי שם ולא ראיתי את המורים בפועל. אני עומד לעשות זאת בקרוב כדי לגבש החלטה. זהו, אני מקווה שאהבתך למורתך לא תשפיע על ההחלטות שלך. שאל את עצמך לאיזו תוצאה אתה רוצה להגיע ומה המקום הטוב ביותר לממש אותה. ושוב אני מתנצל מראש אם מישהו נפגע בדבריי, אני לא רואה בכך ניסיון לפגוע במישהו אלא הבעת דעה כנה ואישית

FreeFeeling

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifשולי../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

למעשה גם אני לא כול כך מכיר עבודות שלה.
אך בינתיים זה לא מפריעה לי ואני מאוד מרוצה מהידע שאני מקבל כרגע. (אני מבין למה חשוב לך לאהוב עבודות של המורה ,וזה יפה מאוד לטעמי) אני חושב שבכול זאת יש סיכוי שתוכל להתחבר. (אם לא לידע שיזרום שם אז למודלים\תערוכות ?) לפי מה שהיא אמרה: היא מתכונת להבי את המורים הכי טובים בארץ בשביל ללמד את התלמידים (אין לי מוסג מי ומה זה אומר) מה שנכון ,יש בעולם באמת כמה מורים (שכאמת אפשר להתבלבל ולקרו להם God)
אני בכול מקרה צריך להסתפק במה שיש אצלנו (ולי יש אוד הרבה מה ללמוד פה ,לא?)
..יש לי שאלה שאולי די טיפשית.. בסך הכול לומדים אצל המורה את הטכניקות ,ללמוד לראות דברים בצורה הנכונה והאמיתי ? ואחרי זה הכול תלוי בתלמיד ובמה שהוא יעשה אם הידע ,וכמה הוא ושכיעה ויתאמן !? מעניין אותי מאוד איך אתה מסתדר אם הנושה הכספי. (במיוחד אם אתה חושב ללכת ללמוד ,שלא בארצנו) שלך בן

SC

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif בן ../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני מסכים עם מה שאמרת לגבי היכולת שלי להתחבר. בהחלט אני יכול להתחבר בקלות לכל אחד שמצייר, גם אם לא מצייר טוב או שהוא צייר מתחיל ואפילו בסגנון אחר לגמרי ממה שאני אוהב. אני יכול לשבת ליד צייר שעות ורק להתבונן בו, אני כל כך נהנה מזה. לומדים המון על דרכי העבודה, על המחשבה של האדם וזה מלמד המון. לפי כך אני בטוח שאם הייתי מכיר את הגב´ סמדר כץ הייתי נהנה לראות אותה עובדת. מה שאני לא אהבתי בעבודות שלה באתר זה כאילו הן עוטות חושך, כאילו אין חיים בצבע. יכול מאוד להיות שהדבר נובע מהצילום של התמונה המקורית. זה ידוע שצילום גורם עוול למקור. אז אני אומר לעצמי "לא כך אני שואף לצייר ולכן כדאי שאמצע מישהו שמצייר לפי טעמי". שאלה טיפשית, ממך ? חס וחלילה, אתה לא שואל שאלות טיפשיות ואני בשמחה ובששון משתף פעולה. אז ככה, זוכר שאני מרבה לומר שזה טוב לקחת מבנאדם את הטוב וכשאין יותר טוב לקחת אז להמשיך הלאה לבנאדם הבא ? זוכר ? אני לא מתכוון לניצול, אלא כשאני לומד מצייר מסויים, אני לוקח ממנו את הטוב שבו וכשאינו תורם ללימודים שלי אני עובר ללמוד ממישהו אחר ולוקח ממנו את הדברים הטובים. וכך מתפתחים באמנות. חשוב לדעת הרבה דרכים. אז כך מכל אחד את הטוב שבו, תהיה עשיר בידע והיצירות שלך עצמן יהיו ענפות מאוד. אבל
הכל תלוי בך
ככל שתרבה לצייר ולהתאמן כך תהיה טוב יותר. אמן הוא כמו יין המשתבח עם השנים
החלק הכספי
נושא עצוב וכאוב, לא התברכתי במיליונים ולו היה לי קצת יותר כסף, כבר הייתי מסיים את הלימודים מזמן. וכמובן הייתי לומד המון ונרשם לכל קורס שרק אפשר, גם אם הייתי בוגר אקדמיה לאמנות, וזאת רק בכדי להעשיר את הידע. אז כן, הכסף מהווה מעצור גדול בחיי האמנות שלי. אבל ברוך השם, לא חסר לי שום דבר מבחינת החומרים והכלים שאני צריך ובשנה הקרובה אתחיל לימודים באמנות גם אם אוכל לחם ומרגרינה. זהו בן, אני מקווה שלא בילבלתי לך את המוח.

myki5

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo25.gif

היי חברים, תודה על הinpot ,מאוד עזרתם לי להבין עד כמה זה חשוב ללכת אחר החלומות שלי והרגיש שהצעד הזה בללמוד אומנות הוא בהחלט הצעד הנבון ודרך אגב אני רוצה ללמוד אמנות בתור מסלול לימודים מלא -לכמה שנים החלטה שלקח לי הרבה זמן להגיע אליה, למדתי מקצוע שחשבתי שיספק את הרצון שלי לעסוק באמנות ולאחר שעבדתי במקצוע שנתיים פשוט הבנתי: שזה פשוט לא זה
ואז הגעתי למקום שבו אני נמצאת כיום מנסה למצוא מכללה שתעמוד בפניי כל הציפיות שלי ושבה אוכל לנהל אורח חיים אומנותי כמו שתמיד רציתי אז שוב ...

למעלה