מכללה או אונ´

maayan98

New member
מכללה או אונ´

שאלה קטנה: מה לדעתכם עדיף, מכללה או אונ´? אני רוצה ללמוד מדעי המדינה באחד ממוסדות הלימודים הגבוהים, אבל קשה לי להחליט אם למוד בעיברית או בבינתחומית. זה בהנחה שאין לי מושג מה אני יעשה אח"כ עם התואר. אולי אני אמשיך לתואר שני, ואולי אני ארצלה להכנס לפוליטיקה או לחברת ייעוץ פוליטי, האפשרויות פתוחות. אנא עזרו לי.

נירש

New member
הייתה לי אותה התלבטות

לגבי מדעי המחשב. מראש אני אומר שאין לי מידע רב לגבי התחום שלך, אבל לגביי - התייעצתי עם הרבה אנשים וכולם אמרו לי חד משמעית - תואר מאוניברסיטה "תופס" יותר מתואר במכללה. בקבלה לעבודה, מסתכלים בקורות החיים על הרובריקה הזו, ולפעמים זהו קריטריון. ההנחה שמי שיש לו תואר מאוניברסיטה הוא יותר טוב ממי שלמד במכללה היא מוטעית, לדעתי - אבל זה המצב. ובתחום מדעי המחשב, אוניברסיטת ת"א היא ה-דבר. בסופו של דבר, אחרי שבררתי עוד, גיליתי מכללה בת"א, המכללה האקדמית של ת"א יפו, ולשמחתי אמרו לי שהם נחשבים הטובים ביותר מבין המכללות וכי תוכנית הלימודים שלהם כ"כ טובה עד כדי כך שהם "שווים" לאוניברסיטה. ועכשיו אני לומד שם (ושכר הלימוד זהה לשכר לימוד אוניברסיטאי). עצתי (אחרי סיפור חיי) היא לברר עם כמה שיותר אנשים מה המצב בתחום הזה. ונתון נוסף - לימודים במכללה הם ברוב המקרים הרבה יותר יקרים, כמעט פי שתיים. גם את זה כדאי לקחת בחשבון...

איך אני אומר בזהירות?....

כל קשר בין מה שיגידו לך, למציאות - מקרי בהחלט אני לומד יחד עם נירש יקיר הפורום באותה מכללה...באותה מגמה...וכמוך וכמו רבים אחרים התלבטתי ארוכות. שאלות חשובות שחייבות להישאל, לפני שחושבים על מקום: 1) האם זה המקצוע שאני רוצה ללמוד? ולעסוק בו אולי אח"כ 2)כמה חשיבות יש לשכר הלימוד, מול שאר הקריטריונים, כמו מרחק מהבית, ה"רמה"..ושאר ירקות ממה שלמדתי, מלא מעט אנשים שלומדים או למדו, כל עוד לא מדובר במקום שידוע כמקום "עלוב".."ללא רמה אמיתית",אזי כל מקום שיש לו מוניטין טוב,מסוגל להוביל לתוצאות הרצויות - השתלבות במעגל העבודה. כיום, אנשים איכותיים שמראים יכולת אמיתית משיגים עבודה טובה, גם ללא תואר מהטכניון או מאונ´ ת"א, ואותו הדבר נכון גם להיפך. זה מה שבאמת משנה בהצלחה

קישקשתא

New member
ההמממ....

אני עם ניר. השאלה שאת חייבת לשאול את עצמך כמובן היא מה עדיף באיזה מובן. התוכניות והקורסים שונים מאד בין האוניברסיטאות השונות והמכללות במדע המדינה. בעברית לדוגמה יש מסלול ספציפי ליחסים בינלאומיים שאין לאף אחד אחר בארץ למיטב ידיעתי. ההמלצה שלי - נסי קודם כל להבין לעומק את התוכניות - מהם קורסי החובה ועד כמה הם מעניינים אותך. שיקולי הכסף גם הם ברורים וכבר דובר בהם. מבחינת יוקרה אין לי ספק שהאוניברסיטאות נחשבות עדיין יותר ממכללות, בפרט בתחומים הומאניים ולא מעשיים (בניגוד לדוגמה לראיית חשבון). לצערי מניסיוני יש בסיס של ממש בתפיסות הללו. הלימודים במכללות מתמקדים יותר בחומר תיאורטי בעברית ובעוד מגוון דרכים להקל על הסטודנט המשלם את שכר הלימוד הגבוה. המחיר בא לידי ביטוי ברמת הלימודים וביכולות שהלימודים מקנים לסטודנט הממוצע. היוקרה משפיעה (בין היתר) על רף הכניסה לתואר שני (שדורש לעיתים לא רק ציון ממוצע גבוה בתואר הראשון אלא גם קורסי השלמה אם התוכנית שעברת נחשבת פחות "מקצועית" או "טובה"). ואגב, אני מניחה שעם תואר ראשון בלבד ובלי קשרים מרשימים תתקשי מאד להכנס לחברה לייעוץ פוליטי. מכללת ת"א-יפו ספציפית היא בבעלות משותפת של אוניבסריטת ת"א וגורמים נוספים. אוניברסיטת ת"א מקבלת תלמידים של המכללה לתואר שני ללא השלמות.

למעלה