מכירת מוצרים ב-eBay

סנטימנט

New member
מכירת מוצרים ב-eBay

אני מעוניין להתחיל למכור מוצרים ב-eBay. חלקם זבל ישן מהבית שאני רוצה להיפטר ממנו תמורת כמה גרושים, וחלקם מוצרים שאני מתכוון לקנות בזול ולקנות ברווח. יש לי כמה שאלות הנוגעות למיסוי ולמכס: 1. מה מעמדי מול רשויות המס בארץ? האם מכירת מוצרים יד שניה חייבת בדיווח כלשהו? 2. מה מעמדי מול המכס בארה"ב ובמדינות אחרות אליהן אשלח את המוצרים? האם יחייבו את המקבל בתשלום מכס לפני שיחרור הסחורה, כאשר מדובר במוצרים עם ערך יחסית גבוה? (תכשיטים וכיו"ב) 3. אם אזמין מוצרים מחו"ל, האם יש סיכוי שיעשו לי בעיות במכס בארץ, אם מדובר במוצרים יד שניה? (אלקטרוניקה, תכשיטים ועוד...) תודה מראש.

nirdagan

New member
מכירת חפצים יד שנייה

אם אתה מוכר מיטלטלין אישיים שלך כי אתה עובר דירה או סתם נחה עליך רוח הפנג שווי אז אינך חייב בשום מס, לעומת זאת אם מדובר בעסק אתה חייב להירשם כראוי בשלטונות המס ולשלם מיסים. אם אתה מתכוון לייבא ולייצא עליך להיות בקיא בחוקי המכס בארץ וגם במידה רבה בארצות אליהן תייצא כדי שתוכל להעריך את המחיר הסופי לצרכן.

enterico

New member
חפצים יד שנייה

מבחינת ייצוא מוצרים, ב eBay אתה צריך פשוט לידע את הקונה, שבמידה והמוצר חייב במס בארצו, הוא ייצטרך לשלם עלייהם. אתה לא אחראי, בכל מקרה, למיסים שייגבו מהבן אדם בארצו. בקשר לייבוא שהוא לא עיסקי: על כל משלוח שערכו מעל $100, עלייך לשלם מיסים שכוללים מכס+מע"מ. במידה והמשלוח הוא פחות מ$100 כשהמשלוח יגיע, במידה וייתעכב במכס, תקבל הודעה על כך ותצטרך לשלוח פקס (או להגיע) למכס ולהוכיח להם שערך המשלוח פחות מ$100, במקרה זה, לא תחוייב במיסים כלל. בכל מקרה, במידה ואתה הולך לעשות זאת באופן מסחרי (בכמויות גדולות) תתייצב בלשכת אגף המכס והמע"מ הקרובה אלייך (או אצל רואה חשבון) ופתח עוסק מורשה - הם ימליצו לך איזה סוג תצטרך, לפי מידת המכירות שלך.

למעלה