מכירת חיסול.

מכירת חיסול.

החלטתי להתמקד בתקליטים ולכן אני מוכר את כל הדיסקים שלי במחירים מעולים. המכירה ביחידים אך יש אפשרות למכירה של כל האוסף ביחד תמורת מחיר טוב. כל הקודם זוכה ! יצירת קשר - מסרים מייל [email protected] טלפון 03-5514888 מקווה לחסל את הכל בזמן הקצר ביותר. יהודה.

האמת ,

לא עושה זאת בלב שלם אבל בכסף שאקבל אקנה תקליטים ככה שזה כמו החלפה בעצם ולא מכירה.

1Reebok

New member
אבל רק תזכור,

שאיכות השמע של תקליטים לעולם לא תגיע לאיכות השמע של תקליטורים, גם אם כשקנית את התקליט הוא במצב חדש, והמחט נקייה.

glamrock

New member
צודק...איכות השמע של תקליט

הרבה הרבה יותר טובה..... אם תרצה הסבר אשמח לתת

khammel

New member
נו, תסביר...

ובלי להשתמש במונחים סובייקטיבים של "תחושות" ו"מוג'ו" וכד' אני מדבר על יחסי רעש, איכות דגימה וכו'. איך תקליט יותר טוב מ-CD?

1Reebok

New member
בתיאוריה, אולי.

שמעתי הרבה דברים, על כך שתקליטור מוגבל לתחום השמיעה האנושי ושתקליט לא מוגבל, שבתקליט ההשמעה היא מיידית ובתקליטור זה עובר תהליכים.. מה לא שמעתי. אבל בסופו של דבר, כשאתה שם את התקליט על הפטיפון, הכל יכול להשתבש. אבק על המחט, שריטה קטנה על התקליט, רמקולים מפכים.. רוב התקליטים שתמצא הם יד שנייה, ולא במצב חדש-דנדש. תקליטים חדשים באמת עולים הרבה, ותקליטים במצב של חדש יכולים לעלות אפילו יותר. אז בתיאוריה? כן, תקליט יכול להשמע טוב יותר מתקליטור. במציאות זה לא תמיד עובד ככה.

Oukami Kun

New member
אני יכול לספר

ששמעתי, אחד אחרי השני, את סרג'נט פפר, קודם בדיסק, ואז עם פטיפון, באותה מערכת רמקולים, ובתקליט זה נשמע הרבה, הרבה יותר טוב. והפטיפון הוא אותו פטיפון שאבא שלי שמע בו את אותו התקליט שיצא אי שם בסוף שנות השישים. והדיסק נקנה לפני שנתיים, והנגן נקנה חודש וחצי לפניות. כך שתעשה את ההשוואה, כן, התקליטים אולי יותר יקרים, אבל האיכות? פטיפון, בלי ספק.

1Reebok

New member
אני לא יודע אם "ספק" היא המילה המתאימה,

אבל "חילוקי דעות" היא בהחלט כן. אני לא אומר את זה מכלום, יש לי מספיק תקליטים ויצא לי לשמוע לא מעט פטיפונים ותקליטים בימי. ואני מעדיף את האיכות של תקליטור.

yuki kun

New member
פטיפון זה לא איכות,

זה משו אחר. מבחינת איכות CD הרבה יותר איכותי כי הוא יכול להשמיע הרבה יותר צלילים ובדיוק יותר קרוב. [עד כמה שאפשר עם הקלטות ישנות אבל עדיין] אני זוכרת שעברתי מדיסקמן לנגן וזה היה שינוי דיי גדול. האיכות של הצלילי בנגן היתה כ"כ הרבה יותר טובה מדיסקמן שבהתחלה זה היה כמו להקשיב לשיר מחודש. כמובן שלפטיפון יש את האיכויות שלו, אבל איכות השמע שלו היא לא הכי טובה. [אישית הצליל של השריטה משגע אותי]

glamrock

New member
בקצרה...הסבר

האוזן האנושית שומעת אנלוגי ולא דיגיטאלי הצלילים שמוציאים כלי הנגינה כנ"ל . התקליט מוקלט באנלוג כלים שמוציאים צלילים אנלוגים ומושמע באנלוג , בעוד שבהקלטת דיסק אנו ממירים את הצלילים האנלוגים לדיגטאלים בעת ההקלטה ושוב ממירים את הדיגיטאלי לאנלוגי בעת ההשמעה . ז"א שאנו בעצם מתערבים ומשנים את המקור פעמיים לכן לעולם תקליט ייתן לנו תוצאה יותר קרובה למקור . אין ספק שדיסק נותן לנו חווית שמיעה רהוטה יותר והרבה פעמים נקיה יותר, אבל היא לא איכותית יותר ובוודאות רחוקה יותר מהמקור . לגבי הנגנים החדשים...תארו לכם שדיגיטלי עובר כיווץ.. כך שאנחנו מתרחקים עוד ועוד מהמקור יש גם הסבר מתמטי לכך ...אבל את זה אחסוך לכם...
אבל הכי חשוב...זה להמשיך לשמוע מוזיקה טובה...לא משנה איך

1Reebok

New member
יש לך סימוכין לדברים האלה?

מקור חיצוני כלשהו? ויקיפדיה, תקליטים.קום, ספרים?

khammel

New member
תודה על ההסבר, אבל נותרתי עם שאלות

מה לגבי הקלטות שהן DDD ולא ADA? מה לגבי איכות הדפסת התקליט ועצם צורת העברת המידע (מבלי להידרש למערכות אודיופיליות)? איכות הסאונד בהדפסה דיגיטלית תלוייה בציוד ההקלטה, לא? כלומר, תלוייה ביכולת הדגימה וכמה עבודת עיבוד ועריכה בוצעו. אם אני אשווה בין ANATO בגרסאת התקליט, CD, DVD-A או DVD-A מהדורת ה-30 שנה, אני בטוחה שזו האחרונה תשמע הרבה יותר טוב בזכות העיבוד המחודש וההקפדה במיקס, מה שלא היה אפשרי בעת שהוציאו את התקליט. ההשוואה המעניינת היא לקחת אלבום כמו MIH, נניח, שיצא במקביל גם בויניל וגם כ-CD, לחבר לאותה המערכת ולשמוע מה נשמע אמין יותר מבחינת פיזור הסאונד, מה מייצר יותר רעשים וכו'. בסופו של דבר, הקלטה היא אומנות בפני עצמה ולפחות במקרה של בריאן/קווין, הם מודעים לבחירות הציוד שלהם בעת ביצוע הקלטה. אין כאן עניין של להיות דומה למקור כפי שנשמע באולפן אלא להיות דומה למיקס הסופי ששוחרר לאחר תהליך הדיגיטציה ועליו האמן חתום. כאן, המדיה הדיגיטאלית מנצחת. בכל מקרה, אתה לחלוטין צודק -- הכי חשוב לשמוע מוזיקה טובה וממש לא משנה באיזה איכות. רק להינות.

glamrock

New member
היי לך ...

ראשית , התרשמתי מאוד מהידע שלך ועכשיו לתשובה.. דמייני את עצמך בקונצרט בכנסיה ישנה אי שם באנגליה , הכינור סטרדיוריוס , התקרה והקירות אקוסטיים לחלוטין שום צליל ושום תו לא נעלמים מאזניך ..... עכשיו איפה תשוחזר החויה בצורה הכי קרובה למקור ? בתקליט כי שם לא עשינו שום עיוות ושום המרה . לחיי המוזיקה

khammel

New member
סורי, לא השתכנעתי

תודה על היחס והסבלנות, אבל נראה לי שצריך להפריד בין שני נושאים: 1. הקלטה אנאלוגית לעומת הקלטה דיגיטאלית 2. מדיה דיגיטאלית ופענוחה (CD) לעומת מדיה אנאלוגית ופענוחה (LP) מאחר וסיקרן אותי הנושא, הלכתי לחקור קצת ועולים הדברים הבאים: נושא 1 ההבדלים בין הקלטה אנאלוגית ודיגיטאלית הם מהותיים כאשר יש פלוסים ומינוסים לכל אחד מהם. הקלטה אנאלוגית פשוטה תהיה איכותית יותר מהקלטה דיגיטאלית פשוטה (של 16 ביט). זו הסיבה שעד לפני מספר שנים היתה הדעה הרווחת שהקלטה אנאלוגית טובה יותר. זה גם עניין של עלויות. אלא שבשנים האחרונות ירדה עלות ההפקה של הקלטות דיגיטאליות טובות (96 ביט) וגם עבר מספיק זמן שמצאו איך להתגבר על חלק ניכר מאובדן האיכות שנגרם מההמרות ומהאופן שבו מייצרים סאונד ADA. השורה התחתונה היא שאם תקציב לא מהווה מגבלה, כלומר אנחנו משווים בסט-אוף-בריד אנאלוגי ודיגיטאלי, אזי נכון להיום (למיטב הבנתי) הקלטה דיגיטאלית מאותה כנסייה תהיה איכותית יותר ובתנאי שיהיה לנו טכנאי הקלטות שיודע עבודתו נאמנה. במאמר מוסגר, יעלה להפיק את אותה הקלטה דיגיטאלית הרבה יותר. בכל מקרה, הנושא הזה עדיין נחקר לעומק ואין דעה אחידה ומוחלטת. הסיבה לכך נעוצה בזה שאופן ההקלטה שונה ועל כן סוג הבעיות והתופעות שצריך להתגבר עליהן שונה. זה מביא לכך שמבצעים השוואות נסיבתיות. מכניסים אנשים לאולם ועושים מחקר סטטיסטי לגבי כמה אנשים שמו לב לעניין כזה או אחר. כאן גם צריך להכניס למשוואה את מגבלות האוזן האנושית. ואז העניין כבר נהיה באמת סבוך ומעט אודיופילי וזה הרי פורום קווין. אז, ברשותך, אני אעצור כאן. נושא 2 הויניל כמדיה נחות לעומת מדיה דיגיטאלית כ-CD או DVD, מכיוון שכל נגינה שלו פוגמת מעט ביכולת שחזור הסאונד ולו רק בשל החיכוך עם המחט. בנוסף, יש את מגבלות הפענוח עצמו שנובעות מעומק החריצים ומהירות הסיבוב. מדיה דיגיטאלית, לעומת זאת, בהנחה שתשמור אותה במקום חשוך ורחוק מחום ולא תעקם את הדיסק, אזי בתיאוריה, כל נגינה תפיק בדיוק את אותו הסאונד ללא איבוד לאורך זמן. עכשיו אנקדוטה כדי להחזיר את הדיון לענייני קווין: רוי בייקר סיפר קצת על הבעיות של מדיה אנאלוגית כשהסביר איך הקליטו את רפסודיה בוהמית. אחת הבעיות היתה שחיקת יתר של הטייפ לרמה כזו שזה החל ליצור עיוות/רעש (distortion). זה לא היה קורה עם מדיה מגנטית.
אם זה דבר טוב או רע שפרדי לא האריך את קטע האופרה עוד קצת, אני לא יודעת
אם קראת/ם עד פה אז באמת תודה על ההקשבה. (איך אומרים הצעירים -- יאללה, חפרתי)

tcbelvis

New member
באופן כללי איכות הדיסק טובה יותר

ראשית גילוי נאות אני חבר טוב של יהודה נאון לכן אני מאוד סובייקטיבי לגבי הדברים שהוא כותב.לגופו של ענין בגדול איכות השמע של הדיסקים טובה יותר לשוק הרחב.יחד עם זאת בתור אספן של אלביס עם אוסף של אלף תקלטים של אלביס ושלוש מאות דיסקים [אגב זה נחשב אוסף קטן ביחס למלך ואני בהחלט לא ציני] הדברים יותר מורכבים דהיינו היום מייצרים תקליטים באיכות הרבה יותר טובה מאשר הדיסק דהיינו היום משווקים וונלים באיכות 180 GRAM [לאספנים מהחברים פה סביר להניח מוכר] שעןלה על איכות הדיסקים מעבר לכך לאומנים המצלחים ביותר הידפיסו תקלטים שהם קוואדרו וינל שהם לטעמי באיכות מדהימה..אגב לאספנים שבפורום בטח ברור כי איכות התקלטים שיצאו בארץ ברמה פחותה מאשר התקלטים האירופאים וכמובן רמת איכות התקליטים האירופאים נופלת מהתקלטים שיוצרו בארצות הברית. מעבר לכך חשוב לציין כי איכות התקליטים וגם הדיסקים ביפן עולה בצורה ניכרת על כל ההדפסות בעולם. איכות התקלטים והדיסקים ביפן היא יוצאת דופן אגב הדברים מאוד רלבנטים לענין האספנות..התקליטים ןהדיסקים תוצרת יפן הם היקרים ביותר בעולם. לכן באופן סטנדרטי הדיסקים אכן באיכות טובה מאשר התקליטים. אך המעמיקים ימצאו לגלות כי במקרים רבים איכות הוינל טובה מכל דיסק

הבנתי אותך אבל אני לא שומע כבר.

אני בשנים האחרונות נדבקתי בחיידק האספנות ( שלא תבין אותי לא נכון , אני לא כריש בתחום מבחינת הכמות , דג רקק אולי אבל גם את רומא לא בנו ביום אחד ) ואת QUEEN אני כבר לא שומע כמעט אלא אוסף. כשאני קונה דיסק או תקליט אני קונה לשם אספנות , לא לשם שמיעה. החלטתי להתמקד בתקליטים כי ערכם בתחום האספנות הוא הרבה הרבה יותר גבוה, יקר ויוקרתי מדיסקים.

למעלה