מכירת דירה

מכירת דירה

פרסמתי דירה לפני מספר ימים במחיר שגבוה ממחיר שאני מצפה לקבל בבערך 10 אחוז וקיבלתי מעט מאד פניות. האם לשנות מחיר ליותר נמוך? למחיר שגבוה בכמה אחוזים למחיר שמצפה לקבל?

עונה

דירות 4 חדרים הכי זולות נמכרו ב-1.7. לא נמכרו דירות 3 חדרים בשנים אחרונות. משיחות עם 3 מתווכים שמעתי מחיר סביב 1.55. בעיני זה מחיר הגיוני. באיזה מחיר לפי דעתכם לפרסם?

aeonf

New member
עצתי

תשקיעי כמה אלפי שקלים ותביאי שמאי שיעריך לך מה השווי שוק של הדירה, ככה גם את תהיה בראש שקט שאת גם מפרסמת במחיר הנכון וגם מקבלת את המחיר הנכון כשתמכרי, בנוסף זה יעזור לקונה הפוטנציאלי לשלם לך את המחיר המבוקש כי זה באמת שווי הדירה וגם מעיד על רצינות מצידך.
&nbsp
אני גם הייתי מביא מודד שימדוד את הדירה, זה גם יתן ודאות לרוכש לגבי גודלה וגם לגבי האפשרויות התכנוניות שלו באם ירצה לשפץ ובנוסף יעזור לשמאי להעריך את שווי בצורה מדויקת יותר. באם תרצי יש לי אחד שעשה לי עבודה מצויינת במחיר מצויין גם כן.
&nbsp

שמאי , מודד ? אין כל צורך.

תמחור ממוצע למחיר הדירה בשוק.
שמאי ? ...כל מתווך מתמחה לאיזור מגוריך יתן לך תמחור בחינם, בתוספת כניסה לאתר רשות המיסים עפ"י הכתובת יכול לתת לך תמחור משוער המתבסס על מכירות של דירות דומות בסביבת מגורייך שיצביע על מחיר ממוצע של הנכס בשוק.
מצבו היחסי של הנכס,מיקומו, קומה,סביבתו הקרובה, חניות, ועוד יכול להשפיע על תמחורו הנכון ביחס לדירות דומות.

שטח הדירה.
מודד ?...למדידת פנים הדירה ? ניתן למדוד את הדירה לבד עם ציוד פשוט למדי ["רולר", "מד מטר קפיצי" ] ולקבל שטח נטו של הדירה, ולקבל שטח ברוטו של הדירה ע"י - 3 פרמטרים , גובה תשלום ארנונה לרשות העירונית [מתבסס על שטח הדירה], שטח הדירה כמופיע בחוזה המכר ובטאבו.

שי שור

New member
מה המחיר?

היי אמא מודיעינית,

מה זה מעט פניות? ובכמה זמן?

העקרון אומר שאם אין טלפונים אז להוריד את המחיר
אם יש הרבה טלפונים להעלות את המחיר

צריך לתת למודעה ''לעבוד'' כמה שבועות כדי לקבל פניות...

בכל מקרה הייתי ממליץ לעבוד עם הסרטון הבא שיעזור לך להבין מהו מחיר השוק של הנכס שלך:

https://www.youtube.com/watch?v=daxUSB1AJkk

למעלה