למי ששאל על בתי ספר בחו"ל
יש מלא בתי ספר שאפשר להגיע אליהם בחו"ל- השאלה מה מחפשים. אני לא יודעת אם יש להם תוכנית שכזו שמקבלת ומכירה את הלימודים בארץ- שכידוע אין לנו אישור ממשרד הבריאות אז אני לא יודעת אם זה תופס בחו"ל, אלא אם כן כבר יש ניסיון שלכמה שנים וקליניקה מסודרת והמלצות וכיו"ב. אני יודעת על ICOM- באנגליה, ד"ר ואן ביורן מנהל אותו, וכשאני התעניינתי על המשך לימודים שם הם ככה לא ממש היו מרוצים מהאופציה שמישהו שלמד TCM יבוא לשנה שלישית אצלם, שהם מלמדים 5 אלמנטים ו- STEMS. הם אמרו שהם יעשו שיחה אישית ומבחנים וכאלה. יש את NESA בבוסטון- New England School of Acupuncture שהוא ביה"ס ותיק מאוד ונחשב שיש בו כל מיני תוכניות, גם של תואר ראשון וגם תואר שני, מלמדים שם TCM ויפני (ואני חושבת שגם קוריאני אבל אני לא בטוחה). ישמ לא בתי ספר באנגליה גם כן, שיכול להיות שבגלל שהם TCM אז יהיה יותר קל להשתלב שם אבל שוב, צריך לבדוק כל בית ספר לגופו. יש כמובן את סין, אבל זה כבר דיברו ואני לא ממש מתמצאת.... ויש כמובן גם את הולנד אבל שם אני כבר ממש לא יודעת כלום.

זה לא נכון דרך אגב שהיום אי אפשר לעשות כלום בארץ, זה נכון שיותר קשה ואין גישה רחבה כמו בחו"ל, אבל אם מתאמצים מוצאים- יש קורסים מעולים של Stems and Branches של פטר וואן קרייבל שהוא מאוד נחשב, עוד מעט נפתח קורס של מדיטף בשיתוף עם ד"ר ג´וליאן סקוט על דיקור בילדים שצריך להיות מעולה, יש מלא סדנאות קטנות, יש קורסים של 5 אלמנטים ו- STEMS עם רני אייל (קורס של שנתיים)- צריך להיות מעורב ולחפש ולעבוד קשה. גם בחו"ל צריך לעבוד קשה- אולי אפילו יותר כי איך שלומדים בחו"ל זה אחרת לגמרי מדרך הלימוד וההוראה בארץ. סוף שבוע טוב.

נ.ב- אני מוסיפה את הכתובת של NESA, אני לא זוכרתא ת של ICOM אבל אני יכולה לבדוק אם זה חשוב