מכירים מאמרים על..

NatashaInChains

New member
מכירים מאמרים על..

התפתחות הרפואה האלטרנטיבית/הוליסטית בעולם המערבי? חיפשתי המון בגוגל ולא מצאתי כלום.. אם אתם מכירים אני מאוד מאוד אשמח:) תודה מראש לעונים

מכירה פחות מאמרים

אבל יש ספרים שמתייחסים לכך וגם עיתונים. בגלל שהעולם המערבי גדול וכל סוג של רפואה משלימה חילחל בזמן אחר, אולי כדאי שתחפש על כל תחום בנפרד. כמו כן אתה יכול לחפש בערכים הבאים: דיפאק צ'ופרה אוסטאופתיה אבשלום מזרחי רפואה משולבת ועוד ועוד...

טאוֹ

New member
התפתחות הרפואה ההוליסטית בעולם המערבי

שלום לך, אני מצטרף להמלצה של מיכל לחפש ספרים בנושא, ובמקביל למקד את החיפוש באינטרנט בשיטות טיפול שונות, כיוון שהנושא רחב מאד. לא תמצאי בהכרח מידע על חדירה של שיטות טיפול מהמזרח למערב תחת אותה קורת גג עם מידע על שיטות טיפול רבות שנולדו במערב, כמו הומאופתיה, אך אולי הדבר קיים באתרים גדולים במיוחד. ייתכן שעדיף לחפש מידע על ההיסטוריה של השיאצו באתרים של שיאצו, מידע על ההיסטוריה של הרפואה הסינית באתרים של רפואה סינית וכן הלאה.

NatashaInChains

New member
זה מה שעשיתי

אני עושה פרוייקט גדול בעיצוב שבמהלכו אני אפתח מרכז ענקי לרפואה הוליסטית וחלק מהפרוייקט זה חקר, אז חקרתי על הרפואה ההוליסטית וחקרתי על המון שיטות טיפול כמו שיאצו, ארומתרפיה,פנג שואי, רייקי ועוד ועוד.. אז אחד מהמורים המנחים אמרה שבגלל שמקורה של רפואה זו הוא במזרח אז כדאי לחקור איך היא התפתחה במערב.. אז אתם בעצם אומרים שאני לא אמצא מידע..אולי יש לכם רעיונות לנושאים שאני יכולה לחקור עליהם שקשורים לרפואה הוליסטית חוץ משיטות הטיפול?

0 אור 0

New member
יש המון מידע אבל לא קל למצוא אותו

השיטה המומלצת היא לחפור לעומק באתרים/ספרים/מאמרים של כל שיטה - ומכל מקום כזה שמצאת ללכת לקישורים שהוא מפנה אליהם. זה אמנם לוקח זמן, אבל ככה מוצאים את החומרים המעניינים ביותר. ולמה לכל שיטה לחוד? - כי בעצם אין דבר כזה שנקרא רפואה הוליסטית ויש לו קו התפתחות אחד, אלא כל שיטה הגיע בזמן אחר ובמסלול אחר, ואת הפרטים ניתן למצוא רק אם מסתכלים על כל שיטה לחוד. כמובן בסוף צריך לתת צעד אחד לאחור ולהסתכל שוב על התמונה הכוללת - של הפתיחות לעולם המושגים החדש / ישן , ושל החיבור בין רפואה מסורתית/עממית/מקומית לבין הרפואה המערבית לבין שיטות שונות של רפואה הוליסטית.

טאוֹ

New member
סליחה, אני התחלתי לכתוב לפנייך ../images/Emo11.gif

זה שההודעה שלך הופיעה עשר דקות לפני ההודעה שלי, זה רק בגלל הפרשי השעות... מקווה שאת מבלה ונהנית מכל רגע.

0 אור 0

New member
נהנית מאד

(אבל לא מצאתי הפעם את השוקוללד המבוקש ) מקוה שאתם מבלים שם

טאוֹ

New member
לא אמרתי שלא תמצאי מידע

למעשה ההיפך הוא הנכון; יש המון חומר, צריך פשוט למצוא אותו. אחת הדרכים המומלצות היא לבקר בספריה, וגם אם תחפשי באינטרנט קרוב לוודאי שתמצאי מבול של מידע, בפרט שהפרוייקט הוא למעשה בעיצוב והמחקר שלך לא צריך להיות ברזולוציה של מחקר רפואי. שיטות הטיפול המגיעות מהמזרח, כדוגמת שיאצו ורפואה סינית, נטועות עמוק בתרבות, בפילוסופיה, בגיאוגרפיה ובהיסטוריה של אסיה. כאמור, זהו תחום רחב יריעה עם אינסוף מידע אודותיו, ואני מאמין שכדי ללקט את מה שדרוש לך לפרוייקט העיצוב את צריכה להקדיש לכך זמן גוגל מסוים, ובסופו של דבר תמצאי את כל מה שאת מחפשת. ייתכן שהדגש צריך להיות באמת על עיצוב (פנג שואי, למשל, או קליגרפיה סינית ויפנית) ופחות על מחקר מעמיק בשיטות טיפול. זו רק השערה שלי, את מן הסתם אמורה לדעת טוב יותר. כדאי גם לברר עם המורה המנחה כדי להבהיר את כוונותיה, ולבדוק כיוונים אפשריים נוספים. בהצלחה בעבודה, ונשמח לראות תצלומים שלה אם תהיי מעוניינת לשתף.

NatashaInChains

New member
תודה

בעיקרון כן רצוי מאוד שלמחקר יהיה גם דגש לעיצוב אבל מה אני יכולה לקשר לעיצוב ברפואה הוליסטית? ולעיצוב גרפי בפרט? פנג שואי באמת קשור לעיצוב אבל זה יותר חומר עיוני וסיכומים ואני מחפשת אולי דוגמאות של עיצובים ודברים למראית העין אתה חושב שאני יכולה לקשר קליגרפיה סינית לרפואה הוליסטית? אני שמה דגש לרפואה הוליסטית כי במרכז הזה יהיו רק שיטות הוליסטיות אני לומדת תקשורת חזותית(עיצוב גראפי) והפרוייקט הוא לעצב לוגו,כרזה,מודעות,פוסטר,אריזות ועוד ועוד.. עבור מרכז הוליסטי ו ורוחני תודה רבה

טאוֹ

New member
כמובן שרצוי שלמחקר יהיה דגש על עיצוב

את הרי לומדת תקשורת חזותית ולא רפואה.
פנג שואי קשור לעיצוב והוא מאד מעשי, מהמעט שאני יודע. כמו-כן, לעניות דעתי, תוכלי לתת ביטוי טוב יותר לדמיון ולמקוריות שלך אם תקראי חומר עיוני ואת המוצרים עצמם תהגי בעצמך, למרות שדוגמאות של מישהו אחר יכולות לתת השראה. מפות מרידיאנים, אלמנטים קישוטיים של צמחי במבוק, קליגרפיות סיניות ותמונות של ההרים השמיימיים - כל אלה הולמים מאד מרכז טיפולים שמתמקד ברפואה סינית, שיאצו ושיטות טיפול אחרות מסין ויפן; אך אם מרכז הכובד אינו כזה, והמרכז מציע במידה שווה גם שיטות טיפול מהודו, עיסויי גוף שמקורם באיים טרופיים כאלה ואחרים ושיטות טיפול הוליסטיות שמקורן במערב, אפשר אולי לתת עיצוב שונה לכל מתחם טיפולים, וכמובן למצוא את השפה העיצובית המשותפת שתאחד את המתחמים השונים לכדי מארג מרהיב ולא לשעטנז ויזואלי. אם את מעוניינת באופן מיוחד דווקא בשיטות טיפול מהמזרח, אני מציע לך גם לבקר באתרים של אומנויות לחימה, ישנם אתרים רבים עם עיצובים מעניינים שעשויים לתת לך השראה למרכז הטיפולים. בהצלחה בעבודה, וכחובב עיצוב אני מרשה לעצמי לחזור שוב על הבקשה שתשתפי אותנו בתוצר המוגמר... זה נשמע מסקרן ואני בטוח שאפשר להכין דברים יפהפיים.

למעלה