מכירים ימי עיון?

nuke105

New member
מכירים ימי עיון?

שלום אני מחפש ימי עיון בנושאים שונים הפתוחים לקהל הרחב.. ושם דנים על נושאים כאלה ואחרים. האם אתם מכירים מוסדות כאלו ואחרים או ארגונים שפועלים למען מטרה זו ? תודה

אני לא יודע לגבי ימי עיון,

אבל ישנם הכנסים האקדמאים במקצועות השונים שמתקיימים אחת לשנה לקראת סוף שנת הלימודים. כנסים כגון אלו של האגודה לקידום הלימודים הקלאסיים, או האגודה ללימודים ביזאנטיים, או כנס ימי הביניים (כנסים הקשורים להיסטוריה), או כנסים של האגודה הגיאוגראפית הישראלית (שהשנה מקיימת את הכנס השנתי בקמפוס אונ' בן-גוריון), ועד כנסים של רופאים מומחים, פיסיקאים, מתמטיקאים וכו'. ישנם גם כנסים המתקיימים לרגל השקת ספר חדש, ובכנס שכזה מזמינים את המחבר, ועוד כמה אנשי רוח ומקיימים דיונים שלא תמיד קשורים באופן ישיר לספר, אבל הם מרתקים במיוחד. אני לא יודע אם כנסים אלה פתוחים לקהל הרחב, לכן אני מציע לך לבדוק לקראת כל כנס את הפרסומים עליו ועל מקום הכינוס, ושם תוכל לברר אם הכינוס פתוח גם לקהל הרחב. דאנטה

יוקאס

New member
כנס ימי הביניים ../images/Emo9.gif

מתי? איפה? מי? איפה מבררים? spill it
(טרול ושאר השדים למיניהם הם יצורים מאוד ימי ביניימים בתודעה שלי אבל מסתבר שהם יותר רנסאנסים מימי בייניים - בספרות האנגלית של התקופה בכל מקרה, אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב)...

על מועדי הכנסים השונים את יכולה לברר אצל

מזכירות החוג שלך באונ'. בקשי ממנה שתשלח לך באי-מייל הודעות לגבי קיומם של כנסים כאלו ואחרים. מה גם, שלקראת כל כינוס, תפורסם הודעה במזכירויות החוגים השונים באונ' השונות. הנה למשל, אם כבר מדברים על ספרות, בחוג לספרות באונ' בן-גוריון ייערך סמינר מחלקתי, הפתוח לקהל הרחב (שאני אומר "קהל רחב", הכוונה היא לא לאנשים שמנים...), ובו ירצה מרצה מאונ' אוקספורד על תפיסת הגיהנום ביצירותיו של ג'ון מילטון, ושל עוד מחבר מפורסם שמשום מה שמו פרח מזכרוני... דאנטה

בדרך כלל אצלנו זה מתפרסם באתר של האוניברסיטה

אז נראה לי שכדאי לך פשוט להסתכל בחדשות שבאתרים של האוניברסיטאות ולראות אם מתפרסם שם משהו כזה.

a e q u i t a s

New member
תלוי באיזה תחום

תלוי באיזה נושאים... לפחות בתחום של מדעי המדינה יש כמעט כל שבוע איזשהו כנס פתוח לציבור.

a e q u i t a s

New member
נרשמתי לרשימות תפוצה

אני נמצא במספר רשימות תפוצה של מחלקות מדע המדינה של האוניבריסטאות בארץ. הרשמה היא חופשית. צריכים פשוט לחפש באתרי האינטרנט שלהם.

amazone

New member
יש גם פרסומים של כנסים אקדמאים

בעיתונות של הסופש

newKiticat

New member
כשהייתי בצבא

הייתי הולכת להמון ימי עיון בנושאי פוליטיקה, מחקר, צבא ועוד. שווה לבדוק באוני'. יש שם רשימה של ימי עיון. גם בספיר אני יודעת שכנס שדרות הופיע, אז בסה"כ להכנס לאתרים של האוני' ולבדוק...

BellA עלמה

New member
אני לאחרונה

הייתי ביום עיון בנושא חינוך ונוער בסיכון היה ממש מעניין אני יודעת שלעיתים מפרסמים כאלה בעיתון הארץ כדאי לבדוק

למעלה