מכירים גרינשפן?

shaharkeren

New member
מכירים גרינשפן?

בגיל 27 פתאום באמצע החיים החלטתי לחפש שורשים. זה אמור להיות פשוט כיוון שמישהו מפורסם ניקשר לי בשושלת. יש מישהו בפורום שבשושלתו קיים בחור בשם הרשל גרינשפן (בעקבות מעשה הרצח שלו פרץ ליל הבדולח)? הרשל היה קרוב משפחה של סבי אך כיוון שגם סבי וגם סבתי נפטרו כשהייתי קטנה לא זכיתי להכיר את שורשי. גם לאימי ולאחותה אין תיעוד מפורט. אשמח לגלות קרובי משפחה. בתודה מראש- קרן

לפי מיטב ידיעתי ...../images/Emo140.gif

היה "כזה אחד" בשם יצחק גרינשפאן, אשר עבד בזמנו במינהל הסטודנטים של האוניברסיטה בר-אילן
הטלפון שלהם שם היה: 53188466-03
סענדער

shaharkeren

New member
מכירים הרשל גרינשפן?

ספר הטלפונים מלא ב"גרינשפאן" כך שאין לי קצה חוט להתחיל בו. אולי עדיף להתחיל באיתור אילן היוחסין מהרשל גרינשפאן והלאה עד לדורי? אם יש למישהו מושג איפה אפשר למצוא חומר על הרשל (כיוון שהיה מפורסם חייב להיות חומר כזה) אשמח לקבל עזרה. תודה על הפורום ובכלל...

כוכה

New member
הרשל גרינשפאן

מצ"ב חיפוש לפי גוגל: יש הרבה אתרים, אך אלה מספרים על המקרה ולא על משפחת האיש.

חנה201

New member
הרשל גרינשפן

הייתי בודקת ב"יד ושם" כל מקור אפשרי, ספרייה, תעוד.

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה לעולם הקסום הזה

של חיפוש שורשים. סתם ככה באמצע החיים זה קורה... חיפוש מהיר ב - Google העלה עשרות אתרים אשר מספרים את סיפורו של Herschel Grynszpan. זה, לדעתי, מקום טוב להתחיל ולדלות פרטים שאולי לא ידעת עליהם. למשל, העובדה כי ייתכן והוא חי עדיין(
) - איש אינו יודע אם הוא שרד את המלחמה ויש עדויות כי שינה את שמו וחי בפריז כמוסכניק. שניים מהם - קישרתי כאן. ב - JewishGen יש ארבע רשומות של חוקרים את משפחת גרינשפן מגרמניה (אחד מהם ממבשרת ציון). יש עוד המון גרינפשנים מארצות אחרות, אבל נראה לי שכדאי יהיה להתחיל מגרמניה. ייתכן ובעקבות שאלותייך את אותם אנשים - תוכלי לכוון את עצמך טוב יותר.
ארנון

גרינשפן...

הרשל גרינשפן עצמו נרצח במחנה דכאו אך אביו ואחיו שרדו את המילחמה ואף העידו במישפט איכמן,יש רישום של עדותם באתרי שואה יתכן ולאחיו של גרינשפן יש צאצאים בארץ נסי דרך יד ושם. שלך חנה גונן

ושימי לב....

מישפחת גרינשפן זאת היו יהודים מפולין שהיגרו לגרמניה כלומר איסט יודן ולא יקים. שלך חנה גונן

גרינשפן נרצח../images/Emo35.gif לא ברור../images/Emo70.gif ועוד עצה

העניין אינו ודאי. אחדים גורסים כי יש הוכחות לכך שגרינשפן נהרג במהלך המלחמה. אחרים טוענים כי יש עדויות לכך שלאחר/תוך כדי המלחמה, הגיע גרינשפן לפריז בזהות בדויה. כיוון שמדובר באדם מפורסם, אני הייתי מציע לשלוח דוא"ל עם הפרטים המבוקשים לרשימת התפוצה של JewishGen - שם, וודאי יהיה מי מבין אלפי המנויים שידע פרט כלשהו. מחכים לעדכונים, ארנון

לקרן-לפי מיטב ידיעתי

כיום ידוע כמעט בודאות שגרינשפן נרצח עי הנאצים כשם שידוע כיום שהוא היה מאהבו של פון רת שנרצח על ידו, בכל אופן כדאי שתפני ליד ושם כדי לברר אם לאחיו של גרינשפן יש פה ילדים. שלך חנה גונן

זה לא תפס לי אז ככה....

בסנונית תוכלי למצוא אתר על מישפט איכמן הכןלל את עדויותיהם של זינדל גרינשפן אבי הירשל ובנו מרדכי.דרך בזק מצאתי שיש מרדכי וריבה גרינשפן הגרים ברח אריה פסטרנק 1 בתא ומיספר הטלפון שלהם הוא 03-6413853. תוכלי להתקשר ולברר אם מדובר באותו אדם אבל אם זה הוא קחי בחשבון שהוא כבר מבוגר מאוד ואולי עלול להיות חשדן. שלך חנה גונן

shaharkeren

New member
תודה את גדולה

סליחה שלא הישבתי להודעות שלך פשוט הייתי חולה- חטפתי איזה משהו מאוד לא נעים בתאילנד ולא היה לי כח לכלום. חזרתי בכוחות מחודשים! גם אני שמעתי את השמועה בנוגע לזהותו המינית של הרשל ושהרצח בוצע ממניעים הומוסקסואליים ואמא שלי חשבה שהתחרפנתי כשאמרתי לה את זה. טוב לדעת שאני עדיין שפויה ןשיש עוד מישהי ששמעה את זה. בכל אופן אני כרגע מתחילה לחפש לפי כל העצות שהאנשים הנפלאים פה נתנו לי ואני מבטיחה לעדכן! שוב המון תודה.

למעלה