גרניטה - ארוחת בוקר לא רעה בכלל
לפני כשבועיים נחת בתיבת הדואר שלנו עלון שלהם, שסיפר על מגוון ארוחות הבוקר שהתחילו להגיש שם. בתחתית היה קופון מפתה - ארוחת בוקר לזוג במחיר ארוחה ליחיד. הלכנו לנסות, למרות שחוויית האוכל שם לא תמיד מוצלחת לטעמנו. המבצע המדובר חל רק על הארוחה ה"טוסקנית" - פריטטה במגוון תוספות, סלט ירקות טרי, גבינה, פוקאצה ומיטבלים, שתיה חמה ושתיה קרה. המחיר הרגיל ארוחה ליחיד - 49 ש"ח. אני לקחתי פריטטה עם פטריות, בצל ופיקורינו, והאישה לקחה פריטטה עם עשבי תיבול. בשני המקרים הגיעה חביתה ענקית, תפוחה ואוורירית, מלאה כל טוב, אם כי היה חסר לנו קצת מלח.. לידה בצלחת כיפה נאה של גבינת שמנת מצוינת, עגבניות שרי חתוכות, כמה טבעות בצל סגול, וזיתים שחורים נהדרים. ליד הוגשה קערה של סלט ירקות קצוץ, טרי מאוד (מנסיון, עד הערב הוא מתעייף קצת
...). עם כל ארוחה הגיע גם מגש עץ ועליו פוקאצ'ה קטנטנה ודחוסה, עם 3 מיטבלים - עגבניות פיקנטי (מטבוחה?) ממרח זיתים (טפנד?) ופסטו - כולם מצוינים, לדברי המלצרית מכינים אותם במקום (למרות שלי נראה מהטעם והמרקם - אוליביה...) ונוסף פנכה עם 3 כדורונים של חמאת שום-שמיר, ועוד אחת עם ריבת תפוחים, שלא אהבנו. מנת הלחם נראת טיפה מאכזבת, אבל לנוכח גודל הארוחה בקושי גמרנו אותה
. שתינו אספרסו כפול (לי) - ככה..., והופך גדול (לה) שהגיע עם קצף מצוייר, והיה בסדר. ביקשנו גם מיים בנוסף למיצתפוזים (כוס לכ"א) והמלצרית הביאה קנקן קר עם כוסות. הפעוטה זהצטרפה אלינו נוכח חופשת החנוכה, נישנשה פרוסות מהפוקאצ'ה עם פסטו, ונהנתה מאוד מהדגים ששוחים במזרקה שבלב המסעדה
. כשהגענו (9:30 בערך) היה זוג אחד נוסף במסעדה, וכסיימנו השארנו אותה ריקה - לרוב זה מעורר אצלי חששות, אבל אתמול התבדתי לשמחתי. היתה אחלה ארוחת בוקר, טעימה וענקית. השארנו 49 ש"ח + טיפ, והלכנו להמשיך בסק"ס שבעים ומחייכים.