מכירים את זה?

טליונת1

New member
איזה כיף לילדה איך שיא מחזיקה את הארנבון... אני

מתה להרים את הארנבונת שלי.....

Renat Zeitune

New member
כעיקרון ארנבונים לא אוהבים שמרימים אותם

כי מבחינתם הם תחת סכנת טרף כשמרימים אותם. לאחי היה ארנבון שלא אהב שהרימו אותו וגם הארנבונת שהייתה לי כשהייתי צריכה להחזיר אותה לכלוב היה קשה להחזיק אותה, היא תקפה אותי, הייתה שורטת אותי ובורחת היה מקרה אחד שאף נשכה אותי ביום שבו הייתי צריכה לקחת אותה לוטרינר. זה היה סיוט. בגלל זה אני כרגע לא מגדלת ארנבונים עד שאוכל לגור לגמרי לבד מדירה שלי שאני קובעת את החוקים בבית שלי מבחינה שאני אתן לה מרחב בבית ולא כל הזמן בכלוב(היא גם הצליחה לצאת לבד מהכלוב, מגדר גורים ולקפוץ על המיטה שלי ועוד בשעות הלילה המאוחרות.)
&nbsp
בהתחלה חשבתי שארנבונים שמסרבים להרמה זה עניין של אופי אבל לא ואם כן הם עושים זאת מתוך פחד או קיפאון שמא זה טורף שמחזיק אותם לפני הטרף, הם חיות נטרפות. בסרטון זה נראה ארנבון ישן שמחזיקים אותו נכון אבל לרוב זה לא מתאים לילדים כי הם לא רגישים איתם ושמעתי על מקרה בפייסבוק שארנבון מת בגלל שנתנו לילדה גישה לארנבון למרות הפצרותיה של מי שהייתה אחראית על הארנבון, כמה כאב לי עליה.

טליונת1

New member
נשיכות

כשהגיעה אלינו הארנבונת לא ידעתי שלא כדאי להרים ובאמת קיבלתי נשיכות .. עד היום הבן שלי חושש ממנה כי אותו עדיין נושכת, נבהלת מאד מהר ו, והא דווקא מאד עדין איתה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי, אבל לא נראה שכיף לארנבון...

Runny

New member
אם הוא יכול היה לדבר, הוא היה צועק:
"תסיימי כבר עם הזיופים שלך ותני לי לרדת"
קפוא מפחד המסכן.

טליונת1

New member
אז אני לא מבינה למה בכל הגנים שמביאים

חיות לליטוף מביאים גם ארנבונים .. אני עד לרגע שבו הכנסתי הביתה ארנבון לא ידעתי מזה. זו טעות כל כך נפוצה , חבל שארנבונים סתם סובלים...

Runny

New member
כמו הרבה "טעויות" אחרות בעולם החי
פרות לעולם נותנות חלב
שחיטה כשרה היא שחיטה הומנית
לדגים יש זכרון של 3 שניות
כרישים אוכלים בני אדם
&nbsp
במקרה של הארנבונים, לטעמי, מדובר באינטרסים הצרים של המפעילים של פינות הליטוף.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי הם רכים וחמודים... ואפשר לעשות זאת גם בלי שיסבלו

כמובן זה צריך להתאים לאופי הארנבון (יש כאלה שאוהבים "צומי" וליטופים) ולהגביל את כמות הילדים, לספק תנאים טובים ולאסור על הרמות. לא ראיתי מקרוב פינת ליטוף בארץ כבר הרבה שנים (לא יצא) אבל נתקלתי בכזאת בארה"ב (הביאו למקום עבודה ביום שבו העובדים הביאו את הילדים לעבודה) ואי אפשר היה להרים את החיות (או להאכיל אותן או לטפל בהן וכו'), רק ללטף. הילדים גם היו די עדינים, לשמחתי. עם זאת לצערי שם הפינה הייתה בחוץ וחלק מהארנבונים היו חלקית בשמש...
התבאסנו.

טליונת1

New member
לעניין אחר ... הנחתי ״בית״ של חתול מבד

חמוד, נעים, עם כרית ....ומה עשתה צ׳ארלי? חפרה חור בצד השני... רציתי שיהיה לה נחמד במיוחד לחורף והיא מצאה עניין בלחורר ולחפור בו ... אני מבינה שהיא מעדיפה לשכב מתחת למיטה/מדף ולא בתוך בית בד או שיש ארנבונים אחרים שאוהבים להתכרבל בפנים ..?

Runny

New member
לא נתקלתי בארנבונים הנהנים מכך
זה לא מגמה מחילה.
קטן מדי ולא מוגן כלל, הזאב הרע יכול לחסל זאת בקלות.
החבר'ה שלנו רובצים על שטיחונים של כלבים\אמבטיה באזורים מוגנים מתחת לשולחן\מיטה. מקומות מספיק רחבים ועם אפשרויות מנוסה למקרה ו...

טליונת1

New member
אוקיי .. אשאיר לה למשחק .. חופרת שם ועובדת קשה ...

אכן מאד אוהבת מתחת לספה בסלון .. טוב לדעת, חבל שלא שאלתי לפני סתם כיבסתי במכונה ועבדתי רב על הסית הזה ...

למעלה