מכירים את זה

elley

New member
מכירים את זה

שאתם צריכים לעשות משהו, אבל לא הייתם שם כשנתנו את ההנחיות ויש לכם כמה דפים שמהם אין לכם מושג איזה הרלוונטי, ואתם שוברים את הראש שבועיים (ליטרלי, שבועיים) ולא מצליחים, ואף אחד מהחברים שלכם לא מבין מה אתם רוצים ממנו, ואז אתם מחליטים שנשבר לכם ואתם הולכים לקרוא את כל המילים שכתובות על כל הדפים המצורפים, כולל האותיות הקטנות, הציורים, הלוגו והכתמים מההדפסה, ועדיין אתם לא מבינים מה צריך לעשות? ואז אתם יושבים בדכאון ומבואסים תחת, ואז העין שלכם קולטת מילה אחת קטנה - מה קטנה? פצפונת! - ואתם קולטים שאת מה שהחברים שלכם הסבירו לכם רשמתם לא על הדף עליו הייתם אמורים לרשום את מה שהחברים שלכם הסבירו לכם, אלא על הדף אותו אתם צריכים לעבד? ובגלל זה שום דבר לא הגיוני? מכירים את ההרגשה? ההרגשה הזו שבא לכם לדפוק את הראש בקיר, להרוג את העולם ואז לצרוח כמו משוגעים כי הרגע קלטתם שאתם מפגרים אש? אז ככה:

שלום, אני elley, ואני מפגרת אש.

שאלוהים יעזור לי, שבועיים אני מנסה להבין WTF - שבועיים!!! - ורק עכשיו קלטתי את המילה שבראש הדף, שאומרת שאת איך שאמורים לעשות עשיתי על הדף הלא נכון, ולכן כל מה שבא אחר כך התבלגן. גאד, שאלוהים יעזור לי

(אבל, on the bright side, עכשיו שקלטתי את זה, המטלה הזו היא מה-זה שטויות
. כן, אני elley, ואני מפגרת אש
)

bluewolfski

New member

ברור שמכירים! זה כמו לחפש משקפיים או כל דבר אחר שניה אחרי שהנחת אותו במקום מסוים ואת פשוט לא רואה אותו! בליינד ספוט.

אני בטוחה שזה לא יקרה שוב, לפחות לא בזמן הקרוב

מזדהה

elley

New member
יקרה, יקרה

כמו גדול יקרה...

ככה זה גרמנית, המילים כל כך ארוכות, שבסוף הסמסטר כבר אין אליהן סבלנות אז מנסים להתעלם מכמה שיותר מהן

אבל את מבינה, מאז שהעליתי את הפוסט, חצי כבר גמור. זה שאין לי מושג איך עושים את השארית זה סיפור אחר, אבל ברור לי שזה שטויות. אני לא יודעת כי מעולם לא הסבירו לי (לא הייתי בשעור כשהסבירו, ועוד לא תפסתי אף אחד שיסביר לי), אבל זה ברור לגמרי שזה שטויות.

בתור פיצוי, עכשיו אני הולכת להתקלח עם לחפוף ראש!

bluewolfski

New member
יפה לך

אני היום הולכת לפצות את עצמי על כלום, עם מסכה לשיער!

בהצלחה עם החצי השני

elley

New member
מסיכה!

למה לא חשבתי על זה!?
טוב נו, כבר סיכמנו שאני מפגרת אש, לא?

לחלק השני אני צריכה שיסבירו לי, אבל בינתיים אני עובדת על שני הדברים האחרים שקשורים, אז לפחות יש התקדמות בכללי. יום שני מגישים!

tch111

New member
אוי..........אבל זה סיפוק לא נורמלי לגלות....

שבעצם לא היית זקוקה לעזרה, ושאת בעצם גאון, תחשבי חיובי יקירתי, זה מאוד חיובי.

MayFebruar

New member
מכירה יותר מדי טוב

יש לנו שתי קופסאות של אבקת כביסה על המכונת כביסה. קופסא אחת צבעונית והשניה לבנה. מהלבנה לא הייתי מרוצה אז שמתי אותה בצד ועם הזמן חשבתי. כשאחותי הגיעה לביקור היא רצתה לעשות כביסה. אוקיי, אנחנו מכניסות את הכביסה, שמות אבקה ואבוי- היא נגמרה ולא היה מספיק.
'אני אוי ווי, שחכנו לקנות. מה נעשה?' -מסתכלת מסביב כמו
, חושבת כבר ללכת לחנות-
אחותי מצביעה על הקופסא הלבנה 'נשתמש בזה'.
אני 'לא, זאת אבקה לכביסה לבנה והכביסה שלך צבעונית.'
אחותי 'אבל כתוב עליה 'צבע'.'
אני 'לא, הקופסא לבנה.'
אחותי מרימה את הקופסא ומראה לי שכתוב עליה color באותיות צבעוניות. ועוד הרבה פעמים נמנעתי מלהשתמש בה כי חשבתי שהיא לכביסה לבנה.

אתמול כשהלכתי בבוקר לחד"כ מיהרתי. נעלתי את הדלת לדירה וירדתי למטה. אז אני ממששת את הכיסים של המעיל גשם כהרגלי לבדוק שלא שחכתי את המפתחות, אבל אין מפתחות. ישר עליתי לקומה שלנו, אולי שחכתי את המפתחות בדלת. אין מפתחות בדלת והדלת נעולה. אני לא מבינה איך זה הגיוני- לא שמתי את המפתחות בתיק, ואני נעולה מחוץ לדלת. שניה לפני שבדקתי בתיק והתקשרתי לבובי, בדקתי את הכיסים של הסווטצ'רט שלי ושם היו המפתחות (המעיל היה פתוח)

ויש לי עוד מלא מלא מלא... לפעמים אני מגיעה לסתימות (מהמילה סתום) שאפילו אני לא חשבתי שקיימת

העיקר שפתרת את ה'חידה'

rona73

New member
מעניין אותי לדעת

מה ההבדל בין האבקה לכביסה לבנה לבין הציבעונית ....באמת אני פשוט קונה רק לצבעוני ומפרידה את הצבעים בכביסה עצמה....

MayFebruar

New member
אולי באבקה הלבנה יש מלבין?

בשביל לשמור על הצבע?
גם אנחנו קונים רק צבעוני, ואני בקושי מפרידה

אמא שלי היא אלופה בכביסות

אצלה לבן זה לבן לא אפור ובגדים נשמרים שנים. למזלי כי אני למדתי ממנה איך להתייחס לבגדים ולכביסה.

במקום אבקה לכביסה לבנה תוסיפי לכביסה הלבנה וניש (VANISH) יש להם נוזל שמיועד רק לכביסה לבנה שמכניסים לתוף יחד עם הבגדים - זה קסם! (זה כמובן בתוספת לאבקה)
מתאים גם ללבן מכותנה ההרתחה 60-90 מעלות וזה גם מתאים ללבן עדין של 30 מעלות

shemesh7079

New member
אני זקוקה לעזרה מאלופה!

איך מורידים את כל הכתמים שילדודס עושים?? צבעי מים, בוץ וכיו"ב, אני מכבסת ב-60 מעלות ועדיין הכל נשאר

אחפש את הנוזל של VANISH לכביסה הלבנה.

מלפפiן

New member
יש וניש גם לכבישה צבעונית,

לא צריך 60 מעלות, 40 מעלות + כף מדידה וניש צבעוני (באריזה הורודה) יפתרו את הבעיה.

לכביסה לבנה כותנה

40 מעלות לא יספיק זה צריך להיות בהרתחה לפחות 60 מעלות כדי שהצבע של הכביסה לא יהיה אפרפר וישאר לבן. אכן כביסה צבעונית אני לא מכבסת יותר מ- 40 ועדין רק 30 וכל קבוצת בגדים עם התוכנית שלהם (למשל בגדי ספורט ללא מרכך כי מרכך הורס את עניין ה- DRY FIT ומגבות ללא מרכך כי מרכך הורס את הרכות של המגבות וכו').

נכון שוניש זו המצאה נהדרת לכתמים?:)

שמש אני אבדוק עם אמא שלי ואחזור אליך.

elley

New member
יפה לך שאת מפרידה

אצלי כל הכביסה נכנסת במכה וזהו. מצד שני, אין לי שום דבר לבן (חוץ מכמה זוגות תחתונים, אבל עליהם ממש לא אכפת לי).
אבל לגבי הקופסא דוקא יש לך תירוץ מצוין! קודם כל, הקופסא לבנה. שנית, לא כתוב עליה בעברית! בשפות זרות קולטים יותר לאט...

למעלה