מכירה רעיונית

darvl

New member
מכירה רעיונית

משהו יכול להסביר לי אם ייתכן שבמכירה רעיונית של תיק ששוויו כיום נמוך משווי העלות הצמודה יהייה חיוב במס , כך קרה לי .ייתכן שהחיוב נובע מהצמדה .היות ובהתייחס לסכום הקנייה הנומינלי יש רווח . כלומר הרווח הנומינלי הוא חיובי אך הרווחה הצמוד שלילי

נוסטרו

New member
האם בצעת מכירה רעיונית

לכל התיק או רק לניירות שברווח ? האם קיימת שורת "מגן מס" בדו"ח הפעולות שלך ?

darvl

New member
יש לי שני קרנות נאמנות נתייחס לאחת

בשניהם יש רווח . נתייחס לראשנה להמחשה בראשון ששמו "פיא כספים ה"ק" תמורה נטו 24128 ש"ח , עלות נטו מתואמת לחישוב מס 24150 ( שים לב שכאן כאילו אני מופסד ) למרות זאת נקבע לי בעמודות אחרות סכום/רווח 73.5 כאשר בעמודה האחרונה סכום שקוזז/הוחזר 0 ש"ח אודה על הבהרות

א מ י ר ב

New member
שתי אפשרויות

אפשרות ראשונה היא שפיא כספים שברשותך היא קרן חייבת, כלומר הקרן עושה את חישובי המס בעצמה והמשקיע לא משלם/מתקזז במס על רווחים/הפסדים מהקרן, לכן שילמת מס על הרווחים בניירות אחרים אך לא התקזזת מול ההפסד בקרן זו. אפשרות שניה היא (במידה והקרן היא מעורבת), מערכת גביית המס של הבנק פישלה. אני בטוח שזה יכול להפתיע חלק מכם, אך גם במכירה הרעיונית הקודמת היו לבנקים טעויות רבות בחישובי המס (בייחוד בהפקדות להוראות קבע לקרנות נאמנות כפי שאתה מפקיד).

darvl

New member
זאכן קרן מעורבת שתעבור ב- 1.1

לקרן פטורה , השאלה היא אולי בכך נתון ההסבר הוא האם הם מחשבים בניפרד את הרווח הריאלי ואת הרווח הנומינלי ואז יכול להיות כי במנומנלי יהייה רווח והפסד בראלי . וזה אולךי מסביר את חיוב המס למרות שלכאורה יש הפסד ראלי

למעלה